(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De illegale cannabismarkt heeft tientallen jaren het alleenrecht gekend, maar met de groene revolutie is dat snel aan het veranderen, zeker in Noord-Amerika. Tenminste, dat zou je denken. Waarom zou er nog een zwarte markt blijven (floreren) als er een legale markt is nietwaar?

Niet waar dus. Nog steeds zijn er heel veel ‘zwarte kwekers’ actief op de markt, die hun spullen buiten het gelegaliseerde/gereguleerde systeem om blijven maken en verkopen. De oorzaken? Veel van de old school wiettelers klagen dat de legale markt zoveel eisen stelt dat alleen het grootkapitaal daar aan kan en wil voldoen. De kleine man of vrouw valt buitenboord en moet (noodgedwongen) illegaal blijven werken.

Nou ja, stuiptrekkingen van een revolutionaire omslag of structurele weeffouten in de regulering? VICE dook er in en bezocht wietkwekers die tussen wal en schip vallen in de staat Californië, een van die plekken waar de zwarte illegale wietmarkt nog uiterst aanwezig is, ondanks de legalisering van recreatieve cannabis bijna twee jaar geleden…

(advertentie)