(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De bloeifase vordert in Barney’s binnentuin; overal duiken toppen op die de komende weken steeds dikker en zwaarder zullen worden. Zeker omdat de planten niet langer vergelen en de bladeren weer mooi groen kleuren. Wat de vergroening precies veroorzaakt heeft vertelt Barney je uiteraard gewoon zelf.

Ik ben stoned en luister naar Angie Stone, hoe toepasselijk! Een dampend bakkie koffie maakt mijn ochtend helemaal goed. Tijd om het over mijn kweekwedstrijd te hebben. In de ene hoek hebben we een HPS Killer led kweeklamp met een werkelijk verbruik van 480 Watt, die het opneemt tegen een 600 Watt HPS kweeklamp in de andere hoek. Het strijdtoneel wordt bevolkt door vijf Gold Bar Kush planten van Spliff Seeds.

Hoewel de twee lampen een ander gebruik vereisen, verschillende lichtspectrums produceren en op verschillende hoogtes boven de dames hangen, zijn de toppen bij alle vijf de planten in ontwikkeling. De planten onder de led zijn wat lager en zitten in mijn scrogrek verweven. De HPS Killer zelf hangt er 80 centimeter boven.

In de andere hoek wordt het licht zoals gezegd door de HPS lamp verzorgd. Deze hangt – zoals het hoort met HPS kweeklampen – op 10 procent van het wattage in centimeters. Voor de langzame rekenaars: dat is dus 60 centimeter boven de planten. Eén van de drie Gold Bar Kush planten eronder heeft wel een beetje last van de warmte, haar bladeren zijn daardoor wat opgekruld.

Desalniettemin hebben de planten aan de HPS kant van de kweektent, zichtbaar meer toppen op de takken. Goed, we zijn pas in week vier van de bloeifase; er kan nog van alles gebeuren.

pH-waarde

Opvallend genoeg heb ik al een tijdje vaak gele of lichtgroene bladeren aan mijn planten. Ik dacht dat dat door de lamp kwam maar ben er van de week achter gekomen dat dat hoogstwaarschijnlijk een andere oorzaak heeft, toen ik mijn pH-meter ging ijken. Die bleek er namelijk 0,4 punten naast te zitten. Een verschil dat er voor heeft gezorgd dat mijn pH-waarde dus ook steeds 0,4 punten ernaast zat.

Na het ijken blijven de bladeren zoals het er naar uitziet groen, en komen er geen nieuwe gele bladeren meer bij. De bladeren die al geel waren zullen jammer genoeg niet meer groen worden, dus die haal ik er af. je kunt het zien als een gedwongen vorm van dieven/lollypoppen, aangezien de vergeelde bladeren vooral onderaan de planten zitten waar toch niet heel veel licht komt. Door onderaan de planten te snoeien, gaat er meer energie naar de hoofdtoppen, waardoor die groter en dikker zullen worden.

Ik geef de dames nu twee keer in de week water met Sugar Royal om de bloei te stimuleren. Verder krijgen ze alleen water met een pH-waarde tussen de 5,9 en 6,1. Bij deze zuurtegraad nemen de dames de voeding die ook al in de Royal Mix (aarde) zit, beter op. De bladeren staan nu ook mooi omhoog en worden ook weer groener.

Het warmteprobleem is ook onder controle; het is nu rond de 29 graden overdag en in de nacht is het rond de 19 graden. Gelukkig kunnen Kush planten wel tegen wat temperatuurverschillen. Ik vindt de dames ook goed reageren op de stress en heb de indruk dat ze aardig wat aan kunnen maar heb niet de behoefte om dat te testen 😉 Ik wens jullie een fijne week en roep smoke on!

Barney Green

(advertentie)