(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ben jij een enthousiaste hobbykweker en heb je altijd al eens aan een Cannabis Cup willen deelnemen? Maar denk je dat je met buitenwiet of met een kleine opbrengst niet mee kan doen? Nou, daar is nu iets op gevonden!

HomeGrown Cup Winter Editie voor buitenwiet

In het 5-jarig jubileumjaar van de HomeGrown Cup vinden er twee edities plaats, mede dankzij hoofdsponsor Biotabs. Afgelopen juni was daar de zomereditie voor de binnenwiet (check hier voor leuk, kort filmpje van Sensi Seeds) en nu kan ik het heugelijke nieuws melden dat vorige week de inschrijving is geopend voor de buitenwiet cup.

Uniek hieraan is dat het alleen maar buitenwiet en buitenwiet-producten betreft, in de categorieën Autoflower, Mostly Sativa, Mostly Indica, Hash en Concentrates. Nieuw hieraan is ook een Autoflower categorie die we niet eerder hebben gedaan, waardoor de drempel erg laag is om al mee te kunnen doen.

Hasj en concentraten weer bij elkaar

Eerder hadden we ook meer variatie in de hasj en concentrates, maar we verwachten dat het moeilijker is om deze categorieën te vullen dus hebben we ze (solvent en solventless, drysift en iceolator) weer bij elkaar gedaan.

Aan deze twee categorieën kan je alleen meedoen als je ook meedoet met de wiet hiervan, ter controle dat de hasj en concentraten wel echt van de buitenwiet zijn gemaakt. Hoeveel je nodig hebt om mee te doen, vind je in het registratie formulier. Ondertussen is 41% van de plaatsen al gereserveerd. Wees er dus snel bij.

Bezoekers en sponsoren

Meedoen aan de winterse HomeGrown kost je 50 euro per categorie, maar daarvoor mag je het wel zélf gaan jureren samen met je mede-deelnemers. Je krijgt ongeveer net zo veel wiet terug van anderen als dat je zelf inlevert. Eten en drinken zijn gratis, er zijn mooie prijzen te winnen en je gaat met een leuke goodiebag naar huis.

Gewoon langskomen of een kaartje kopen is niet mogelijk. Deze cannabiscup is een besloten evenement ergens in Tilburg, Brabant. Locatie wordt gecorrespondeerd nadat voldaan is aan de registratie en betaling.

Naast Biotabs wordt binnenkort ook de rest van de sponsoren bekendgemaakt. Aanmelden kan nog via info@homegrowncup.nl. Het artwork wordt weer verzorgd door Mossy Giant, die ook de poster (een waar kunstwerk al zeg ik het zelf) van afgelopen zomer editie heeft gemaakt. Hier worden de sponsoren in verwerkt.

Jureren, dat doe jij!

Het jureren is aan jou, de deelnemer. Jij jureert de categorie waarin je meedingt. Op een schaal van 1-10 geef je een score voor hoe het eruitziet, hoe het ruikt, hoe het smaakt en hoe het brandt. De score die je toekent aan je eigen deelname telt – uiteraard – niet mee.

Dit gebeurt allemaal op één dag, maar we zijn ruim op tijd klaar zodat je nog met de trein naar huis kan. En anders is een overnachting in het zuiden niet zo duur – vergeleken met de randstad althans.

De Gouden Gieter

Mocht het deelnemen aan de HomeGrown Cup niet tot de mogelijkheden behoren, dan kan je nog altijd meedoen aan De Gouden Gieter. Ook met binnenwiet trouwens. Let wel goed op de spelregels, onder andere de cruciale controle foto missen we vaak bij inzendingen.

Meedoen is volledig gratis en je kan het lekker vanuit huis doen… 

(advertenties)