(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de tent van onze kweekgrootmeester is de herfst in aantocht en dat betekend dat het niet lang meer zal duren voor de Sweet ’n Sour planten rijp zijn voor de oogst. Maar zover is het op dit moment nog niet, let’s Kroblo! Een verse update dus. 

Hallo fruitige wietliefhebbers, schreef ik vorige week nog dat je als wietkweker over een gezonde portie geduld moest beschikken, nu zijn de eerste tekenen te zien dat de herfst in aantocht is. En dan gaat het meestal heel snel ineens! We tellen dag nummer 61 en dat is de 52ste dag onder 12 uur licht.

De eerste tekens van de herfst dus: ik zie een lichte verkleuring hier en daar en steeds meer stampers (draadjes in de toppen) kleuren nu ook bruin. Ik schat in dat de dames over zo’n drie weken klaar zijn en dit is dan ook de laatste week dat ik nog voeding geef.

Ik ben de hoeveelheid voeding nu al aan het afbouwen. Dat betekend dat ik om de dag alleen nog maar schoon water geef. De andere dag krijgen ze nog voeding en ook wat top-booster. De laatste twee weken krijgen ze dan alleen nog maar water zodat de voedingsstoffen uit de aarde worden gespoeld. Dat is essentieel voor de smaak van de wiet.

sns61 016

De toppen zijn nu ook al zo zwaar geworden, dat ik ze heb moeten stokken. Om ze te ondersteunen bind ik ze met een tie-wrap vast aan een bamboestok. Een van de hoofdtoppen heeft nu een lengte van wel 50 centimeter! Een echte dikke honkbalknuppel is het, ik zal er volgende week een mooie foto van maken. Ook zal ik dan weer een mooie ananasfoto maken, deze week even niet want we eten hier al 9 weken ananas haha!

Ik kan niet wachten – ik doe het wel natuurlijk – om deze Sweet ’n Sour te roken, het is werkelijke een aparte soort. Als ik even in de tent ben geweest ruiken mijn handen alsof ik net een grapefruit gepeld heb!

Tot de volgende week, met honkbalknuppel, ananas en grapefruit foto’s. Keep it organic!

Master Kroblo

(advertenties)