(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is weer eens zover mensen; de politie pronkt op Facebook met een omvangrijke ‘drugsvangst’ die in werkelijkheid met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de stash van een coffeeshop is. Want welke niet-coffeeshop heeft er anders tienduizenden voorgedraaide joints in voorraad liggen? 

Dozen met drugs = stash van een coffeeshop

Maandag maakte de Politie Veenendaal op Facebook bekend dat het – na onderzoek samen met de gemeente – op donderdag 3 maart een persoon heeft aangehouden ‘ voor het bezit van drugs’. Nou ja drugs, het gaat hierom:

Het gaat overigens niet alleen om doos nummer 3, want er zijn meerdere dozen ‘drugs’ aangetroffen in een kelderbox aan het Rembrandtpark in Veenendaal. Nou ja drugs… voorgedraaide joints dus. Tienduizenden kant-en-klare joints zelfs – OVERDUIDELIJK is hier weer eens de stash van een coffeeshop geript door overijverige ambtenaren.

Joints van coffeeshops zijn ‘ondermijnend’ (volgens politie)

In Veenendaal heb je twee coffeeshops: National en Al Hoceima. Bij een van de twee shops zal er dus wel enige tijd ‘uitverkocht’ op het menubord staan bij de hasj- en wietjointjes, al zou ‘gejat’ een accuratere benaming zijn.

Eigenlijk is het godgeklaagd dat de politie het oprollen van de stash van een coffeeshop aan de burger presenteert alsof er opnieuw een grote slag is geslagen in de strijd tegen ondermijning, zoals ook de dienders in Veenendaal in dit geval weer doen.

Wat heet; na enkele zinnen met informatie over de plek van de ripdeal en zo, volgt een ellenlang betoog over die zogenaamde ondermijning en de gebruikelijke oproep aan de burger om toch vooral te blijven klikken over andermans planten(oogst). Kijk maar mee:

Onmogelijke manier van werken met dit cannabisbeleid

Bla bla bla… Wie gaat de smerissen nu eens uitleggen dat een legale coffeeshop VERPLICHT ergens buiten de zaak een voorraad cannabis (stash) moet aanhouden, omdat volgens de regels van het gedoogbeleid er slechts 500 GRAM cannabis in de coffeeshop zelf aanwezig mag zijn? En dat daarom een stash bij het normale zakendoen van een coffeeshop in Nederland hoort, anders zou iedere shop na een uurtje of wat alweer klaar zijn met de werkdag.

Nee, opnieuw een slechte beurt van de politie. Kijken wij nog maar eens naar zo’n doos vol lekkers die nu zinloos de verbrandingsoven in gaat. Wij wensen de liefhebbers van voorgedraaide joints in Veenendaal uiteraard ook alle sterkte met dit zeer onterechte verlies.

 

(advertentie)