(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de tent van Master Kroblo gaan de vrouwelijke Mega’s in een sneltreinvaart van puber stadium naar volwassenheid. Alleen uitvliegen zullen ze nooit, het blijven nou eenmaal wietplanten en die worden geoogst als ze rijp zijn. Maar zover is het nu nog niet, nu wel een nieuwe update van de meester. 

Hallo mega-wiet-liefhebbers, hoe gaat het? Met de Mega’s gaat het in ieder geval erg lekker. Vorige week zagen we een ontzettende toename van bloemen, de toppen werden ineens veel dikker. Ik had gehoopt dat dat tempo zo zou doorzetten, maar dat gaat bijna niet. Een wietplant heeft nou eenmaal een eigen tempo, en dat gaat gepaard met groeispurts zoals die van vorige week.

Deze week groeien de toppen rustig verder, en dat geeft mij de gelegenheid om wat te vertellen over temperatuur. Maar eerst zal ik jullie trakteren op een mooie foto van een Mega dame in mijn tent. Je ziet dat ze al volwassener oogst als een week geleden.

week7

Temperatuur

De temperatuur in mijn kweekruimte is bijna 28 graden als het licht aan staat, en 22 graden als het donker is. Dat is een acceptabel verschil van 5,5 graden, eigenlijk is het een heel net verschil tussen de dag- en nacht temperatuur. Te grote temperatuurproblemen kunnen bij wietplanten namelijk voor problemen zorgen, en het streven is dan ook om het verschil onder de tien graden te houden.

min-max

Met een min-max thermometer kun je het verschil tussen de dag- en nachttemperatuur gemakkelijk aflezen

Wanneer het licht uitgaat en de temperatuur dus zakt, neemt de plant haar tijd om aan de nieuwe donkere en koudere situatie te wennen. Bij een temperatuurverschil van meer dan tien graden, heeft de plant vier tot zes uur nodig om te herstellen van de klimaatverandering. De plant draait daardoor maar op halve kracht! Check dus vooral in de winter je nachttemperatuur, een min max thermometer is handig, dan weet je de extreemste hete en de extreemste koude temperatuur. Als het verschil meer dan 10 graden Celsius is, plaats dan een kacheltje om de nachttemperatuur wat omhoog te brengen.

Wortelrot

Pythium en Fusarium, oftewel wortelrot, gedijt goed in een omgeving waar de temperatuur erg schommelt. Bovendien is het ook nog eens zo dat de groeiachterstand door het grote temperatuurverschil de weerstand van de wortels verlaagt, waardoor wortelrot de wortels makkelijk aan kan tasten. Het gevolg: grote groeiproblemen, voedingstekorten, gele bladeren, stilstand en uit eindelijk een triest plantje en een slechte oogst.

Maar gelukkig is de temperatuur bij mijn Mega’s lekker stabiel zodat ze fijn verder kunnen met hun bloei. Tot volgende week.

Master Kroblo

(advertenties)