(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Zie ginds komt de drugsboot uit Azië’. Die variant op het bekende Sinterklaasliedje zullen ze afgelopen zondag wel even gezongen hebben bij de douane in de haven van Rotterdam. Duikers haalden namelijk zomaar even 239 kilo wiet ONDER een vrachtschip vandaan!

Bootje varen

Het smokkelen van drugs kan op vele manieren en per boot is natuurlijk een klassieker. En dan moet je niet alleen denken aan snelle speedboten vol Marokkaanse hasj of tussen de Zuid-Amerikaanse bananen verstopte coke. Nee, je kan je softe of harde drugs ook verbergen ONDER de romp van een schip. Valt niet zo op. Jammer alleen dat de douane in Rotterdam ook beschikt over stoere duikers die zonder aarzelen onder zo’n zeemonster zwemmen en dan pardoes met hun duikbril tegen sporttassen vol wiet botsen!

Tip van zeehavenpolitie

Precies dat gebeurde er zondag, op de elfde van de elfde nog wel. Maar van een Carnaval en/of Sint Maarten-sfeertje zal geen sprake zijn geweest, want de betreffende boot kwam uit Azië. Overigens duiken de douane-duikers niet zomaar kriskras ergens het diepe in, ze waren door de zeehavenpolitie getipt. “Tijdens onderhoud aan het schip was er iets verdachts geconstateerd”, meldt het Openbaar Ministerie.

Sporttassen vol wiet

En dus trokken de duikers hun duikpakken aan en doken het koude water bij de Maasvlakte in op zoek naar ‘iets verdachts’. Dat werd fluks gevonden en bleek te bestaan uit “meerdere grote sporttassen”. Daarin bleek uiteindelijk 239 kilo wiet te zijn verstopt, wiet die “aan de staat van de tassen te zien al langere tijd in het water hebben gelegen”, aldus opnieuw het OM.

Zoals gewoonlijk wordt er verder niks zinnigs met de cannabis gedaan en is deze direct vernietigd. Hoe de vork verder in de steel zit vogelt het HARC-team op dit moment uit…

(advertenties)