(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het kweekproject van Excalibur is er een om zeker te volgen. Waarom? Omdat hij zijn wietplanten bij wijze van experiment onder bouwlampen heeft gezet. Hoe dat heeft uitgepakt lees je verderop, eerst gaan we namelijk over naar de oogst van Brain Damage, en de kweek van – jawel – Runtz onder een 315 Watt CMH. 

Omdat het alweer bijna twee maanden geleden is, sinds mijn laatste kweekverslag, wordt het dringend tijd voor een nieuwe update. Jullie zijn natuurlijk ook benieuwd hoe mijn wiet onder de bouwlampen groeit. Helaas had ik door de hele Corona toestand meer werk dan verwacht, en dan moeten andere dingen jammer genoeg wijken. Gelukkig kon ik wel dagelijks een uurtje vrijmaken om mijn dames te controleren en te verzorgen.

Brain Damage

De Brain Damage planten van de voorgaande kweekronde zijn inmiddels geoogst en gedroogd. Alles samen, inclusief de kleine topjes die in de olie gaan, had veel minder oogst dan ik had gehoopt. Uiteindelijk was het gewicht na het knippen en drogen slechts 179 gram. Ik denk dat een hogere opbrengst mogelijk was als ik de planten had ontbladerd. Zelfs in de kleinste topjes zaten namelijk veel blaadjes.

Aangezien ik eigenlijk geen plaats had om de Sticky Beast te drogen, heb ik de helft van de 240 tent ingericht als droogkamer. Heel eenvoudig, met enkele dikke zwarte vuilniszakken en plakband. Gewoon een gat in de vuilniszakken voor het koolstoffilter en klaar. In de andere helft staat de Runtz onder de 315 Watt CMH.

Qua rookervaring werd deze meestal omschreven als ‘heerlijke wiet, lekkere mellow high’. En dat klopt ook want de THC niveaus zijn ook wat lager dan verwacht. Ik had 2 samples ingestuurd om te laten testen, en die kwamen uit op slechts 11 en 18% THC. Een enorm verschil vergeleken met de Sticky Beast die op 29% THC zat.

Runtz met ballen

Begin april is de Runtz getopt en is ook de LST begonnen. Deze dame staat sinds 29/4 onder een 315W CMH lamp in de bloeitent in een grote 25-literpot. Sinds de overschakeling naar 12/12 is ze meer dan verdubbeld in hoogte, met twee grote uitlopers van het toppen.

Bij deze ‘dame’ heb ik wel een probleem, aangezien ik sinds 16/5 elke dag een aantal ballen moet verwijderen. Dit geeft niet alleen extra werk, maar houdt natuurlijk ook het risico in dat er zaden gemaakt worden in plaats van de toppen die we willen…. Het wordt afwachten en hopen dat er niet te veel ballen blijven bijkomen. Ik ga deze plant toch laten afbloeien. En als er zaadjes komen, kan ik die in de toekomst misschien gebruiken voor een SOG of zo. Dit zou zonde zijn van de mindere opbrengst qua toppen, maar dat is nu eenmaal de natuur.

Gezien het een nieuwe wietsoort is, is volgens mij de genetica nog niet 100% stabiel en heb ik dus een kleine herma. Ik hoop alleen dat de nieuwe ZZ Punch waarvan ik twee sets zaadjes heb gekocht niet hetzelfde probleem heeft want dat zou toch wel zonde zijn van de investering.

Fruit Cake onder (zelf)bouwlampen

En dan de Fruit Cakes. Het zijn nog steeds autoflowers en ze staan nog steeds onder de zelfbouw kweeklampen. In mijn vorige verslag heb je kunnen lezen hoe ik die gemaakt heb. De rode leds zijn sinds enkele dagen pas ingeschakeld, en dan enkel nog ’s morgens en ’s avonds een uurtje. Dit zou ervoor zorgen dat de planten sneller “wakker worden” en “in slaap” geraken. Op zijn beurt zou dit zorgen voor grotere en beter smakende toppen. Aangezien ik dit nog nooit geprobeerd heb, de moeite om eens te doen. Zeker omdat ik het materiaal toch had liggen.

Elke plant heeft al heel wat topjes, met twee uitschieters links achteraan in de tent. Deze dames lopen voor op de rest en zullen waarschijnlijk ook wel wat eerder klaar zijn. Qua voeding experimenteer ik nog steeds met combinaties, en kijk ik hoe de planten erop reageren.

Voeding

Ik heb de planten al enkele malen wat Hortifit Blossom Powder gegeven, en dat lijken ze wel te lusten. Volgens de verpakking is één zakje goed voor 100 liter water, dus dat komt op één gram per liter. Hier blijf ik nu nog wel onder, omdat het een geconcentreerde PK-booster is en de planten ook al een vrij sterke basisvoeding krijgen.

Ook heb ik nu enkele malen voeding van Powder Feeding gegeven, opgelost in water zonder extra toevoegingen. Deze voeding heeft een NPK verhouding van 15-7-22 en een deel spoorelementen, dus zeker sterk genoeg geconcentreerd. Hier is ook een lagere dan aangeraden dosis opgelost in water. Het leek echter nog steeds iets te sterk gezien de bladpunten in de dagen erna enigszins verbrand zijn.
De eerste 4 dagen nadat ik dit ontdekte, heb ik enkel aangezuurd water gegeven. Met bacteriën en enzymen erin, om de grond gedeeltelijk te spoelen en het overtollige aan voeding eruit te proberen te krijgen. Inmiddels krijgen de planten weer een volle dosis voeding per dag. Nog steeds variërend maar dat lijkt niet veel uit te maken, ze gaan heel goed onder 270 Watt aan bouwleds.

Sinds kort gebruik ik Terpinator als extra supplement. Dit zou de geur en smaak ten goede moeten komen, zowel in bloei als van de gedroogde toppen. Afwachten dus wat dit met de Fruit Cake gaat doen. Gelukkig ken ik iemand die deze strain ook al heeft gekweekt, en uitvoerig gerookt.

Kweek en rook ze!

(advertentie)