(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wanneer de eerste gereguleerde wietteelt eindelijk kan beginnen, is Master Kroblo er klaar voor. Hij is met de politiek in gesprek en test zich een slag in de rondte en dat juichen wij natuurlijk toe. Deze week startte hij een nieuwe testkweek, dit keer met de mierzoete Chocolope van DNA Genetics.

Hallo cannabisliefhebbers, het is weer tijd voor een nieuwe testronde. Ik heb voor de gereguleerde teelt al de Kosher Tangie aka 24K Gold getest en ga nu een andere soort van DNA Genetics proberen. Namelijk de wereldberoemde Chocolope.

Chocolope

Chocolope komt voort uit een vrouwelijke Original Chocolate Thai en een mannelijke Cannalope plant. Terugkruisen heeft ervoor gezorgd dat de Chocolope na 8 tot 9 weken is af te bloeien. De strain heeft als het goed is die uitzonderlijke chocolade smaak die in de jaren 80 zo populair was maar dat mogen de founding fathers van RollingStoned natuurlijk zelf proeven wanneer deze test over – pak ‘m beet – drie maanden weer klaar is.

Het ontkiemen van de Chocolope zaden deed ik uiteraard op mijn eigen beproefde methode in de pluggen van Perfect Plug Play. Kwestie van de zaden even laten weken in een glas water en dan overzetten in de pluggen. Na 48 uur zijn de zaden allemaal uitgekomen en na 72 uur heb je echte zaailingen. Het is zo gemakkelijk. Na vier dagen groeien waren de pluggen mooi doorgeworteld zoals je kunt zien, de foto hierboven is van dag nummer 5, je ziet dat het al bijna tijd is om de plant te verpotten, maar dat heb ik op dag nummer 7 gedaan.

Buiten dat de zaden op deze pluggen eigenlijk altijd volgens planning uitkomen, is het ook wel erg gemakkelijk verpotten. Je hoeft namelijk niet voorzichtig een kluit uit een potje te wurmen met het risico dat die uit elkaar valt, maar je kunt de plant gewoon met plug en al in de grond zetten zoals ik gedaan heb. De jonge plantjes staan nu dus zoals altijd weer in 11-liter potten.

Choc week1 003

Chocolope na 1 week groeien sinds het verpotten

choc dag1 1212 006

De 1000 Watt krachtbron van Gavita

Na het verpotten heb ik de Ultimate Soil aarde van DNA en Mills goed bewaterd met 1 liter water zonder verdere voeding, en afgedekt met een stukje zwart-wit folie. Als de bovenkant niet afgedekt wordt, geven de meeste hobbykwekers na een paar dagen alweer water omdat de bovenkant zo droog is. Terwijl er nog genoeg water in de pot zit dus laat de wortels in godsnaam zelf flink zoeken naar dat water! Bij mij krijgen de dames eventjes helemaal niets meer te drinken. Hierdoor krijgen ze snel een goed ontwikkeld wortelstelsel.

Boven de grond heb ik de dames ook flink aan het werk gezet, ze gingen namelijk meteen na het verpotten onder de 1000 Watt lamp van Gavita. Direct op vol vermogen deze keer en ook direct op 12/12 om de bloei te initiëren. Ze hebben dus maar 1 week groei gehad. Volgende week dinsdag meld ik mij uiteraard weer voor een nieuwe update, en als het een beetje meezit kan ik dan de eerste bloeiharen al laten zien!

Kroblo

(advertenties)