(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na Kroblo’s prachtige test-kweekcyclus van DNA Genetic’s Kosher Tangie die je hier op RollingStoned hebt kunnen volgen, is het nu de eer aan ons om de wiet aan een rook-, of liever gezegd damptest te onderwerpen. Een verantwoordelijke taak die we uiteraard erg serieus nemen.

Voor ons ligt nog een klein topje. Het is alles wat er nog over is van de zak met Kosher Tangie die we van Master Kroblo kregen voor deze test. Kosher Tangie is DNA’s fruitige samensmelting tussen Kosher Kush en de sativakampioen Tangie die DNA Genetics maar liefst 12 cannabisprijzen opleverde! We hebben de kweek van deze top wiet de afgelopen weken hier kunnen volgen en waren dus ontzettend benieuwd naar het effect en vooral ook de smaak van de soort. Zou de Kosher Tangie echt zo naar mandarijnen smaken als er wordt gezegd?

KT2

Wel, dat hangt er maar net vanaf want de Kosher Tangie heeft naar verluidt 3 verschillende fenotypen waarvan er eentje die typische mandarijnensmaak en geur heeft.

Zodra we het zakje wiet in onze handen kregen wisten we dat Kroblo ervoor gezorgd heeft dat wij het sterk naar mandarijnen geurende fenotype in handen kregen want de geur is echt fenomenaal! Je moet het ruiken om het te geloven maar het is werkelijk of er naast de wiet een mandarijn in het zakje zit.

Bag appeal

De zogenaamde bag appeal (het uiterlijk van de top) is helemaal in lijn met de geur. Een compacte top met een fris groene kleur met knaloranje haren. De wiet is al goed droog en verkruimeld perfect, tijd om hem in de verdamper te stoppen. We gebruiken voor de test een Herborizer XL verdamper en zetten die op de hoogste stand van 230 graden zodat alle terpenen die ook maar een klein beetje in de wiet zitten verdampt worden!

herborizer

KT

De Herborizer doet er even over om op temperatuur te komen dus kunnen we ondertussen nog even wat vertellen over de Kosher Tangie. De planten bleven tot aan het einde van de cyclus knalgroen ondanks dat Kroblo de planten maar mondjesmaat voedde. Ze hebben zo’n 11 weken met hun wortels in Mills en DNA’s Ultimate Soil met kurk gestaan.

Appeltjes van oranje

Wanneer de Herborizer warm genoeg is is het eindelijk tijd voor een smaaktest. En wat voor een, de eerste haal is bij een verdamper altijd het lekkerste en bij deze lijkt het wel of de Herborizer niet met water maar met pure sinaasappelsap is gevuld! Het is echt een aparte maar heerlijke fruitige ervaring deze wiet. Het lijkt een raar verhaal maar zoals gezegd, je moet het voor jezelf proeven om het te geloven. De mandarijnensmaak kan voor sommigen ook te overheersend zijn. Op Seedfinder schrijft iemand dat hij zo sterk is dat zijn vrienden het teveel vinden.

KT4

Wanneer we de top van dichtbij bekijken zien we de vele mooie ronde trichomen waarvan de meesten wit-troebel van kleur zijn. De top is op het juiste moment geoogst.

De Kosher Tangie smaakt niet alleen zeer fruitig, maar geeft ons ook een heldere, frisse buzz. We kunnen nog prima functioneren, al vond Master Kroblo dat de wiet zelf een behoorlijke hamerslag was. Dit verschil in ervaring komt waarschijnlijk omdat wij de wiet verdampen en Kroblo hem in een joint rookt. In de verdamper maakt de Kosher Tangie in ieder geval heerlijk actief high.

Kosher Tangie, althans dit fenotype dan, is een echte aanrader met een fenomenale fruitsmaak die je geproefd moet hebben om het te geloven. Laten we hopen dat die gereguleerde teelt en deze Kosher Tangie er snel komen want deze wiet zou iedereen eens moeten proberen!

RS

(advertentie)