(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Omdat hij zijn Do Si Dos wat te lang heeft laten worden, verwacht Dokter Groen helaas geen recordoogst deze keer. Dat gezegd hebbende zit Do Si Dos wel barstensvol met trichomen, en dat levert ook mooie plaatjes op, kijk maar.

Zó, ik heb genoten van de CNNBS ‘oogstepunten’ gisteren, maar ik weet eerlijk gezegd niet zeker of mijn huidige kweek de oogstepunten volgend jaar ook gaat halen. Dat is helemaal mijn eigen schuld want ik heb gewoon té vroeg té veel gediefd waardoor de plant uiteindelijk te hoog geworden is om nog voor een topopbrengst te zorgen. Dat gezegd hebbende zitten de toppen inmiddels wel boordevol met trichomen, dus daar heb ik gisteren maar eens flink op ingezoomd met mijn camera.

Herfst is begonnen

Eén ding is zeker; aan trichomen heeft deze Do Si Dos geen enkel gebrek! Ze ruikt dan ook al heel sterk, zoet en lekker. En nu de vijfde week van de zichtbare bloeifase erop zit beginnen de bladeren ook al te verkleuren. Net als de tint in sommige toppen worden ze niet geel maar paars. Ik heb echter nog geen amberkleurige trichomen kunnen ontdekken, dus het zal nog wel even duren voordat ik kan oogsten. Ergens is dat wel goed, want dan kunnen de wat lager groeiende topjes misschien ook nog wat aandikken, en harder worden.

Qua werkzaamheden valt het alleszins mee de laatste weken. Ik doe niet heel veel aan het voedingswater dan de pH- en EC-waarde en het waterniveau zelf op peil houden. Mevrouw drinkt nu ook niet zo heel veel meer, dus af en toe tap ik een paar liter water af, en vul ik dat aan met nieuw voedingswater. De EC-waarde probeer ik zoveel mogelijk op 2,0 te houden en de pH-waarde rond de 5,8.

Tot volgend jaar!

Dat is het wel voor deze week. Een kort verslag inderdaad maar het wachten is nu ook vooral tot de plant klaar is voor de oogst. Dit is trouwens ook mijn laatste kweekverslag van het jaar want ik heb begrepen dat op CNNBS de komende twee weken traditioneel het jaaroverzicht weer te lezen is. Ik wens jullie alvast heel veel plezier daarmee, en ben er in de eerste week van januari weer. Tegen die tijd zal deze dame ook wel bijna oogstklaar zijn. Alvast hele fijne feestdagen gewenst, en tot volgend jaar!

Dokter Groen

(advertenties)