- Buitenwietseizoen 2024 met Gefjon Grow (deel #15)
- Het verschil tussen natuurlijke & kunstmatige voeding (bio vs. mineraal)
- 9 werkende kweekmethodes voor meer wiet
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#6)
- Wetenschapper waarschuwt ons voor synthetische ‘Spice-achtige’ HHC
- Willie oogst Mohammed, weegt Sneeze en verbouwt zijn kweekruimte
Week 13 & 14: Willie oogst Jack Herer en Sneeze
Nadat Willie zijn wietplanten vorige keer verlaagde, zijn de toppen in rap tempo verder gegroeid. Omdat hij de Jack Herers echter niet helemaal vertrouwt, besluit hij zijn wietplanten alvast te oogsten. Het levert hem weer een paar mooie schalen vol met wiet op! De Sneeze heeft een prachtig paars kleurtje gekregen…
Twee weken zitten er weer op dus hier ben ik weer met een nieuw kweekavontuur. Zoals je op een van de foto’s ziet, staan de twee CNNBS G-Kits weer samen op één kamer. Dat betekent dat het weer tijd is voor de oogst. Eigenlijk zouden beide soorten nog een goede twee weken door kunnen maar er staat een Jack Herer in de G-Kit XL die ik niet vertrouw. Dan neem je het zekere voor het onzekere, en dus ben ik alvast van start gegaan met het oogsten van de dames.
Tussen twee oogsten in…
Eigenlijk zit ik nu letterlijk tussen twee oogsten in. Gister (vannacht) het ik de Sneeze in de kliene kweekkast geoogst, en vannacht staat de Jake Herer in de grote kweekkast op het programma. Laten we daar eerst even een kijkje nemen.
Ondanks de mannelijke pollen heeft de Jack Herer toch nog mooie volle toppen gekregen. Alleen de top met de blauwe cirkel op de foto hierboven heeft een probleem. Deze gaat een stuk harder achteruit dan de rest van de dames. Ik heb de plant in kwestie even goed bekeken, en heb op het eerste gezicht niets raars kunnen vinden.
Ik heb de stam nagelopen en de toppen op rot gecontroleerd maar heb niets kunnen vinden. Opvallend is wel dat de plant steeds iets minder gaat drinken. In het verleden als dit gebeurde had ik last van toprot maar dan was het nu inmiddels wel goed zichtbaar. Het is dus nog even afwachten tot na de oogst voordat ik weet wat er met deze dame aan de hand is.
De andere twee Jack Herer dames maken het goed. Ze groeien nog vrolijk door, en krijgen daarbij steeds meer herfstkleuren. De grote top in de kast is ook nog wat groter en zwaarder geworden. Twee weken geleden zaten er nog niet veel trichomen op maar dat is inmiddels wel anders!
Hierboven zie je rechts de ‘probleemtop’. Als je toprot hebt in je top zie je vaak een witte donzige plek zitten en krullen de bladeren naar binnen toe. Een ander punt waar je het aan kunt zien/voelen is als je aan de bladeren van de top trekt. Normaliter zitten deze vast maar als er rot in de top zit trek je ze er zo uit. Snel daarna zullen je hartslag en bloeddruk waarschijnlijk ook stijgen want er is werk aan de winkel. Die plant moet er dan uit en de rest misschien ook wel.
Klimaat & waterverbruik
De 315 Watt CMH kweeklamp hangt nog steeds 35 centimeter boven de planten. Het terugbrengen in hoogte van twee weken geleden heeft de groei en bloei van de planten een stuk verbeterd. De gemiddelde temperatuur was de afgelopen 14 dagen 27,22 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 51,46 procent.
Het waterverbruik is redelijk gelijk gebleven. Wat ik de ene dag minder gaf aan de ene plant, gaf ik weer meer aan de ander. Maar over het algemeen bleef het redelijk gelijk. In week 13 en 14 kwam ik per week uit op 32,10 liter. Het grootste verschil zat het hem erin dat ik op de woensdag van week 13 ben gestart met spoelen. Spoelen is water geven zonder voeding, zodat de planten een beetje op zichzelf gaan interen, en ze wat van het bittere chlorofyl kwijtraken.
Sneeze
Dan ben je halverwege week 13 en doe je de deur open bij de Sneeze planten. Tot mijn verbazing zijn de dames ineens paars aan het worden. De planten zagen er voor de rest goed uit en dronken ook goed, dus zal het ook wel goed zijn. Maar het lijkt er wel op dat ze bijna klaar zijn voor de oogst.
De toppen van de Sneeze planten zien er werkelijk schitterend uit! Er is zo op het eerste gezicht ook geen duidelijk verschil tussen de Sneeze op Biotabs en die op Plagron voeding. Beide planten zijn verkleurd en de hoofdtoppen zien er ook vergelijkbaar uit.
Trimmer
Week 14 was een spannende week, en ik wilde er eigenlijk pas de volgende keer over vertellen, maar ik kan het niet voor me houden. Ik heb een nieuw speeltje besteld en die werkt zo lekker en scheelt me zo veel tijd. Na lang twijfelen heb ik namelijk een oogsttrimmer gekocht. Het is even een investering maar het neemt je veel tijd uit handen. Normaal gesproken doe ik 1:15 uur over een plant, en nu heb ik twee planten verwerkt in één uur. Ik werd er ontzettend blij van, maar volgende keer vertel ik er meer over.
Voor de twee Sneeze dames waren de uren geteld. Ik heb de kleine kweekkast bovendien ook nodig voor het ophangen van het droognet. Na het knippen was er wel een duidelijk verschil zien: de schaal van de ene Sneeze is een stuk voller dan die van de andere.
Maar dat was niet het enige wat opviel tijdens het knippen. De toppen van de Sneeze op Biotabs waren een stuk lichter en een stuk minder compact dan die op Plagron. Die van de Sneeze rechts waren hard en zwaar. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat het verschil in gewicht zal zijn na het drogen.
Dan is er nog dat stukje van de plant wat we nooit zien, maar wel heel belangrijk is. Dat zijn de wortels en de toestand van de aarde. De aarde zag er bij beide planten goed uit; geen beestjes of algen of schimmel te vinden. De dames stonden wel wat te droog. De wortels van de plant op Biotabs zitten veel dieper in de aarde dan die op Plagron. Of er ook meer wortels zijn durf ik niet met zekerheid te zeggen. Het lijkt er op dat het een mooie kweekronde is voor de Sneeze dames. Het is nog even wachten tot alles droog is.
Kweekvideo
Deze week zien we de Jack Herer steeds meer verkleuren en de zwaartekracht krijgt steeds meer vat op de dames.
Dat was het alweer voor nu. De volgende keer lees je in mijn kweekavontuur onder meer het oogstgewicht, hoe de trimmer precies werkt, en zie je de volledige kweekvideo van de hele ronde.
Willie Wietman
(advertentie)