(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

The Mega planten van Master Kroblo zijn alweer bijna klaar, het is nu een kwestie van twee weekjes aftellen en rijpen tot de toppen geknipt kunnen worden. En Kroblo zou Kroblo niet zijn als er ook niet iets aparts te zien was, zoals een spontaan gegroeide sneeuwwitte albinotop. 

Hallo wietliefhebbers,

Mijn Mega’s staan er nu supermooi bij, ik moet me inhouden om ze niet alvast te knippen want ik ben superbenieuwd hoe ze smaken. De herfst heeft haar intrede gedaan en het blad begint langzaam een beetje te verkleuren. Wat ook mooi is om te zien is dat de toppen steeds compacter gaan worden. Ze zijn nog niet zo groot als de Sweet n Sour top die zo dik was als een ananas, maar het begint al aardig in de buurt te komen. Ik heb een foto gemaakt met een blikje bier ernaast zodat je goed kunt zien hoe groot de top is.

krobloweek8

Bijna klaar, die rechter moet nog een week of 2 😉

Zoals je kunt zien groeit de top heel mooi dicht en heeft The Mega bijna geen blad in de top. Dat zal het knippen straks een stuk makkelijker maken.

Albino

Een van de toppen in mijn kweektentje heeft een heel mooi uitziende albinotop. De top is sowieso al erg wit door alle trichomen, maar het bovenste puntje is spierwit zodat de top wel een besneeuwde berg lijkt. Albinisme is een genetische afwijking die bij alle organismen voorkomt, zowel planten als dieren en ook mensen lijden er aan. En dus ook wiet. Planten hebben chlorofyl nodig voor de fotosynthese, iets waar de albinotop te weinig van heeft. Albinoplanten kunnen daardoor volledig willekeurig witte bladeren en takken produceren, waardoor een supermooie plant ontstaat om te zien.

 

Net als mensen zijn ook albinoplanten enorm gevoelig voor licht. Meestal zie je de witte topjes daardoor helemaal bovenin de top van de plant, in het deel wat het dichtst bij de lamp zit. Omdat ze er zo gevoelig voor zijn bleekt het sterke licht de bovenste plukken van de top van de albinoplant. Albinowiet is trouwens niet heel erg potent, maar wel mooi om te zien.

Tot volgende week.

Master Kroblo

(advertenties)