(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De donkere dagen van december zijn begonnen; nog even en dan krijg je weer allerlei lijstjes voorgeschoteld. Hier op CNNBS zijn we ook niet vies van een mooi jaaroverzicht, denk maar aan de top-50 waar we ieder jaar mee afsluiten. Om je alvast op te warmen is hier óók een mooi lijstje, namelijk de mooiste oogstmomenten van het jaar, oftewel de ‘oogstepunten’ van 2022!

Op CNNBS kun je het hele jaar door allerlei verschillende thuiskwekers volgen, en al hun kweekverslagen leiden steeds weer tot een prachtige climax, oftewel de oogst. Het zijn de kersen op de taart van een kweker die je gerust het oogstepunt van de kweek mag noemen. En omdat er ook in 2022 weer een hoop geoogst is op je favoriete website over wiet, hebben we de mooiste oogstepunten voor je bij elkaar gezocht. Geniet ervan!

5 januari: Dokter Groen oogst Do Si Dos

Het eerste oogstepunt van 2022 was stiekem nog net in 2021 want onze kweekdokter oogstte zijn Do Si Dos op 28 december. Het oogstverslag verscheen echter pas op 5 januari, dus we rekenen het goed. Het is trouwens ook een oogstepunt dat je niet wil missen want de Do Si Dos zag er overheerlijk uit. Het was een enorme plant geworden met keiharde paars gekleurde toppen vol met trichomen! De wiet rook zo intens zoetzuur dat het de kweekdokter zelfs een beetje aan kots deed denken…

8 februari: Willie Wietman oogst Sneeze

Zoals meestal het geval is kweekt onze Willie Wietman in twee kweekkasten tegelijk. Op 8 februari waren de Sneeze planten in zijn kleine kweekkast dan ook klaar voor de oogst. Ondanks een gevalletje varenrouwmuggen was het een heerlijke opbrengst van 110 gram heerlijke wiet. Een paar weken later volgde de rest van zijn planten, en ook dat was smullen! Helemaal toen alles eindelijk gewogen kon worden.

24 maart: NiBaMeCa oogst Apple Fritter

Vorig jaar waren ze al goed voor een paar prachtige oogstepunten, en ook in 2022 hebben we met volle teugen van de oogsten van kwekersduo NiBaMeCa genoten! Zo oogstten ze op 24 maart hun prachtige Apple Fritter planten. Stuk voor stuk waren het dikke plakkerige toppen die dropen van de hars. We laten ook maar even het eindresultaat na het drogen zien want dat zag er likkebaardend lekker uit!

31 maart: Bio Bertje oogst juweeltjes

Op 31 maart van 2022 was het de beurt aan Bio Bertje om te oogsten. Hij kweekte een keur aan verschillende wietsoorten die hij liefkozend zijn genetische juweeltjes noemde. Het was een heerlijke oogst die onze Bertje onder zijn SANlights vandaan toverde. Bij het wegen bleek er nog een speciale rol voor onze eigen Sneeze die ook tot de juweeltjes behoorde, want die bracht van alle planten het meeste wiet (70 gram).

7 april: Excalibur oogst …herma’s

Tuurlijk wel, ook voortijdige oogsten of probleemplanten kunnen oogstepunten zijn. Zo oogstte Excalibur begin april noodgedwongen zijn autoflowers. Eerder die kweek gingen er ook al planten om omdat die hermafrodiet werden, en op 7 april was Excalibur het zat. Tijd om te oogsten en opnieuw te beginnen, met dit resultaat:

11 mei: Dokter Groen oogst Seriotica

Zelf noemde Dokter Groen de Seriotica de beste wiet die hij ooit kweekte dus het oogstverslag kunnen we zeker een oogstepunt noemen. De kweek van de drie planten ging vanaf het begin uitstekend, en leverde schitterende wiet op. Letterlijk want de toppen zaten zó vol met trichomen dat ze er zilver van kleur van werden. We kijken dan ook heel graag nog eens terug naar de oogst van Seriotica van Serious Seeds.

20 mei: Jack oogst Girl Scout Cookies

Onze Jack oogst wietplanten uitsluitend en alleen wanneer hij vindt dat er genoeg trichomen amberkleurig zijn. In het geval van Girl Scout Cookies duurde dat maar liefst vijf maanden. Op 20 mei van dit jaar was het dan eindelijk zover en kon de schaar erin. De planten waren toen ook wel echt uitgebloeid, en de toppen zoals we van Jack gewend zijn: dik, hard en plakkerig!

7 juni: CannaTommy oogst AK Choco Kush

Eind 2021 won kweekverslaggever CannaTommy een Dokter groen Special kweekkast, en begon hij zijn kweekverslagen op CNNBS. Het duurde echter nog tot 7 juni voor hij zijn eerste oogstepunt bereikte, omdat er helaas een mislukte kweek aan vooraf ging. Zie hier AK Choco Kush dus in de herhaling, met een heel mooi en vooral zeer plakkerig eindresultaat.

12 juli: Willie Wietman oogst Jack Herer en Sneeze

Met de Jack Herer zaadjes van DHS had onze Willie een beetje pech dit jaar. Er verscheen namelijk een mannelijke plant, die de rest van zijn wiet van zaadjes had voorzien. Het is maar goed dat Willie nog een kweekkast met Sneeze planten had, want anders was dit oogstepunt misschien wel in het water gevallen….

22 juli: NiBaMeCa oogst Weeding Cake

Of het nou de geweldige foto’s zijn of de geweldige wiet, maar NiBaMeCa weet keer op keer de mooiste oogstepunten te scoren. Zo oogsten ze op 22 juli een kweektent met de mooiste Weeding Cake planten die je ooit zag. Het was een kleurig en vooral geurig bouquet waar de meeste bruiden alleen maar van kunnen dromen…

21 september: Dokter groen oogst Spicebomb

De Spicebomb van Amsterdam Genetics kweekte Dokter Groen in de zomer van 2022, en die was behoorlijk lang en vooral warm. Als gevolg werden de toppen van de drie wietplanten enorm groot en al net zo lang als de zomer zelf. Het waren indrukwekkende raketten met een heerlijke kruidige geur, en ze werden op 21 september geoogst toen de kweekdokter terug kwam van vakantie.

10 oktober: CannaTommy oogst Lemon Haze

Zijn eerste oogstepunt van 2022 liet misschien een beetje lang op zich wachten, daarna volgden de oogstepunten van CannaTommy zich in een steeds rapper tempo op. Naast de Dokter Groen Special, of DGS zoals hij hem zelf noemt, kwam er namelijk ook nog een DGS-XL en een kweektent met een RDWC-Systeem. Dit oogstepunt gaat echter over de Lemon Haze, die boordevol zat met verrukkelijke trichomen!

20 oktober: Bio Bertje oogst trichome wonders

Na zijn juweeltjes was het voor Bio Bertje tijd om ’trichome wonders’ te kweken. Opnieuw een selectie van verschillende wietsoorten dus, alleen deze keer geselecteerd voor hun enorme veelheid aan trichomen. Veertien weken heeft de kweek geduurd, en op 20 oktober moesten de planten eraan geloven. Met een overheerlijk resultaat en opnieuw een glansrol voor Sneeze!

10 november: CannaTommy oogst Lava Freeze

We benoemden het al; na zijn eerste oogstepunt was er geen stoppen meer aan CannaTommy. Logisch ook want we moeten er wel bij vermelden dat hij zijn wiet hard nodig heeft omdat het zijn medicijn is. Hoe dan ook; het volgende oogstepunt gaat over Lava Freeze van Super Sativa Seed Club, in een extra grote hydro-kweekkast. Het was een heerlijke opbrengst!

Dat waren ze, de oogstepunten van 2022. Hopelijk heb je er net zo van genoten als onze vaste kweekverslaggevers zelf. Natuurlijk waren dat nog lang niet alle oogsten van het afgelopen jaar, want er viel nog veel meer te knippen dit jaar. Denk maar eens aan het mooie kweekverslag uit de Atomic Grow kweektent bijvoorbeeld, of de prachtige buitenoogsten zoals die van Gweedo of de Buitenwiet Test. Tot volgend jaar bij de oogstepunten van 2023!

(advertentie)