(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij heeft het uiteraard wel eerder gezien maar hij staat er zelf van te kijken, zo snel groeien de Chocolope planten in de kweekruimte van Master Kroblo. Kijk snel en verbaas je over het verschil met een week geleden, wie weet leer je er nog wat van.

Hallo liefhebbers en cannaisseurs!

Ik kweek al planten zolang als ik me kan heugen maar ik sta er nog altijd versteld van hoe razendsnel ons lievelingsgewas zich kan ontwikkelen! Vorige week nog deed ik verslag van de eerste twee weken van de Chocolope planten die ik momenteel aan het testen ben en nu zijn de dames bij wijze van spreken al volwassen, kijk maar naar de foto’s hieronder.

De planten staan nu twee weken onder 12 uur licht per dag en dat is ook deels de reden dat ze zo snel zijn gegroeid. Nadat je overschakelt op een 12-uurs lichtregime maakt een wietplant namelijk een snelle groeispurt door. Dit omdat ze als het ware weet dat ze moet gaan bloeien en dus zo hoog mogelijk wil groeien om zoveel mogelijk stuifmeel op te vangen. Wietplanten zijn vrij simpele organismen, net als mensen trouwens. Het draait het allemaal om de voortplanting en hiermee valt zowat al het gedrag van een wietplant te verklaren.

choc week2 020

Stralende donkergroene planten: Kroblo’s handelsmerk?

De Chocolope is tot nu toe een plant die mij wel bekoort, ze groeit krachtig en ontwikkelt ook zonder toppen een prachtig stel zijtakken. De planten zijn nu drie weken oud en hebben al een mooi formaat. Ik verwacht dat ze nog een week of drie door zullen groeien waarna ze zich volledig op de ontwikkeling van de toppen zullen storten. De eerste bloeihaartjes zijn trouwens al zichtbaar.

Ik geef deze planten iedere dag een douche met een gieter, ongeveer 300 milliliter per plant en dat is ook meteen het enige water wat ze momenteel krijgen. Behalve op die ene superzomerse en hete dag van vorige week, kan ik de temperatuur in de testruimte goed onder controle houden. Gemiddeld is het net iets boven de 26 graden en dat is een prima temperatuurtje voor wietplanten. De lamp hangt expres iets dichter op de planten dan de aanbevolen 10% van het aantal Watts in centimeters, zodat de internodes mooi kort blijven. Wanneer de groei helemaal is gestopt zal ik de lamp hoger hangen. Dit was het voor deze week, ik wens iedereen een geweldige Cannabis Bevrijdingsdag toe aanstaande zondag. Tot volgende week!

Kroblo

(advertenties)