(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het was pas 26 dagen geleden, toen Master Kroblo zijn Sweet ’n Sour zaden liet ontkiemen. Nu al laten de prachtige planten hun eerste kleine topjes zien. Topjes die straks, als de planten over een week of zeven klaar zijn, fantastisch zullen smaken! 

Hallo mede liefhebbers van cannabis, in mijn vorige update vertelde ik dat ik hoopte dat mijn planten deze week zo groot zouden zijn als een ananas. En dat zijn ze nu zeker, ze zijn zelfs wat groter nog.

Deze Sweet ’n Sour blijkt ook een zeer snelle bloeier te zijn, want de eerste bloei is al heel duidelijk zichtbaar. Ik had zelf niet verwacht dat ik jullie nu al foto’s van bloei zou kunnen laten zien, maar het maakt deze serie wel leuk! Normaal gesproken verandert er in de eerste weken na het overschakelen op een 12 uurs lichtregime namelijk niet zo gek veel. Dat overschakelen heb ik trouwens 21 dagen geleden gedaan.

ss26 014

De dames maken mooie korte internodes, die straks hopelijk niet meer te zien zullen zijn door de vele toppen! Ik verbaas me er steeds weer over wat er veel kan veranderen in een week tijd. Al had ik deze veranderingen pas over een dag of 10 verwacht. De planten groeien zoals gezegd heel mooi en ze staan er dan ook goed bij en ogen heel gezond. Voor mij het teken dat ze nog voldoende voeding uit de grond kunnen halen. Ik geef ze daarom nu nog geen voeding of bloeistimulator, maar gewoon kraanwater.

Ik had zelf niet verwacht dat ik jullie nu al foto’s van bloei zou kunnen laten zien, maar het maakt deze serie wel leuk!

Cannabis houdt niet heel erg van extreme veranderingen, ik zal de jongemeiden daarom laten wennen aan de voeding door te starten met een halve dosis. Een heel lichte voedingsoplossing dus, zo kunnen ze wennen, en ik goed zien hoe ze erop reageren.

De meisjes staan in een heerlijk, bijna tropisch klimaatje. Je zou kunnen zeggen dat ze op een heerlijke vakantie zijn: overdag is het namelijk 28 graden, en ’s nachts daalt de temperatuur slechts 6 graden. Dit is ideaal, zorg ervoor dat als je zelf gaat kweken dat het verschil tussen de dag en nacht temperatuur niet meer is dan zo’n 10 graden. Als je wil weten waarom precies, lees dan Houd je temperatuur stabiel.

ss26 008

Hoewel de planten dus al wel bloeiverschijnselen laten zien, geef ik ze nog steeds een wekelijkse douche. Zodra ik voeding aan het water toevoeg zal ik hiermee stoppen. Het zou namelijk verkeerd kunnen uitpakken, de huidmondjes van de bladeren kunnen dan verstopt raken. Om de dag krijgt elke plant nu een halve liter water, uiteraard voel ik wel eerst even of het echt nodig is door even het gewicht te voelen. Ik til de pot daarvoor gewoon even op, en zo nodig sla ik dan een dagje over.

Ik meld mij volgende week weer, stoned en op tijd 🙂 Tot dan, keep it organic!
Master Kroblo

(advertentie)