(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, met CNNBS kun je ALTIJD gratis Mohammed wietzaden verdienen, door een compleet kweekverslag van zaad tot oogst in te sturen. Een van de eerste kwekers die dat deed was Excalibur. Hij kweekte in ongeveer tien weken, negen autoflowers onder een 315 Watt CMH kweeklamp. 

Excalibur is misschien al een klein beetje bekend onder CNNBS lezers, want eerder deed hij al verslag van de bouw van zijn eigen kweeklamp. Ook doet hij op het moment mee aan de CNNBS Sativa test, waarbij lezers vijf verschillende sativa wietsoorten testen. Maar goed, vandaag kun je dus genieten van zijn autoflower kweekverslag, waarmee Excalibur liefst zes Mohammed wietzaden verdiende. Veel leesplezier!

 

Autoflowers in het CMH-zonnetje…

Door: Excalibur

Wietsoorten:
BCN Critical Autoflower, Big Bud Autoflower (Seed Stockers)
Groeifase:
3 weken
Bloeifase:
7 weken
Setup:
Kweektent, 120 x 120 cm
Kweek op aarde
Verlichting, CMH 315 Watt dimbaar
Voeding, No Mercy Supply (Startbox)
Afzuiging via 425M³ koolstoffilter met een 325M³ afzuiger

 

Op 30 maart begon mijn kweek door 9 zaadjes te laten uitkomen tussen koffiefilters. Vijf BCN Critical autoflowers en nog vier Big Bud autoflowers. Van deze negen was er een zaadje dat geen leven gaf (Big Bud) en dus geëlimineerd was. Dit was trouwens niet de eerste keer dat ik deze BCN Critical autoflowers kweekte, en net als de vorige keren verliep alles voorspoedig. Autoflowers zijn eenvoudig op te kweken. Gewoon zorgen voor genoeg licht (20/4), water en voeding en alles zou goed moeten komen…

2 soorten, 1 kweektent

Dit was de eerste keer dat ik twee verschillende soorten tegelijk kweekte, onder andere om te zien of die zonder veel problemen in één tent samen konden. De volledige groei- en bloeitijd van beide autoflowers is vergelijkbaar dus het wat dat betreft zou moeten lukken. Mijn kweektent is tevens mijn droogtent, gezien ik nog geen plaats heb voor een aparte droogruimte. Het was dus belangrijk om alle planten gelijktijdig te kunnen oogsten.

De eerste opkweek gebeurde onder een zelf gemaakte lamp, bestaande uit LED-strips voor de eerste week, en vanaf week twee met nog twee CFL 35W 5500K spaarlampen erbij. De verdere groei- en afbloei gebeurde in de kweektent onder een 315 Watt dimbare CMH (Ceramische Metaal Halide).

No Mercy

Qua voeding gebruikte ik voor de eerste keer de producten van No Mercy Supply. Ik heb daarvoor de  startersset aangeschaft, met daarin de gehele productlijn. Dit is wel een andere manier van werken dan met de meeste standaard voedingen. Hierin is namelijk een potje bacteriën bijgevoegd, die ervoor zorgen dat er een goed bodemleven ontstaat. Ook bevat de startersset CO2-Tabs, welke opgelost moeten worden in het voedingswater.

Voor zover ik weet heeft alleen BioTabs ook bacteriën, en CO2-Tabs heb ik nog nergens gezien. Maar het is wel volledig biologisch, dus spoelen hoeft eigenlijk niet. Om alle voeding toch uit de grond te krijgen heb ik uiteindelijk wel een week gespoeld met aangezuurd water.

Tijdens de opgroei kregen de autoflowers Grow Sensation. Daarna werd er overgeschakeld naar Sweet Jane 1 voor de groeifase en vervolgens kregen de planten Sweet Jane 2  tijdens de bloeifase. In deze fase heb ik ook een bloeibooster gebruikt (zoals bij elk merk), in dit geval de Bloom Sensation. Wanneer je welk product moet gebruiken staat helder aangegeven in het groeischema dat je wel moet downloaden van de site, want dit zit niet in de startersset.

Van zaad tot oogst

In een goede 10 tot 11 weken kom je zo van zaadje naar mooie afgebloeide plant. Zoals op de foto’s te zien is, werkt de voeding zeker goed. Dit is voor mij dan ook een goed voorbeeld van een biokweek en een aanrader om nog eens te gebruiken bij een volgende kweek. Buiten de startersset om, heb ik alleen nog een permanente Bio CO2 toegevoegd van eigen makelij, in combinatie met de CO2 Tabs.

De kweek verliep zonder problemen en in week zes of zeven, heb ik een groot deel van de grote schutbladeren bij elke plant verwijderd. Online valt te vinden dat je dit niet mag doen bij autoflowers, terwijl anderen zeggen dat het wel kan… Ik heb het dus maar gewoon geprobeerd en zoals je kunt zien met succes 🙂

Op 28 mei heb ik de planten omgehakt (geoogst). De totale opbrengst van de vijf BCN Critical Autoflowers was 142 gram droog, terwijl de drie Big Buds samen een drooggewicht van 68 gram hadden. In totaal heb ik dus 210 gram geoogst.

Excalibur

 

Gefeliciteerd met de Mohammed zaadjes Excalibur, ze komen snel jouw kant op. Bedankt voor je mooie kweekverslag!
Heb je zelf ook een mooi en compleet kweekverslag van zaad tot oogst geschreven, stuur die dan op en wie weet lees je jezelf dan binnenkort hier terug. Complete kweekverslagen worden sowieso altijd beloond met drie Mohammed wietzaden. Insturen kan HIER.

(advertentie)