(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Do Si Dos ruikt geweldig en is de allerhoogste wietplant geworden die Dokter Groen ooit in zijn CNNBS G-Kit gehad heeft. Dat laatste klinkt misschien indrukwekkend maar is minder positief dan je wellicht zou denken. Onze kweekdokter verwacht dan ook geen topoogst deze ronde, en moet al zijn trucjes inzetten om de plant onder de duim te houden.

Het gaat uitstekend met Do Si Dos. Ze heeft een recordhoogte bereikt maar ik ga er niet vanuit dat het een topoogst gaat worden. Want hoe indrukwekkend het er ook uitziet, een enorm hoge plant zorgt niet voor de grootste opbrengsten. Dat ze zo hoog geworden is komt omdat ik bij nader inzien te vroeg en te veel gediefd heb deze keer. Na het dieven is ze dusdanig de hoogte in geklommen, dat er nog maar enkele centimeters ruimte overbleven tussen de lamp en de plant. Vorige week vertelde ik daarover dat ik nog één trucje achter de hand had om die ruimte iets te vergroten. Dat trucje heb ik inmiddels toegepast; ik ben benieuwd of je het ziet.

Filter uit de kast

En, zag je het? Om ruimte voor de lamp te maken heb ik het koolstoffilter en de demper uit de DGS gehaald. Maar uiteraard niet zonder die te vervangen. Helemaal zónder filter verder kweken is immers geen optie want de Do Si Dos meurt behoorlijk ondertussen. Gelukkig had ik nog een afzuiger, filter en slang in mijn droogtentje hangen, die ik aan de buitenkant van de kast kon monteren. Niet de allermooiste oplossing maar het voldoet. Gelukkig is mevrouw Do Si Dos inmiddels wel uitgegroeid.

Nu het filter en de afzuiger met een gewone (niet geïsoleerde) luchtslang op de kast ligt, wordt heel duidelijk hoe goed de demper van de kweekkast werkt. De kast maakt duidelijk veel meer geluid nu, dus ik ben blij dat ie niet in mijn slaapkamer staat.

En de toppen?

Qua bloeifase was afgelopen week de derde van de zichtbare bloei. De bovenste buds ontwikkelen zich oké maar laten hier en daar wel al wat bruine bloeiharen zien. Dat is jammer want die probeer ik altijd zo lang mogelijk vers en wit te houden. Hoe langer ze wit blijven hoe langer de top blijft groeien; ik denk dan ook dat ze toch wat te dicht op de lamp zitten maar ja; niets aan te doen. Hoewel, één van de toppen heb ik voor de zekerheid toch maar even omgebogen, kijk maar.

Nog meer dieven?

De bruine plekken die je hier en daar op de bladeren ziet, zijn veroorzaakt door de lamp toen die nog iets lager hing en hebben dus niets met de gezondheid van de plant te maken. Wat lager in de kast groeien inmiddels wel heel veel topjes en takken die ik eigenlijk weg zou moeten halen omdat ze te weinig licht krijgen. Ik durf dit echter nog niet te doen, omdat ik vrees dat de plant dan nog meer zou kunnen strekken. Het moet echter wel gebeuren maar ik wacht er nog even mee voor de zekerheid. Op de volgende foto’s zie je wel wat een jungle het onder in de kast geworden is.

Water en voeding

Zoveel als deze Do Si Dos me bezig houdt, zo weinig werk heb ik aan het voedingswater in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem. Het enige wat ik doe is het reservoir gevuld houden. Dagelijks meet ik even de pH- en EC-waarde. Dan vul ik het water aan en voeg ik zonodig wat voeding en pH-min toe; ik ben er niet langer dan een minuut of tien mee bezig. De pH-waarde hou ik zoveel mogelijk rond de 5,8 en de EC-waarde rond de 2,1 op dit moment.

Tot volgende week!

Dokter Groen

(advertenties)