(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vergeet de armlastige Pool die naar Nederland komt om bollen te pellen, asperges te steken of je huis te verbouwen. De moderne Poolse arbeidsmigrant komt naar hier om te doen wat alle verstandige autochtonen ook doen: wiet kweken! Enter 367 wietplanten + 8 Polen in het altijd gezellige Reuver, midden in Limboland.

Poolse invalshoek

Eerlijk gezegd waren wij helemaal niet per se van plan om een Poolse insteek te nemen bij dit artikel. Wij sloegen hier op de redactie vooral aan vanwege het feit dat er bij het oprollen van een ‘hennepplantage’ – zoals politie en mainstream media een wietkwekerij steevast noemen – sprake was van heel veel arrestaties.

Zaterdagmiddag werden er zomaar acht (!) mensen in de boeien geslagen in een woonhuis in het Limburgse Reuver. Twee Poolse mannen en zes Poolse vrouwen. Watskeburt?

Bepaald geen beunhazen aan het werk geweest hier…

Acht Polen en een wietkwekerij

Nou, eigenlijk vooral die goeie ouwe Oost-Europese gezelligheid en saamhorigheid – meegekregen door tientallen jaren van door de staat en Sovjet-Unie opgelegd socialisme, wat dacht je. Want hoe anders kunnen we verklaren dat er acht Polen nodig zijn voor één wietplantage, een kwekerij met 367 planten?

Nee, daar heb je hoogstens twee menselijke plantenverzorgers voor nodig, als je het groene klusje al niet alleen af kunt.

Welja, met al die Poolse cannabis-gezelligheid wordt het risico op ontdekking natuurlijk wel flink verhoogd. Zeker als je weet dat ook Reuver ernstig te lijden heeft onder ratten. En ratten klikken bij de politie.

Uitgepeld en lek gestoken

Vandaar de komst naar het Polen-hennephuis van het Wijkteam Politie Beesel-Reuver, vooral actief in die twee genoemde plaatsen in Limburg. Knus gelegen aan de ‘Duitse kant van de Maas’, dus dat pleit hier ook al niemand vrij.

En zo, alsof er slechte wodka werd uitgekotst op een uit de hand gelopen landdag, kwam er een einde aan het leven van 367 wietplanten. En in een en dezelfde moeite door ook aan  ‘enkele kilo’s henneptoppen’ (hiermee bedoelt de politie wederom wiet), twee auto’s (zie bovenstaande politiefoto) plus de vrijheid van acht hardwerkende – en gezien hun werkzaamheden uitstekend geïntegreerde – Poolse arbeidsmigranten!

(advertenties)