(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een week geleden heb je kunnen lezen hoe Excalibur met bouwlampen en een paar rode achterlichten een fijne oogst scoorde. Maar de schoorsteen moet blijven roken, en dus start hij vandaag een heel nieuwe kweekronde. Dit keer niet onder bouwlampen maar onder een nieuwe 640 Watt LED kweeklamp. Gaat dat lezen mensen!

Ja, mijn wiet is nog niet droog of ik ben alweer begonnen. Op 14 juni om precies te zijn het ik de zaden voor deze nieuwe kweek laten ontkiemen. Trouwens niet alleen voor mijn eigen gebruik maar deze keer ook voor de Zamnesia Spring Cup. Een digitale cannabis cup die wat mij betreft eigenlijk beter de summer cup zou kunnen heten.

Line up

Goed, op 16 juni waren alle 19 de wietzaadjes ontkiemd, en zijn ze naar hun voorgroeipotjes verpot. Twee Kalini Asia waren achterblijvertjes en begonnen af te sterven, dus die werden geëlimineerd. De derde Kalini Asia heeft rare bladvormen, maar lijkt het wel te overleven.
Op 28 juni zijn alle planten in hun definitieve potten geplaatst en naar de grote tent gegaan, onder de nieuwe LED kweeklamp van Indoorfrost. Deze had ik op dat moment op 50% van het vermogen en op een goede 50 centimeter boven de grootste plant. Alle zaadjes komen deze keer van Zamnesia, dus deze ronde wordt niet alleen een nieuwe kweek, maar ook een soort grote Zamnesia test:

  • 5 x Monster Zkittlez (deze heb ik gekregen om mee te doen aan de Zamnesia Cup)
  • 5 x ZZ Punch (eens zien of deze echt goed en stabiel zijn, gezien het een nieuwe strain is zoals de Runtz)
  • 3 x Kalini Asia (had ik via een kortingscode gratis)
  • 3 x Lemon Power Haze (gratis bij een bestelling als cadeau)
  • 3 x Critical (gratis bij een bestelling als cadeau)

Gezien er voor de Zamnesia Cup een zak met Monster Bud Mix en een kweekpot van geotextiel geleverd is, gaan we voor een eenvoudige combinatie qua voeding. Vier van de vijf Monster Zkittlez komen in een gewone plastic pot van 11 liter, en de vijfde mag in de kweekpot van geotextiel. Drie planten (waaronder die in de pot van geotextiel) zullen worden gevoed met de Monster Bud Mix en twee krijgen voeding van Biotabs.

LED vs. CMH

Van de andere soorten is er per strain één plant die ook de Monster Bud Mix of Biotabs krijgt. Zo kom ik op 9 planten die ik enkel water hoef te geven, zonder extra’s. Deze 9 dames komen allemaal aan de linkerzijde van de kweektent onder een gloednieuwe 640 Watt LED van Indoorfrost. Ik ben nieuwsgierig of het kweken met de vaste voeding allemaal goed lukt, en wat het voor de smaak en het gewicht gaat doen.

De andere wietplanten komen aan de rechterzijde, onder de 315 Watt CMH en zullen Mills voeding krijgen van een startkit, en dan heb ik die voedingslijn ook eens getest. Enkele planten geef ik mijn eigen experimentele voedingsmix te drinken. Door de spreiding van de planten onder twee verschillende lichtbronnen, kan ik ze goed vergelijken op het gebied van opbrengst en smaak.

De voorgroei zal vier weken duren. Met de LST training start ik vanaf een kleine week in de definitieve potten. Toppen ga ik niet doen deze keer, supercroppen waarschijnlijk wel.
Vanaf de omschakeling naar het 12/12 lichtregime gaan de dames door een scrognet, en kan ik proberen om alle planten op een redelijk gelijke hoogte te krijgen en te houden. Met de verschillende wietsoorten wordt dit waarschijnlijk wel een uitdaging, maar dat maakt het leuk om te doen.
Tot de volgende keer, en keep on growing!

Excalibur

(advertentie)