(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Afgelopen december tussen Sinterklaas en Kerstmis, vierden we alweer voor de vierde keer onze eigen traditie: de HomeGrown Cup. Na eerder tweemaal Eindhoven in 2015 en 2016 deed het underground spektakel in 2017 Tilburg aan. Afgelopen 2018 editie keerde de cup terug naar Eindhoven en nu al kun je er op CNNBS van (na)genieten!

 

HomeGrown Cup 2018

Iedere editie hebben we het tot nu toe op een andere locatie gedaan en we blijven sleutelen aan de formule om deze zo steeds te verbeteren. De locatie dit jaar deed mij, evenals onze gasten, denken aan een Cannabis Social Club in Spanje.

Om een beetje een idee te krijgen van het evenement, raden we aan de links naar eerdere edities te bekijken en de HomeGrown Cup website eens te checken (onder kopje ‘media’ vind je meerdere links en verslagen). Maar wellicht leuker is dit 24 minuten durende filmpje te bekijken, geproduceerd door Sens Media voor het YouTube kanaal van Der Micha. In het Duits, welteverstaan.

Veel van hetzelfde, met enkele nieuwigheden

Wat hetzelfde bleef is dat je geen kaarten kan kopen voor het evenement en alleen als deelnemer of sponsor aanwezig kunt zijn. Een groter budget gaf ons onder andere de vrijheid om uit te pakken, met een uniek t-shirt op maat, unieke goodiebag, unieke bokalen en unieke uitgifte doosjes.

Het Indonesisch eten was op en top verzorgd door vrienden van ons en er waren dit jaar niet één, maar twee HomeGrown Cup taarten die ook zo weer verdwenen waren. De heerlijke worstenbroodjes waren ditmaal van eigen makelij tevens.

Ook werd er dit keer meer aandacht besteed aan de muziek. Onze huis-DJ van Suzy Seeds draaide met cd’s maar liefst een 10 uur lange set waar de gasten zichtbaar van genoten.

Winnaars

Door de winnaars te bekijken zijn er enige conclusies te trekken. Het was duidelijk een goede zomer voor de buitenwiet, want de eerste twee plekken in de buitenwiet werden door Nederlandse inzendingen gewonnen. Engelse inzendingen zouden daarentegen de eerste twee plekken voor de Indica winnen, ware het niet dat nota bene een Amnesia Haze inzending van een Fransman voor de winnende sativa zou zorgen.

Net zoals vorig jaar won Ne1_Extractz de Solvent en Rosin categorie en blijft de te kloppen man. Solventless was dit jaar opgesplitst in Rosin en Nederhash (iceolator). Daarnaast hadden we voor het eerst een CBD categorie en werd de Hasj categorie van vorig jaar nu verduidelijkt als Dry Sift categorie.

De complete lijst met winnaars vind je terug op onze Instagram pagina @homegrowncup.

Wat er nog aan komt binnenkort, zijn de foto’s van alle deelnemende soortjes net zoals we eerdere edities hebben gedaan op onze Instagram. Ook verwachten we nog een mooi filmpje gemaakt, ditmaal door Sensi Seeds. Pas daarna wordt de 2019 editie bekend gemaakt. Misschien wel twee dit jaar…

Volgende editie

Om meerdere redenen bestaat er een grote kans dat we het evenement gaan splitsen in een indoor editie (in de zomer) en een outdoor editie (in de winter). Dit zou betekenen dat het evenement vaker gaat plaatsvinden, maar niet groter wordt. Het moet niet groter, maar beter.

Immers, het is zo goed als onmogelijk een perfecte Cannabis Cup te organiseren (zelfs met de budgetten van High Times). Maar we doen onze uiterste best.

(advertenties)