(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De jongedames in de tent van Master Kroblo groeien nu als kool en dat moet ook want als er straks echt eens gereguleerd gaat worden moeten de coffeeshopbezoekers natuurlijk wel genoeg te roken hebben. Verslag van de tweede bloeiweek van 24K golden girls a.k.a. Kosher Tangie

Beste cannabisliefhebbers,

De meiden hebben hun tweede week op 12/12 (12 uur licht, 12 uur donker) erop zitten, en maken nu een behoorlijke groeispurt door. Dit is normaal wanneer het licht van 18 naar 12 uur gaat om de bloei in te luiden. Het is de laatste kans die de plant krijgt om nog de hoogte in te gaan, en dat doen ze dan ook keer op keer opnieuw. Bij mij zijn de meiden in een week tijd dubbel zo groot geworden.

24K Gold week2 042

Mijn golden girls zijn in een week tijd twee keer zo groot geworden! De PK (fosfor, kalium) booster van Mills bewaar ik nog even.

Voeding en pH

Ik geef mijn planten om de twee dagen een douche met water uit de gieter en gebruik daarbij ongeveer anderhalve liter water voor vier planten. De temperatuur van dit water is ongeveer 25 graden en dat is net even wat kouder dan de temperatuur in mijn kweektentje. Ik gebruik verder geen toevoegingen zoals voeding of boosters en zuur het water ook niet af. Ten eerste is de pH waarde van het kraanwater hier 6,2 en dus bijna perfect. En aangezien de aarde zelf een iets lagere pH waarde van 5,4 heeft, komt de netto pH bij de planten waarde prima uit.

De Ultimate Soil aarde van Mills Nutrients en DNA Genetics heeft voorlopig nog genoeg voeding voor de planten. De EC waarde van de aarde zelf in namelijk 1,6, dus daar hoef ik de komende weken nog geen voeding aan toe te voegen. Pas wanneer de plantjes iets lichter van kleur beginnen te worden dan begin ik met een klein beetje A&B voeding.

24K Gold week2 012

Bloei..?

24K Gold week2 007

De eerste bloeiverschijnselen! Nu al?

Nu al, pas twee weken nadat de lampen 12 uur per etmaal uitstaan, zie ik al de eerste bloeiverschijnselen. En dat is heel snel! Wat ook goed te zien is, is de indica invloed van deze soort, mooie brede bladvingers en weinig zijvertakkingen, ik verwacht daarom een enkele dikke megatop aan iedere plant, eigenlijk perfect voor SOG (Sea Of Green, veel planten per oppervlakte). Ik neem de enkele hoofdtoppen voor lief en ga niet dieven en ook niet toppen. Dat doe ik nooit met gefeminiseerd zaad, simpelweg om het risico van hermafrodieten te minimaliseren, voorkom stress bij de planten, zeker pijnlijke stress zoals afsnijden van ledematen. Dit is ook de reden dat je eigenlijk nooit stekken kunt trekken van gefeminiseerde moeders. Een goede week toegewenst en tot volgende week!

Kroblo

(advertentie)