(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Kosher Tangie – een wietsoort van DNA Genetics – is eindelijk verlost van zijn witte folie en mag van haar Master Kroblo vol gas op weg naar volwassenheid. Zoals jullie weten is dit niet zomaar een kweekcyclus van zomaar een kweker, maar een soort test voor gereguleerde wietteelt voor de coffeeshops. Een uniek experiment waarbij jij als lezer op de eerste rij zit!

24Kgold week1 018Een kleine maand ben ik nu aan de slag met zijn Kosher Tangie aka 24K Gold-planten en het gaat tot nu toe allemaal naar wens. De strain komt van het Amsterdamse zadenbedrijf DNA Genetics, die deze dominante kruising tussen Kosher Kush en Tangie – een F1 hybride met 3 verschillende fenotypen – beschikbaar stelt voor wat wellicht de eerste ‘gereguleerde testkweek’ van Nederland is. Het mag en kan namelijk niet lang meer duren voordat het idiote wietbeleid van minister Opstelten bij het grof vuil wordt gekieperd en ook Nederland eindelijk overgaat tot legale wietteelt, net als veel andere landen inmiddels hebben gedaan of overwegen te doen.

Folie verwijderd

Vorige keer draaide ik het lichtregime terug naar 12 uur licht en 12 uur donker. Week 1 op 12/12 zit er op ,voor de goudklompjes met manderijn smaak, want dat is wat Kosher Tangie belooft: lekkere wiet met een mandarijnsmaakje! Ik heb de folies verwijderd, want de planten zijn inmiddels groot genoeg om de aarde schaduw te geven. En de dames hebben hun eerst douche sinds 10 dagen gehad. Dat vonden ze heerlijk , ze lachen bijna tegen me 🙂

Licht en temperatuur

Ik heb de 1150 Watt Gavita Pro lamp nu op 90 cm boven de plantjes afgesteld, dus nog eens 10 centimeter dichter op de planten dan vorige week. Dat doe ik om ervoor te zorgen dat ze zich niet gaan strekken, en te bewerkstelligen dat de internodes mooi kort op elkaar komen.

De temperatuur heb ik geregeld op 26,5 graden tijdens de 12 uur in het licht en 22 graden in de 12 uur in het donker. En op het moment dat het licht uitgaat, gaan ook de fans en de lucht-inblaas uit, zodat de dames in alle rust kunnen genieten van een welverdiende nachtrust na alweer een dagje flink groeien!

24Kgold week1 001

 

(advertentie)