(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de tent van Master Kroblo zwellen de Sweet ’n Sour toppen gestaag verder. Dit zijn de weken in het leven van een biologische wietkweker waarin hij over een gezonde portie geduld moet beschikken. 

Hallo mede-liefhebbers van cannabis, hoe gaat het met jullie? Ik hoop net zo goed als met mijn Sweet ’n Sour planten. De toppen zwellen elke dag een klein beetje aan en soms zou je dat proces wel even willen versnellen. Maar wiet kweken is ook een hobby waarbij je wat geduld moet kunnen bewaren.

Moeder natuur doet haar werk namelijk in haar eigen tempo. En hoewel dat tempo bij wietplanten eigenlijk razendsnel is, gaat het voor de meeste kwekers nooit snel genoeg. Om het onrustige gevoel wat ze hebben wat te dempen, gaan sommige onervaren kwekers de planten proberen te helpen met veel te veel voeding. Ook grijpen ze nog wel eens op een verkeerde manier in en knippen ze bijvoorbeeld voor de plant kostbare bladeren weg op het verkeerde moment.

ss54 004

Hoewel ik ook graag zou zien dat mijn planten in een poep en een scheet vol zitten met van de hars druipende toppen en klaar zijn voor de oogst, houd ik me gewoon aan mijn voedingsschema. Ik zou de plant ook helemaal niet helpen door veel te veel voeding te geven. Ze zouden het niet eens op kunnen nemen, sterker nog, de ophoping van te veel voeding in de grond zorgt ervoor dat de plant MINDER voeding kan opnemen.

De bloeifase van een sativa als de Sweet ’n Sour duurt nou eenmaal zo’n 80 dagen en daar zul je als kweker op moeten wachten. Mijn planten staan nu 49 dagen in de bloei en dat betekent dus dat ze nog zo’n 4 weken moeten staan tot ze klaar zijn voor de oogst. In die vier weken zullen de toppen steeds een beetje dikker worden, waarbij ze op het laatst, het meest in volume toenemen. Maar op dit moment zijn mijn planten nog prachtig groen en tonen ze nog geen enkel teken dat het eind eraan zit te komen.

Als ik mijn tentje openrits verblijdt ze me met haar heerlijke citrus/ananas aroma

De geur van de Sweet ’n Sour is ongelooflijk sterk, als ik mijn tentje openrits verblijdt ze me met haar heerlijke citrus/ananas aroma. En hoewel de toppen dus nog lang niet klaar zijn voor de oogst, zijn ze al ontzettend dik. Als een ananas. En dan te bedenken dat ze nog vier weken moeten staan…

Tot volgende week, keep it organic!

Master Kroblo

 

 

(advertenties)