(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Week #4 van de zichtbare bloeifase zit erop. Omdat Do Si Dos is eindelijk was uitgegroeid durfde Dokter Groen haar weer te dieven. Door de gestrekte takken is de lichtverdeling echter niet optimaal en de toppen nog wat aan de magere kant. Ze zitten wel boordevol met trichomen en ruiken heerlijk! Van CannaTommy kreeg de kweekdokter een paar prachtige nieuwe deksels.

Nou, Do Si Dos is eindelijk gestopt met groeien. Op het nippertje welteverstaan want ze past nog maar net in de kast. Met het koolstoffilter aan de buitenkant van de kast, en de lamp zo hoog als mogelijk, heeft ze nog maar enkele centimeters over. Trichomen zijn al rijkelijk aanwezig en de plant ruikt erg sterk en lekker. Nou, eerst maar eens kijken hoe ze er nu bij staat, na de vierde week van de zichtbare bloei.

De toppen zijn alleen nog wat mager omdat de plant zo hoog geworden is, dus ik hoop dat ze de komende tijd nog verder aandikken. Ik heb daar alleen wel een beetje een hard hoofd in. Omdat de plant zo hoog geworden is, zijn de bovenste internodes ook erg gerekt. De hoofdtoppen groeien daardoor eigenlijk wat te dicht bij de lamp, terwijl de toppen op de nodes daaronder eigenlijk wat te weinig licht krijgen voor het goede.

Ik speel dan ook met de gedachten om de bovenste schutbladeren weg te halen, zodat er wat meer licht op de toppen eronder valt. Wat voor effect dit gaat geven is echter lastig te voorspellen, voor hetzelfde geld heeft het een averechts effect. Dilemma’s dilemma’s…

Dieven

Is het je trouwens opgevallen dat ik deze week weer flink gesnoeid heb? De enorme jungle aan de onderste helft van de plant is weg. Vorige week liet ik die zien, en durfde ik het nog niet aan om die weg te halen (dieven). Maar toen mevrouw Do Si Dos eindelijk uitgegroeid was wel. Er kwam weer bijna een hele wietplant vanaf.

Trichomen

Terug naar boven dan, om even in te zoomen op de toppen. Want hoewel ze nog wat magerder zijn dan ik ze graag zie, zitten ze wel boordevol met trichomen. Dat is ook goed te ruiken trouwens; het backup koolstoffilter dat ik tijdelijk buiten de kast geplaatst heb kan het bijna niet aan. Het is een heerlijke geur en ik kan dan ook niet wachten tot de Do Si Dos klaar is.
De bovenste topjes beginnen zelfs een beetje paars te kleuren. Mooi om te zien maar ik heb het gevoel dat de nabijheid van de lamp daar ook wat mee te maken heeft. Zolang ze maar niet verbleken door het licht…

Deksels

Verder naar beneden dan, want ook daar is wat veranderd. Ik heb namelijk vier prachtige CNNBS deksels gekregen van CannaTommy; hij heeft ze geprint met zijn 3D printer en ze passen perfect! Ik ben er heel blij mee, dus nogmaals bedankt CannaTommy!

De nieuwe deksels glimmen prachtig, maar laten wel zien dat ik mijn Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem weleens schoon mag maken. Ik heb er nu drie gebruikt; de vierde heeft speciale doorgangen voor de luchtslangen van het systeem. Die installeer ik bij de volgende ronde.

pH en EC

Bij het plaatsen van de deksels heb ik meteen even een kiekje van de wortels genomen. Het grootste deel van het wortelgestel groeit natuurlijk buiten het bereik van de camera maar de wortels hebben een mooie witte kleur. Ik merkte deze week wel dat de EC-waarde wat opliep. Het steeg van 2,1 naar 2,4 in twee dagen, wat feitelijk betekent dat een EC-waarde van 2,1 wat te hoog is. Tegelijkertijd was de pH-waarde gezakt naar 5,4.

Vanmorgen heb ik daarom even 4 liter water afgetapt, en het systeem vervolgens weer gevuld. Mevrouw had zelf ook al zo’n 3 liter op, dus er ging weer 7 liter schoon water in het systeem. Daarmee zal de pH-waarde stijgen en de EC-waarde zakken. Vanmiddag meet ik de waardes opnieuw, en zal ik de pH en EC opnieuw instellen. De EC-waarde mag dan naar 1,9 terwijl ik de pH-waarde op 5,8 zal afstellen.

Volgende week meer…
Dokter Groen

(advertentie)