(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nog geen vier dagen in 2020, beschreef Excalibur op CNNBS het begin van zijn nieuwe kweek. Het zou een ronde worden met drie verschillende autoflowers, van iedere soort vijf planten. Helaas bleek één van de soorten echter een gewone fotoperiode gevoelige wietsoort, zoals dat heet. Kweekupdate met lekker veel plaatjes coming up…

Een verlaat kweekverslag; ik had te weinig tijd om te schrijven. Gewoon door te veel werk en nog een griepje erbij (nee, geen coronavirus 😉 ) waardoor ik enige tijd uit de running was. Gelukkig nog wel genoeg tijd kunnen maken om elke dag even mijn dames te verzorgen.

Sticky Beast en Pop Top potjes

De laatste dag van het vorige verslag was 3 februari. En intussen is het 12 maart en zijn de Sticky Beast dames al geoogst en gedroogd. Grof van de stammen geknipt, had ik ongeveer 185 gram droge wiet van 5 planten. De eerste knipbeurt van ongeveer 40 gram gaf maar enkele grammen knipafval, maar wel heel plakkerig. Om de vijf topjes moest ik mijn schaar in de alcohol zetten omdat die zo plakkerig was dat ie niet meer open ging. Gelukkig heb ik meerdere scharen…

Qua geur, smaak en effect staan deze Sticky Beast dames wel hoog op de verlanglijst van mijn in house tester slash vriendin. Lekker stevige rook, zoet maar ook fris van smaak en geur. Als de Kush Bottles Pop Top potjes open gaan, vult de ruimte zich met een heerlijke geur. Ik snap wel waarom Sticky Beast een bestseller is op Zamnesia!

Even voor de volledigheid: de kleine Kush Bottle Pop Top potjes worden enkel gebruikt om de verschillende strains te bewaren die snel gerookt gaan worden. Momenteel heb ik er een tiental in huis om te kunnen variëren. Het grootste deel van de oogst wordt in plastic emmers van 1 en 2,5 liter bewaard. Deze sluiten luchtdicht af en zijn goedkoop.

De structuur is stevig en de topjes zijn extreem plakkerig. Alle buds zien bijna wit van de trichromen. Om het te omschrijven met de woorden van een collega: ‘ik werd verliefd op het uitzicht, nadien op de geur en uiteindelijk op het effect. You got me stoned again’.
Ik had wat samples meegenomen voor enkele collega’s. Het kostte één van hen vier vloeitjes om een joint te rollen. Na het brokkelen plakten zijn vingertoppen zo erg, dat hij verschillende keren alle papiertjes scheurde. Handschoenen zijn inderdaad een aanrader.

Big Bang

De eerste van de vijf Big Bang planten is ook reeds geoogst, en hangt te drogen. De twee andere dames hebben nog even te gaan, maar dan zullen ze ook omgelegd worden. Afwachten wat het effect hier van zal zijn; in de droogtent ruikt het in ieder geval al erg lekker.

Brain Damage

Hier ben ik de mist in gegaan… Gelukkig was er op de CNNBS redactie iemand die doorhad dat Brain Damage helemaal geen autoflower is. Ik had deze wietsoort bij de autoflower zaadjes bewaard, en niet gecontroleerd vooraleer ze te ontkiemen (controle van de andere nog aanwezige zaadjes heeft me behoed voor dezelfde fout, Gelato41 zat namelijk ook bij de autoflowers).

De Brain Damage planten staan zodoende al sinds 26 december voor te groeien. Intussen zijn ze al twee keer gefimd, drie keer van een deel van hun bladeren ontdaan, en drie keer bij een aantal takken gesupercropt. Alles zonder problemen en na enkele dagen beginnen ze gewoon weer verder te groeien. Na de laatste trimbeurt heb ik een scrognet geplaatst om de takken wat beter te kunnen verdelen. Om de dames goed op hun plaats te krijgen heb ik ze even samengebundeld. Zo was het verspreiden van de takken veel eenvoudiger.

Dit weekend krijgen alle planten nog een knipbeurt gecombineerd met het nodige plooiwerk. Tegen de tijd dat ze hiervan hersteld zijn, zitten we bijna aan het eind van maart en zouden de twee overblijvende Big Bang dames ook geoogst moeten zijn. Dan kan ik overschakelen op 12/12, en de Brain Damage tot bloei laten komen. Eindelijk…
Spijtig genoeg heb ik maar één kweektent (120×240) en één droogtent (120×120). Anders had ik natuurlijk al veel eerder op 12/12 kunnen overschakelen.

Wacht niet te lang met supercroppen

Iets wat ik inmiddels ook geleerd heb, is niet te lang te wachten met supercroppen! Toen ik dit de eerste keer wilde toepassen op de onderste delen van de planten, lukte dit al niet meer. De takken waren te sterk, perfect groen maar even hard en onbuigzaam als hout. Zelfs hoger op de plant lukte dit enkel met veel moeite. Eén tak is zelfs gebroken, maar met een stukje papiertape verbonden, groeit die nu ook weer vrolijk door. Als de planten iets te droog staan, hangen de takken iets slapper en lukt dit beter. Herstel nadien is geen probleem.

Silution en voeding

Sinds ik Bio Nova Silution toevoeg, zijn alle planten beter bestand tegen de hogere temperaturen in de groeitent (rond de 30 °C). Ook voelen de stammen en bladeren veel steviger aan. De planten in het algemeen recupereren veel sneller dan toen ik dit product niet gebruikte. Dit is een blijvertje.

Zoals steeds meng ik nog steeds verschillende merken voeding door elkaar en varieer ik de doses. Geen van de planten heeft hier problemen mee. Bio Nova is momenteel hetgeen het meeste gebruikt wordt, maar ook Plagron, Agrotech en Aptus hebben momenteel een plaats in het voedingsmagazijn.

Momenteel krijgen de laatste twee Big Bang dames per dag 300 ml water en de helft van de op de verpakking aangeraden voeding. De Brain Damage planten zijn veel dorstiger en drinken minimaal 500 ml per dag met een volle dosis voeding. pH is steeds rond de 6,0 met Ph-min van Bio Nova. Water heb ik uit een 20 liter vaatje dat permanent belucht wordt. Alle water in dit vaatje wordt steeds gefilterd door een Growmax waterfilter.

Echt lang spoelen doe ik niet. Wel verminder ik de hoeveelheid voeding naarmate ik richting oogstdatum ga. Enkel de laatste 3, 4 dagen voor de oogst geef ik alleen water, met citric acid aangezuurd.

Brain Damage in bloei

Afgelopen maandagavond heb ik de Brain Damage op 12/12 gezet, aangezien beide overblijvende Big Bang autoflowers klaar waren. De planten waren er behoorlijk aan toe, want al op dinsdagavond waren er enkele bloeihaartjes te zien hier en daar. En woensdagavond nog wat meer. De strek zit er nog niet in en hopelijk blijft die ook beperkt want anders ga ik nog moeten improviseren. Ik hoop dat alle uiteindes mooie toppen worden, want dan heb ik een overdaad na deze oogst 🙂

Tot de volgende

(advertentie)