(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Master Kroblo kweekt Kosher Tangie planten bij wijze van test voor gereguleerde wietteelt. Toen de dames een mooi stel wortels hadden, konden ze worden verhuisd naar grotere potten met een inhoud van 11 liter, waar ze ontzettend blij van werden. Kijken hoe ze gegroeid zijn…

Hoi plant lovers,

Wanneer er in Nederland daadwerkelijk gereguleerd gaat worden, wil ik een van de producenten van de gereguleerde wiet worden. Dit is de reden dat ik deze testkweek nu aan het draaien ben. Als regulering een feit is, ben ik er klaar voor. Ik test de genetica en de aarde van DNA Genetics en van Mills Nutrients zodat ik straks weet wat ik ervan kan verwachten. Wanneer ik straks met permissie ga kweken wil ik mij onderscheiden van de rest met het beste product. Dat betekent wat mij betreft lekkere exclusieve en exotische soorten maar bijvoorbeeld ook twee CBD soorten wil ik standaard aan kunnen bieden.

Kosher Tangie

Terug naar de planten die ik nu aan het testen ben, Kosher Tangie van DNA Genetics. Heerlijke wiet met een mandarijnen-aroma als het goed is. De dames vieren vandaag hun 12 dagen verjaardag. Ze gingen een week geleden over naar de 11-literpotten, waardoor ze een mooie groeispurt konden maken.

24K Gold , dag 1 bloei 010

 

Elke dag kortte ik ook het aantal lichturen met een uurtje in. Ze gingen van 24 uur licht per dag naar 12 uur licht per dag in 12 dagen tijd. Nu ze nog maar 12 uur licht krijgen, zal ik stoppen met het verder inkorten van de lichturen. 12 Uur is kort genoeg om de planten te laten bloeien, ze moeten natuurlijk wel genoeg licht blijven krijgen om ook een beetje te kunnen produceren.

Op 1 meter hoogte boven de planten hangt een 1150 Watt Gavita Pro lamp. Dit is eigenlijk dezelfde kweeklamp als waar professionele tuinders in Aalsmeer ook mee werken. Wanneer deze lamp aan staat is de temperatuur 29,3 graden en wanneer het licht uit is is het 22,6 graden in mijn kweekruimte. De planten hebben sinds het verpotten geen water meer gehad en moeten het nog een weekje zonder stellen. Pas over een week krijgen ze weer wat, dan zal ik ook de folie van de aarde afhalen omdat de bladeren dan naar verwachting groot genoeg zijn om een mooie schaduw op de aarde te werpen.

(advertentie)