(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij Master Kroblo gaat de kweektest voor wat wellicht de eerste gereguleerde coffeeshopwiet gaat worden, onverminderd en precies volgens planning voort. De zaailingen hebben van de meester een nieuw onderkomen gekregen en genieten nu van een gul binnenzonnetje van Gavita. 

Beste wietliefhebbers en hobbykwekers,

Zoals ik vorige heb uitgelegd hebben de jonge Kosher Tangie planten een week achter de rug waarin ze dagelijks steeds een uurtje korter in het licht stonden. Ze gingen van 24 uur op woensdag tot 18 uur licht op dinsdag en daar  stopt het dagelijks inkorten van de lichtperiode niet. Ik ga door tot ze nog maar 12 uur per dag licht krijgen en de bloei begint.

24K Gold 7 001

Een prachtig doorwortelde Kosher Tangie

Gisteren heb ik de dames met de PerfectPlugPlay pluggen en al verhuistd naar grote 11-liter potten. Ik heb een dag voor de verhuizing eerst de potten vast gevuld met de Ultimate Soil en ingewaterd en afgedekt met een stukje zwart wit folie. Zo kan de aarde vast op temperatuur komen en voorkom je een temperatuurschok voor de jonge zaailingen. De plantjes zijn prachtig geworteld en waren meer dan klaar voor hun verhuizing.

Kosher Tangie heeft straks een heerlijk mandarijnen aroma

Na het verpotten heb ik elke pot nog eens 400 milliliter water gegeven en opnieuw afgedekt. Zo droogt de bovenlaag niet uit en weet ik zeker dat de planten de komende twee weken zonder nieuw water zullen overleven. Want dat ga ik ze namelijk even niet meer geven. Voorlopig mogen ze het doen met wat ze nu hebben. De wortels zullen dan namelijk zelf actief op zoek gaan naar water, waardoor ze snel een mooi wortelsysteem ontwikkelen. Na een dag of tien is de hele pot doorworteld, en na 12 dagen werpen de bladeren een schaduw op de grond waardoor dan ook het plastic eraf mag.

24K Gold 7 011

 

Ik heb ook een nieuwe bulb in de Gavita Pro armatuur gedraaid en een nieuw filter opgehangen. Om narigheid van buiten te voorkomen heb ik ook een hepa filter op de inblaas gezet. De verse lucht komt vlak onder de lamp de ruimte binnen. De lamp staat op vol vermogen (1150 Watt) en de afstand tussen de lamp en de planten is zoals altijd een tiende van het aantal Watts in centimeters. 110 centimeter dus. De temperatuur is 27,5 graden Celsius. Vandaag nog 16 uur licht, morgen 15, dan 14, 13, 12, dus over 4 dagen in bloei 🙂

Tot volgende week,

Kroblo

(advertenties)