(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je kunt misschien al raden waarom Dokter Groen het vandaag over de penetrante geur van wiet heeft. Precies, hij heeft zijn eigen Do Si Dos geknipt en gewogen. Kennelijk ruikt die een beetje naar kots en vindt de kweekdokter dat heerlijk. Dát vraagt om een toelichting, vind je ook niet?

Topwiet ruikt soms een beetje naar kots, en dat is héérlijk! Ik kom daar natuurlijk op omdat ik de oogst van mijn Do Si Dos gisteren heb zitten knippen, en de hele avond in die penetrante zoetzure lucht heb gezeten. En ja, ik wordt altijd ontzettend blij als mijn wiet zo’n indringende zoetzure geur heeft. En nee, ik ben niet gek geworden van al het knipwerk.

Stinkdier, brandstof en kots

Na drie weken drogen doorstond de Do Si Dos de knaktest gisteren met vlag en wimpel. De knaktest is een manier om te checken of wiet al droog genoeg is, maar je kunt het ook een beetje ruiken. Tijdens het drogen verliezen de toppen in het begin namelijk veel vocht, waardoor het in de droogtent een beetje naar gemaaid gras kan ruiken. Wanneer het meeste vocht echter verdampt is komt de ware geur van een wietsoort naar boven, en als je geluk hebt ruikt dat lekker penetrant naar stinkdier, brandstof of zelfs een beetje naar kots.

Wie zelf geen wiet rookt die zal waarschijnlijk nooit begrijpen waarom liefhebbers blij worden van de geur van stinkdier (Skunk), brandstof (Diesel) of in mijn geval kots. Ik zal het proberen uit te leggen, want het is dus niet zo dat ik een liefhebber ben van de lucht van een écht stinkdier of échte kots. Het is meer de intensiteit ervan, en het feit dat zo’n penetrante geur ook aangeeft hoe sterk de wiet wel niet is. Net als braaksel was de lucht van mijn Do Si Dos gisteren onontkoombaar en overal in huis te ruiken. Een zoetzure geur die zich diep in je neus en je geheugen nestelt, heerlijk!

111,3 gram heerlijke wiet

Afgezien van de geur ben je misschien ook wel benieuwd naar het eindgewicht van deze kweek. Gezien de enorme hoge plant die ik gekweekt had, had ik geen opbrengst van een gram of meer per Watt verwacht maar op een onsje gehoopt. Nou, dat is gelukt want de totale opbrengst was 111,3 gram. Dat komt neer op 0,742 gram per Watt en daar ben ik gewoon heel blij mee. Tuurlijk, ik heb weleens betere oogsten gehaald maar mijn voorraadpotten zitten voorlopig weer vol.

Toen er nog een paar takken geknipt moesten worden, besloot ik dat ik wel alvast een lekker Do Si Dos jointje verdiend had. Van zo’n penetrante geur krijg je nu eenmaal trek, en dus werden het er twee. Nou, dat heb ik geweten. Om half één ’s nachts werd ik wakker, tussen alle knipresten in. Het is ongelooflijk hoe stoned je weer kunt worden van een nieuwe wietsoort. Helemaal omdat ik de afgelopen maanden niets anders dan Auto Blancaneu gerookt heb!

Nieuwe G-Bars!

Natuurlijk ga ik ook weer snel van start met een nieuwe kweek. De zaadjes heb ik helaas nog niet binnen maar ik heb wel een nieuwe kweeklamp. Deze keer zal ik met de nieuwe dimbare 170 Watt G-Bars gaan kweken. Hiermee heb ik 20 Watt meer vermogen plus de mogelijkheid om de lamp te dimmen. Ik heb de nieuwe lamp gisteren binnengekregen en vanmorgen uitgepakt. Het is een prachtige nieuwe LED die duidelijk beter afgewerkt is dan mijn oude 150 Watt lamp. Ik ben heel benieuwd wat deze nieuwe kweeklamp gaat opleveren, maar gezien de prestaties van de oude versie zal dat vast en zeker meer dan genoeg zijn.

Ik had beloofd je deze week ook te verklappen welke wietsoort ik ga kweken maar daar wacht ik nog een weekje mee. Wat ik wel alvast kan zeggen is dat het een nieuwe wietsoort betreft van een van de beste zadenbedrijven die ik ken. Volgende week meer…

Dokter Groen

(advertenties)