(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Soms zit het mee en soms zit het tegen, en bij Excalibur zit het deze ronde een beetje tegen. Nadat hij eerder al voortijdig twee hermafrodiete planten moest oogsten, ontdekte hij er afgelopen week nog twee. Om verdere zaadvorming te voorkomen heeft hij zijn hele kweektent geruimd, gereinigd en de planten te drogen gehangen…

Vlak nadat ik mijn laatste kweekverslag had opgestuurd, heb ik nog één van de Chrystal Candy Fast dames te drogen gehangen. De trichromen waren ook allemaal melkwit, dus oogstrijp. Ze waren nog niet helmaal dik genoeg aangezet naar mijn smaak, maar ik wilde toch geen extra risico’s nemen.

Alle ballen verzamelen!

Gezien de problemen met de herma’s bij deze kweek, voerde ik om de twee dagen een controle uit om te zien of er misschien nog meer afwijkingen tussen zaten…
En ja hoor!!! Nóg twee planten hadden de mannelijke trekjes gekregen bij die laatste controle. Dit is echt een tegenvallende kweek wat dat betreft…

Alle ballen weer weggehaald met de stofzuiger (zie dit eerdere verslag), en bij alle planten ook de trichromen gecontroleerd. Gelukkig waren die overal al voor minimum 95 procent melkwit, dus heb ik ze ineens allemaal geoogst. Geen risico’s meer op zaadjes nu…

Door alle herma’s heb ik helaas geen hele dikke joekels van toppen deze kweek, maar hopelijk wel een goede smaak, en toch nog een redelijk effect. De kweektent ziet er wel behoorlijk leeg uit momenteel, met maar drie kleine plantjes.

Caramel Automatics

Tijdens het controleren van mijn zaadjes verzameling kwam ik nog een snelle autoflower tegen, Caramel Automatic van Zamnesia. Binnen 8 weken zou deze cultivar van zaadje tot oogst geraken. Dit is wel op 18 uur licht per dag, en gezien de drie andere dames op een 12 uur cyclus staan, zou dit ipv 56 dagen 84 dagen duren als de lichturen geteld worden.
(56 dagen op 18 uur is 1008 uur licht. Bij 12 uur is dit 1008/12 dan komen we op 84 dagen om tot een volledige kweek te komen. Dit is echter maar theoretisch, gezien autoflowers met minder uren licht toch soms sneller oogstrijp worden.)

Ik heb de drie zaadjes dan toch maar laten ontkiemen. Op de inmiddels klassieke manier, tussen een koffiefilter, met behulp van een beetje Seedbooster van Plagron. Dan in een ziplock zakje verticaal opgehangen bij een temperatuur van een 24 graden.

Kweektent ontsmet

Alle oppervlaktes aan de binnenkant van de kweektent zijn intussen al dubbel afgewassen om eventuele achtergebleven pollen te verwijderen. De eerste afwasoplossing was gemengd met chloor, en daarna ga ik er nog een keer overheen met Chemipro Oxi. Dit is een poeder dat ook gebruikt wordt door bierbrouwers om alles te ontsmetten.

Nu hebben cannabis pollen gelukkig maar een beperkte levensduur waarbij ze nog vruchtbaar zijn, dus dit zou genoeg moeten zijn. Nu is het afwachten tot de drie nieuwe zaadjes uitkomen en in de grond kunnen… Dan kunnen we verder met deze gevarieerde kweek.

Tot de volgende!
Excalibur

(advertentie)