(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoe het met de Do Si Dos van Dokter Groen gaat? Nou, die hangt al sinds voor de jaarwisseling ondersteboven te drogen. Op 28 december vond onze kweekdokter het welletjes, en tijd om te oogsten. Hij kijkt alweer met smart uit naar zijn volgende ronde!

Hallo en de allerbeste wensen aan alle mensen! Voor de feestdagen liet ik al even doorschemeren dat mijn Do Si Dos in het nieuwe jaar waarschijnlijk wel klaar zou zijn voor de oogst maar dat bleek iets eerder het geval te zijn. De bladeren waren al flink aan het verkleuren, en de bloeiharen bijna allemaal bruin en ingedroogd. Ik zag niet veel verandering meer in de toppen, en toen ook de lager groeiende topjes hard genoeg waren heb ik de knoop doorgehakt.

Op 28 december heb ik geoogst en het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem meteen even goed doorgespoeld en schoongemaakt. De kweekkast zelf moet ik nog even schoonmaken, en het filter natuurlijk ook weer op de juiste plek hangen. Die had ik immers tijdelijk buiten de kast geplaatst toen Do Si Dos zo hoog werd dat er geen ruimte meer voor het filter was in de kast.

Onsje?

De hoogte van de plant heeft er helaas wel voor gezorgd dat ik deze keer geen maximale oogst heb gehaald. Dat gezegd hebbende viel het me tijdens het oogsten uiteindelijk ook weer niet enorm tegen. Ja, de topjes waren wat ver van elkaar verwijderd, maar ze waren stuk voor stuk hard en enorm plakkerig. Ik hoop daarom stiekem toch op iets meer dan een ons voor deze kweek. Op dit moment hangen de lange takken nog te drogen in mijn droogtentje maar met een beetje geluk zijn die volgende week droog, en weten we het eindgewicht.

Ik kan zoals gewoonlijk niet wachten om de Do Si Dos te proeven. Ze ruikt heerlijk en mijn Auto Blancaneu van de vorige ronde is er al bijna doorheen. Er is geen hoofdtop meer van over, dus ik rook al een tijdje van de lager groeiende secundaire topjes.

Waar ik echter ook naar uitkijk, is om een nieuwe ronde te starten. Welke wietsoort het deze keer gaat worden, dat hou ik nog even geheim maar het is een hele mooie kan ik wel alvast verklappen. Als ik de plant deze keer niet weer te hoog laat worden, dan beloofd het een hele mooie ronde te worden! Niet alleen vanwege de wietsoort maar ook omdat ik mijn oude vertrouwde 150 Watt LED voor deze ronde verruil voor de nieuwe dimbare 170 Watt G-Bars van G-Tools.

Tot volgende week (of misschien een weekje later, als ik dan nog niet begonnen ben),
Dokter Groen

(advertenties)