(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Sweet ’n Sour toppen zijn droog, getest en klaar. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je geen wekelijkse updates meer van Master Kroblo kunt verwachten. Het rookverslag van de Sweet ’n Sour heb je nog tegoed, maar ondertussen gaan we verder met The Mega, een megasoort van Spliff Seeds. 

Hallo wietgenoten, hier ben ik weer met een nieuwe ronde en een nieuwe soort. Deze keer kweek ik The Mega, dat is bijna een pure indica van Spliff Seeds met een zoete hasj smaak die grote en THC rijke toppen produceert. Een stabiele soort met compacte buds.

Ontkiemen

Ontkiemen doe ik zoals altijd op mijn beproefde methode. Ik laat de zaden daarvoor drie uurtjes weken in een glas Spa blauw met een beetje Rhizotonic, een wortelstimulator van Canna. Het glas met de zaden zet ik in mijn propagator, waar het zo’n 24 graden is. Daarna bewater ik mijn pluggen met dezelfde mix van Spa blauw en Rhizotonic en zaai ik er de zaden in.

Om beschadiging van de penwortels te voorkomen haal ik de pluggen uit de tray en plaats ik ze in de propagator op een laagje stekaarde. Zo blijven ze eerst 24 uur in het donker, en dan 48 uur continue in het licht van mijn T-Neon lamp (2 x 75 Watt).

Op deze manier komen mijn zaden na 80 uur allemaal uit. Na het ontkiemen zet ik ze over in kleine potjes (0,7 liter) met een light mix en staan ze nog een week onder de T-Neon. Na het overpotten krijgen ze een keer water met Rhizotonic maar de rest van de week krijgen ze niets meer en dek ik de potten af met een stukje zwart wit folie. Zo stimuleer je de wortels om zelf op zoek te gaan naar water en dus flink te groeien.

Na deze eerste week staan de planten er dan zo bij:

week1

 

 

(advertenties)