(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ken je Excalibur nog? Hij is een van de vele thuis kwekende CNNBS lezers, die ons van tijd tot tijd met een fijn kweekverslag verblijdt. Op de valreep van 2019 stopte hij zaden van drie verschillende autoflowers in de grond, voor zijn eerste kweek van 2020 onder twee 315 Watt CMH kweeklampen. 

Excalibur hier, leuk dat je meeleest met dit eerste deel van mijn huidige autoflower-kweek! Na mijn laatste kweek ben ik op de valreep van 2019 (op 26 december om precies te zijn) aan een nieuwe kweekronde begonnen. En aangezien er nog héél wat autoflower wietzaadjes in de koelkast lagen, begint 2020 voor mij met autoflowers.

Mijn binnentuin bevindt zich in een Garden Highpro Probox Master kweektent met een inhoud van 240 liter. Ik gebruik potten van 11 liter en aarde. Afzuiging is 550m³/uur en via een Empire Diana 800m³ koolstoffilter. Het licht wordt verzorgd door twee 315W CMH lampen, beiden met een dimbare elektronische ballast.

De plantenvoeding is voor het grootste deel van Bio Nova. Hier heb ik de CNNBS sativa testzaden ook groot mee gekregen, en het resultaat was goedgekeurd. Van sommige andere merken (o.a. No Mercy Supply en Aptus) gebruik ik ook nog enkele producten. De volgende autoflowers kweek ik deze ronde.

Autoflowers van dag tot dag…

26 december: Ontkiemen is gebeurd via de koffiefilter methode. Hier werd gefilterd water (via een Growmax waterfilter) en Plagron Seedbooster Plus voor gebruikt.

27 december: Na 24 uur in de natte koffiefilters waren alle zaden ontkiemt en heb ik ze in voorgroeipotjes van 250 milliliter gezet. De potjes zette ik op een warmtemat in de kweektent, om de zaailingen lekker snel te laten groeien.

28 december: Alle plantjes zijn boven de grond. Ik heb de zaadhulzen die er niet vanzelf af wilden, voorzichtig van de lobblaadjes verwijderd. Sommige mensen zeggen laten hangen, andere zeggen afhalen. Persoonlijk vind ik het beter om de zaadhulzen er snel af te halen. Dan krijgen de lobblaadjes sneller licht en kan de groei eerder beginnen. Daarnaast loop je op die manier niet het risico dat het plantje niet sterk genoeg is om ze er zelf af te krijgen en afsterft. Je moet het alleen wel heel voorzichtig doen, want zaailingen zijn nog heel teer.

Elk potje kreeg alle dagen afgezuurd water en Grow Sensation van No Mercy Supply. Om de paar dagen ging hier ook nog Bacterial van No Mercy bij. Alle plantjes stonden gedurende de eerste twee weken onder twee CFL voorgroeilampen van 55 Watt, met een lichtkleur van 6500K. Die zitten bij mij in 2 zelfgemaakte armaturen met per lamp een elektronische ballast.

De plantjes op 9 januari, dus twee weken oud; ze zijn op de goede weg.

11 januari: De dames zijn in hun definitieve potten van 11 liter geplaatst. De grond is licht bemest, Dutch Vega Lightmix van de No Mercy webshop.

Door de grond mengde ik nog wat Bio Nova Microlife. Dit zorgt voor een injectie van bacteriën, schimmels en enkele aminozuren om de grond sneller biologisch actief te krijgen. In het gat waar het plantje in komt, gaat ook nog een extra (kleine) dosis hiervan. Alle dames krijgen ook voldoende te drinken, water afgezuurd op pH 6, met nog wat Bio Nova Bioroots erbij. Dit is een product dat tot 30 dagen blijft werken, dus wortelontwikkeling verzekerd!

13 januari: De dames krijgen water met een zuurtegraad (pH-waarde) van 6, dat ik al een dag op voorhand gemaakt heb, met een goede dosis Bacterial erin om het bodemleven een extra zetje te geven.

14 januari: Dames staan op dieet vandaag. De potten wegen nog zwaar genoeg, dus nog meer dan genoeg eten en drinken aanwezig voor de planten.

16 januari: Sticky Beast verhuist naar de linkerzijde van de tent. Deze groeien aanzienlijk sneller dan de andere soorten, en beginnen al te strekken. Hier laat de gedeeltelijke sativa genetica haar ware aard zien. Deze dames zullen waarschijnlijk ook veel sneller klaar zijn dan beide andere soorten.

17 januari: 100 milliliter water gegeven, aangezuurd tot een pH-waarde van 6 met een dosis Bio Nova Autoflower Mix erin. Deze mix is speciaal afgestemd op autoflowers. Enkel nog de boosters bijvoegen en alles zou perfect moeten verlopen.

De dames beginnen voor het eerst een lichte geur af te geven… hmmm, lekker!

23 januari: De Sticky Beast dames zijn nu hopelijk klaar met strekken, want het zijn hoge smalle planten geworden. De bloei is wel al begonnen, dus de toekomst ziet er goed uit voor deze dames.

De temperatuur in de tent kruipt met de beide lampen op vol vermogen aan, dicht tegen de 30 graden. Luchtvochtigheid zit tussen de 40 en 50%. Iets te laag naar mijn zin, maar de luchtbevochtigers houden dit stabiel, dus oké voor nu.

Alle wietplanten krijgen pas nieuw voedingswater als de potten licht genoeg wegen, dus soms staan ze ook iets te droog. Dit is geen ramp, zolang het maar niet alle dagen gebeurt en ze nadien genoeg krijgen om te kunnen recupereren. Tot nu toe lukt dit goed 🙂 De Sticky Beast dames krijgen dagelijks 250 tot 300 milliliter, de Big Bang planten krijgen 200 tot 250 milliliter en de Brain Damage planten geef ik 150 milliliter per pot.

26 januari: Hier en daar zit onderaan enkele planten een vergelend blad, dus tijd om de voedingsconcentratie omhoog te brengen. Tot nu zat ik op een EC-waarde van 1 tot 1,2. Vanaf nu schroef ik dat in een periode van twee weken, langzaam op tot 1,4 tot 1,6. Nadien laat ik de EC verder stijgen tot een week op 1,8 en dan terug rustig afbouwen naar 1,4.

Het licht van de CMH lampen is heel intens op korte afstand en toch hebben de planten er blijkbaar weinig problemen mee. Ik denk dat de Silution van Bio Nova de planten hiertegen beschermt. De lampen hangen op een afstand van 20 tot 30 centimeter van de bovenste toppen. Ter hoogte van deze toppen meet ik rond de 75K lumen. Halverwege de planten nog maar een 33K lumen.

3 februari: Big Bang begint eindelijk wat meer bloeiverschijnselen te vertonen. Brain Damage heeft nog steeds niet veel zin om in volle bloei te gaan maar geduld is een schone zaak… Afmetingen van de dames nu: Sticky Beast: 56 – 76 cm, Big Bang: 35 – 40 cm, en Brain Damage: 30 – 35 cm.

(advertentie)