(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Master Kroblo is terug van weggeweest en komt met een bijzondere kweektest voor wat misschien wel de eerste Nederlandse gereguleerde teelt gaat worden. En precies volgens planning zijn de zaden deze week ontkiemd, en vanzelfsprekend allemaal gezond en wel ter wereld gekomen. 

Beste RollingStoners,

Voor degenen die mijn verhaal vorige week hebben gemist zal ik nog even kort uitleggen waar ik mee bezig ben en waarom jullie mijn verslagen een paar maanden hebben moeten missen op RollingStoned. Ik ben even gestopt met mijn hobbykweekjes omdat ik heel druk ben met de organisatie van mijn eigen bedrijf en dat gewoonweg niet meer samenging.

Maar uiteraard ben ik nog steeds gepassioneerd voorstander van legalisatie en daarover ook al zeker een jaar met vier gemeentes in gesprek. Ik hoop namelijk een van de ondernemers te worden die de eerste gereguleerde wiet gaat kweken in Nederland. Mijn nieuwe kweekverslagen hebben daar ook alles mee te maken en zijn wat mij betreft ook een test voor deze gereguleerde teelt.

De test setup

  • Kosher Tangie

    Kosher Tangie

    De soort die ik voor de gereguleerde teelt test is Kosher Tangie aka 24K Gold van DNA Genetics. Dit is een indica dominante F1 hybride met een uitgesproken aroma van vers fruit en mandarijnen (in het engels Tangerines, vandaar de naam).

  • De aarde die ik zal gebruiken is ook heel speciaal, het is de eerste aarde waar het natuurproduct kurk aan toegevoegd is. De aarde is ontwikkeld door Mills Nutrients en DNA Genetics samen om de beste resultaten te kunnen komen bij de biologische teelt.
  • Ik zal verder ook gebruik maken van de meststoffen van Mills Nutrients, dat is een hoogwaardige Nederlandse plantenvoeding die in het buitenland bejubelt wordt, maar vreemd genoeg in Nederland nog vrij onbekend is. Ze hebben een overzichtelijke maar complete voedingslijn waar momenteel heel goede resultaten mee gehaald worden.
  • De lichtbron is een krachtige Gavita Pro lamp.

Ontkiemen

Ontkiemen gebeurde deze week in zogenaamde Perfect Pluggen van perfectplugplay.nl. Deze pluggen zijn groot genoeg voor de eerste twee weken en zijn ook al voorzien van het nodige vocht en toevoegingen. Het ontkiemen is hiermee eigenlijk een kwestie van de zaden erin stoppen en wachten.

ontkiemen3

Je stopt de pluggen met de zaden erin gewoon in een plastic zak (meegeleverd met de pluggen) of in een propagator. Dat is eigenlijk het hele ontkiemen met Perfect Pluggen. Na 60 uur zijn alle Kosher Tangie zaden op deze manier ontkiemd. Ze zien er mooi en gezond uit zodat we kunnen beginnen met het afbouwen van de licht-uren.

Kosher Tangie heeft een uitgesproken mandarijnensmaak (tangerines)

De baby’s krijgen eerst 24 uur licht van een 150 Watt T-Neon groeilamp waarna we meteen beginnen met het afbouwen van deze 24-uur durende lichtperiode. Elke dag krijgen ze precies 1 uur minder licht zodat ze na een week nog maar 18 uur licht krijgen. Daarna worden ze verpot in 11-literpotten en onder de Gavita Pro lamp gezet. Daar zullen ze dan 6 dagen blijven staan, waarna we de bloei gaan inluiden.

Volgende week meer, tot dan.

Master Kroblo

(advertenties)