(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel! Een verse update van Master Kroblo. Vorige week heb je kunnen lezen hoe zijn Sweet ’n Sour zaden ontkiemden in de Jiffy pluggen. Inmiddels zijn de jonge plantjes klaar voor een nieuw onderkomen en een sterkere lichtbron. Kijken hoe de meester dat doet.

Hallo mede liefhebbers van cannabis, mijn kleine meisjes zijn 5 dagen oud en laten al een mooie wortelontwikkeling zien. Ze zijn nu sterk genoeg, en toe aan een grotere pot. Ik zet ze daarom met plug en al (voor de meesten misschien vanzelfsprekend, maar ik meld het toch even) over in 11 liter potten met voorbemeste aarde. Daar kunnen ze genieten van een 1150 Watt Greenpower zonnetje dat ik vanaf vandaag (als ik dit schrijf is het 10 maart) op 12 uur licht, 12 uur donker instel. De komende 9 tot 10 weken zullen de Sweet ’n Sour planten in de 11 liter potten verblijven.

ss-9 001

ss-9 008

De meisjes staan nu 6 dagen in hun 11 liter potten en zijn 11 dagen oud. De bovenkant van de potten heb ik afgedekt met zwart-wit folie. Dit doe ik tegen het uitdrogen van de bovenlaag en voor een betere bodemtemperatuur. Op het folie leg ik een halve cd, anders waait het weg door de ventilatoren.

ss-9 012

Voordat ik de jongedames overpotte, heb ik water met Rhizotonic aan de aarde toegevoegd. Rhizotonic is een wortelstimulator. Vervolgens heb ik de pluggen tot net iets onder het oppervlak in de aarde geplaatst en nogmaals bewaterd. De komende 10-12 dagen krijgen ze geen druppel water, zo dwing ik de wortels om flink te groeien en zelf op zoek te gaan naar water.

Als de blaadjes voor genoeg schaduw zorgen op de bovenlaag gaat het folie er af, en krijgen ze pas weer iets te drinken (even streng zijn in de opvoeding 😉 ). Ik hoop dat de hoofdtoppen straks ongeveer hetzelfde formaat krijgen als de ananas, tenslotte smaken ze daar ook naar (gelukkig is dat niet zo gegaan bij de Strawberry, hoofdtoppen als een aardbei hahaha).

Tot volgende week, keep it organic!

 

(advertentie)