(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We tellen de negende week voor The Mega’s van Master Kroblo. De toppen waren al mega en aangezien de meeste trichomen die erop zitten ook al melkachtig worden, zijn deze dames bijna rijp voor de slacht. Kroblo denkt zelf dat het nog een weekje duurt. 

Hallo cannabisvrienden,

Mijn Mega’s zijn nu 70 dagen oud en staan zo’n 65 dagen op een 12-uurs lichtregime. De toppen zijn zo goed als klaar, maar ik wacht nog even tot de trichomen allemaal mooi milky zijn. Aan de harskristallen, of trichomen kun je goed zien of het ideale oogstmoment al is aangebroken. Binnen een oogstbare periode van zo’n drie weken veranderen ze namelijk van kleur. Eerst zijn ze helder, dan worden ze wittig troebel en tenslotte worden ze amberkleurig, dat is een bruinige kleur. Wanneer de meeste trichomen wittig zijn is je wiet het potentst, bij mij is ongeveer 80 procent van de trichomen nu wittig, bijna klaar dus.

megaweek9

Spoelen

Ik denk dat de dames nog een weekje nodig hebben en dus wordt het tijd om te spoelen. Ik doe dat met gewoon kraanwater. De allerlaatste dagen krijgen ze een ijskoude waterbeurt. IJswater welteverstaan. De dames raken dan gestrest door de kou en denken dat de winter eraan komt. Ze stellen dan alles in het werk om nog bevrucht te worden en maken dan nog veel meer plakkerige harskristallen aan. Als je meer wil weten over deze techniek, lees dan Wiet spoelen met ijswater voor meer THC. Daarin staat het allemaal uitgelegd. Tot volgende week, keep it organic!

Groeten, Kroblo

(advertentie)