(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nu zijn opbrengst droog is, legt Willie zijn nieuwe wietvoorraad op de weegschaal om te kijken hoe de nieuwe bulb deze ronde gepresteerd heeft. Daarna verwijdert hij alle dooie varenrouwmuggen waar hij deze ronde last van had, en wordt de kweekkast grondig schoongemaakt voor een nieuwe ronde. Kweekverslag!

In mijn laatste verslag van twee weken geleden had ik de Sneeze geoogst en te drogen gelegd. Inmiddels is het allemaal droog, dus is het tijd om de opbrengst te wegen. Laten we dus maar snel van start gaan want jullie zullen wel benieuwd zijn. Ik begin met een kijkje naar de opbrengst van de planten in de CNNBS G-Kit XL, onder de 315 Watt CMH kweeklamp.

Wikken en wegen

Ik heb de wiet voor het wegen een beetje gesorteerd op kwaliteit. De eerste bak was gevuld met kleine topjes. Mooi spul voor in een cake maar niet echt topkwaliteit om te roken, en dat was 20 gram. Het tweede weegmoment was voor de Sneeze links achterin, die met de dubbele top. Dat was 80 gram. De derde plant op de weegschaal was die linksvoor stond. Deze was voor het grootste gedeelte omgevallen, maar ook die leverde 80 gram op.

De vierde Sneeze stond rechts achterin en deze was altijd was lastig te bereiken. Maar deze dame liet wel een mooie 71 gram wiet voor me achter. Toen was er nog één over. Dat was de wiet van de Sneeze rechtsvoor, en de enige dame die op een ander soort potgrond stond. De andere drie stonden in de Biobizz All Mix, en deze Sneeze stond op tuinaarde. Ze leverde 44 gram wiet op.

Ik had verwacht dat er verschil in zou zitten in het gebruik van verschillende potgrond maar dat het zo groot zou zijn had ik niet verwacht. Buiten dat het minder opleverde was de grond ook zwaarder en nam het erg slecht vocht op. Het water kwam wel in de aarde maar bleef tot wel 3 keer zo lang op de aarde liggen voor het werd opgenomen. Doordat de aarde zwaarder en compacter was, was de wortelgroei door de aarde heen ook een stuk minder.

 

295 gram geluk met de nieuwe bulb

In totaal is de opbrengst een nette 295 gram, waarvan 275 gram topkwaliteit heerlijke Sneeze wiet. Dat alles van een 315 Watt CMH binnenzon komt dan uit op: 295 gram / 315 Watt = 0.936 gram per Watt. Dat is best netjes ook al zeg ik het zelf; net geen gram per Watt.

Aan de start van deze kweekronde had ik de bulb vervangen die in mijn Azerwing armatuur zit. Ik had het vermoeden dat de oude bulb de oorzaak zou kunnen zijn van het teruglopen van mijn kweek opbrengsten. Deze bulb zat er namelijk al in vanaf het moment dat ik in 2019 met de G-kit XL startte. Deze bulb heeft vanaf dag één vrijwel elke dag aangestaan met soms een weekje rust. Nu lijkt mijn vermoeden te kloppen, en was de bulb aan vervanging toe. De opbrengst zit nu weer in het te verwachten patroon.

Grote schoonmaak

Na het oogsten is het natuurlijk tijd voor de schoonmaak. Dat was deze ronde een aardige klus. De Deense Bodem was namelijk bezaaid met de kleine vliegjes (varenrouwmuggen). Dat niet alleen want onder de bodem lag het ook helemaal vol. De meeste kon ik gelukkig zo weg zuigen met de stofzuiger. Alleen een klein deel was geplet toen ik de bodem weg tilde. Na een grondige ontsmetting was het weer tijd de G-kit XL in te gaan richten. Maar Willie waar zijn je plantjes dan?

Nou daar heb ik nog even mee gewacht. Nu denk je vast waarom dan? Nou, de varenrouwmuggen vlogen nog door mijn huis, en ik heb ze pas sinds deze week niet meer gezien. Ik durfde het niet aan om eerder weer aarde in mijn huis toe te laten, tot ik zeker wist dat er geen één meer leefde.

Nieuwe zaadjes

Voor de volgende kweekronde was mijn oog gevallen op een oude favoriet van me, namelijk Jack Herer. Na een leuke zoektocht op diverse sites is mijn keuze gevallen op de Jack Herer (huismerk) van de Dutch-Headshop.nl voor in de G-Kit XL, en in de G-Kit met verhogingsset ga ik weer voor de Sneeze. Ik vind dat die het erg goed doet in de kleine G-Kit; alsof die er voor gemaakt is.

Het klimaat deze kweek

De gegevens starten zo’n drie weken voor aanvang van de bloeiperiode. De tijd daarvoor is toch iets minder interessant en maakt de grafiek zo groot. De 315 Watt CMH binnenzon heeft de hele tijd zo’n 25 tot 30 centimeter boven de dames gehangen. Het lichtschema in deze periode was 12 uur aan en 12 uur uit. De gemiddelde temperatuur van deze kweekronde was 22,49 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid in deze periode was 50,94 procent. Ik moet zeggen dat dat helemaal geen verkeerd klimaat is.

Laatste top…

Nu ik de wiet had gewogen was het natuurlijk ook tijd geworden om wat ruimte maken in mijn cannabis voorraad. Ik was er bijna doorheen en had nog een lekkere top in een weckpot staan apart staan. Op het eerste gezicht zag die er goed uit, tot ik de top uit de weckpot haalde. (…en ik later de foto’s terugkeek).

De top voelde superdroog aan en had een wat lichtbruine kleur. Nou weet ik dat wiet in de weckpot kan verkleuren als deze in het licht staat, maar dat is bij mijn niet het geval. De potten stonden netjes op een donkere plek. Bij het openbreken van de top was het meteen zichtbaar: toprot! Blijkbaar zat het rubber van de weckpot scheef waardoor deze de pot niet meer goed was afgesloten. Het is wel zonde van die 14,8 gram wiet maar ja; soms zit het mee, en soms niet.

(K)weekvideo

Deze week heb ik weer alle beelden van de gehele kweekronde in één video gezet. Dat zijn dan 18 weken die voorbij vliegen in nog geen twee minuten. Het gaat erg snel maar geniet ervan. Dat heb ik ook gedaan met de Sneeze dames, en ga ik zeker weer doen de komende weken 😉

 

Over twee weken ben ik er weer. Dan met het opstarten van de nieuwe kweekronde. Misschien zijn de zaadjes dan ook al gekiemd…

Willie Wietman

(advertentie)