(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niet elke wietplant die op hetzelfde moment is geboren is ook op hetzelfde moment klaar. Om het moment goed te kunnen bepalen kijkt Master Kroblo naar de trichomen, de harskliertjes van de plant. Pas als deze rijp zijn wordt het tijd om de knuppels te kappen. 

sns75 002Hallo wietliefhebbers, hier is weer een verse update van uw fruitman. Het is, als ik dit opschrijf levensdag nummer 75 van mijn Sweet ’n Sour planten en precies tien weken nadat de klok op 12/12 is gezet. Ik heb deze week plant met de honkbalknuppeltop geoogst.

Om goed te kunnen bepalen of de plant eraan toe was om geoogst te worden heb ik naar de kleur van de trichomen gekeken. Als ze allemaal melkachtig van kleur zijn, en enkele van de trichomen amberkleurig oogst ik een plant pas. Bij de Ananas dame is dat nog niet het geval, haar trichomen zijn nog steeds transparant, en slechts 20% is melkachtig van kleur. En dus geef ik deze plant nog wat meer tijd om af te rijpen.

Deze Sweet ’n Sour is een gemakkelijke plant om te knippen, ze heeft keiharde en compacte buds, die zijn niet te missen! Mooi is ook de paarse kleur die in de toppen te zien is. Dat ziet er mooi fruitig uit en zo ruiken de toppen ook, heel zoet, fruitig en citrus achtig. Ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe deze top zal smaken en kan niet wachten tot ze in mijn joint zit.

Volgende week zal ik jullie nog tracteren op de oogstfoto’s van de ananas plant, en dan natuurlijk de droge buds.

Tot dan, keep it organic!

Master Kroblo

(advertenties)