(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wat je zaait zal je oogsten. En zoals je misschien nog weet zaaide Excalibur rond het begin van april Fruit Cake en Runtz in zijn kweektent. De Fruit Cake dames gingen onder een zelfgemaakte kweeklamp bestaande uit 9 bouwlampen en 6 aanhanger-achterlichten, en de Runtz groeiden onder Excaliburs 315 Watt CMH lamp. Eindverslag coming up!

Oogsttijd is aangebroken! Ik ben erg benieuwd wat de bouwlampen met de Fruit Cakes (autoflowers) gedaan hebben. Kan ook niet wachten om de Runtz van Zamnesia te proeven, want dat zou een snoepzoete en fruitige traktatie moeten zijn. Maar first things first, dus allereerst de Fruit Cake Autoflower.

Fruit Cake Autoflower

Van de 6 dames werden er 5 tussen 2 en 5 juni geoogst. Nummer 6 was wat trager met afbloeien dus die heeft nog tot 24 juni bij de Runtz in de tent gestaan, op het 12/12 lichtschema. Bij de Fruit Cakes heb ik verschillende fenotypes kunnen bespeuren, wat zich ook vertaalde naar een groot verschil in oogstgewicht tussen de verschillende planten.

  • Fruit Cake 1: 10,3 gram
  • Fruit Cake 2: 82,1 gram
  • Fruit Cake 3: 20,6 gram
  • Fruit Cake 4: 32,7 gram
  • Fruit Cake 5: 49,4 gram
  • Fruit Cake 6: 69,3 gram

In totaal kom ik daarmee op een oogstgewicht van 264,4 gram. Dit is wel het gewicht na grof geknipt te hebben. Dit wil zeggen: alle toppen van de takken afgeknipt, de grootste bladen van de toppen geknipt, ruwweg rondom.
Deze toppen gaan dan in luchtdichte zakken met een Boveda Humidipak erbij, en ik knip gaandeweg als dat nodig is of als ik veel tijd (en zin) heb. Als extra knipafval reken ik 10% van het gewicht aan; te veel volgens sommigen, maar dit is een werkwijze die ik sinds de laatste oogsten aanhoud. Dit maakt het knippen voor mij gemakkelijker en de toppen curen intussen ook al een deel.

0,88 gram per Watt onder bouwlampen!

Trek ik de 10% er alvast vanaf, dan kom ik uit op 237,96 gram, oftewel 0,88 gram per Watt. Niet slecht toch, voor een kweek met LED-bouwlampen met een totaal vermogen van 270 Watt.

Qua smaak en effect komt deze strain er goed uit. Zacht en zoet en bij sommige testers een sterke high. Bij deze kweek heb ik Terpinator gebruikt omdat dit een beter en uitgebreider smaakprofiel zou geven. Ik heb van alle 6 de planten aan iemand een sample gegeven om te laten proeven. Zij kweekt en rookt de Fruit Cake strain heel regelmatig. Volgens haar was mijn oogst wel iets zachter, zoeter en bleef de smaak langer hangen.

Dan doet Terpinator zijn ding inderdaad wel. Het enige spijtige is de prijs: rond de €45,- voor 1 liter. Dit product ga ik niet onmiddellijk weer kopen, maar misschien in de toekomst wel. Verder opzoekwerk heeft opgeleverd dat er nog meer producten zijn die hetzelfde doen of beloven. Dat wordt weer testen… 😉

Runtz!

Hier waren tijdens de bloei redelijk veel ballen te vinden, wat zich nu ook heeft vertaald naar zaadjes in de toppen. Spijtig aan de ene kant, want de potentie van de toppen is dan iets minder omdat er meer energie in het maken van de zaden word gestoken. Aan de andere kant geeft het wel mogelijkheden om een nieuwe kweek met deze strain te doen. Uiteraard heb ik de ballen wel zoveel mogelijk weggehaald.

Excaliburs langslevende peperplant, Runtz en de laatste Fruit Cake onder de 315 Watt CMH.

De plant zelf heeft tijdens de bloei in een tent gestaan onder een 315 Watt CMH, met enkel gezelschap van één van mijn langstlevende peperplantjes. Alleen op het einde is de laatste Fruit Cake erbij gekomen.

Bij inspectie van de trichromen op 12 juni waren deze al melkachtig. Op dat moment ontdekte ik ook een aantal zaden en besliste ik om deze dame nog wat extra tijd te geven. Uiteindelijk is ze op 24 juni geoogst, nadat ik ongeveer een kwart aan amberkleurige trichromen zag. Zo hadden de zaden ook meteen tijd genoeg om zich verder te ontwikkelen.

Uiteindelijk was het oogstgewicht van de Runtz 111,3 gram. Respectabel genoeg voor slechts 1 plant. Qua smaak en rookervaring is deze gevarieerd. De aroma’s gaan van dennen en hars naar zoet en kruidig. Beide soorten zijn sowieso goedgekeurd door de in-huis tester en enkele andere ‘slachtoffers’.

Kweken met bouwlampen kan

Het grote doel van deze kweek was om zien of er met LED-bouwlampen een deftige oogst verkregen kon worden, en dat is wel aangetoond denk ik. Ook qua smaak en effect scoren de Fruit Cake Autoflowers van Seedstockers heel goed.

Runtz, daar is nog wat werk aan de genetica denk ik. Of ik moet de pech gehad hebben dat mijn gratis testzaadje een eigen zinnetje had, en niet wist of het een mannetje of vrouwtje wilde zijn. In ieder geval vond ik het een geslaagde test, op naar de volgende!

Excalibur

(advertentie)