(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Master Kroblo’s Sweet ’n Sour planten zijn in hun kleuterfase gekomen. Ze zijn 19 dagen geleden geboren en staan nu 14 dagen op een 12-uurs regime (12 uur licht, 12 uur donker per dag) in hun 11 liter potten, waarin ze zullen verblijven tot ze rijp zijn voor de slacht. Let’s Kroblo! 

Hallo mede liefhebbers van cannabis, het is vandaag lekker weer buiten maar binnen genieten mijn kleutertjes ook heerlijk van hun 1000 Watt zonnetje. We schrijven inderdaad dag 19 vandaag, en na 14 dagen onder de 1000 Watt lamp te hebben gestaan, zien de jongedames er prachtig donkergroen en gezond uit.

ss19 008

Zoals ik een week geleden in mijn vorige update al aangaf, heb ik de meiden twee weken niets te drinken gegeven zodat ze zelf met hun wortels op zoek zijn gegaan naar vocht. Op deze manier ontwikkelen ze snel een mooi stelletje wortels! Nu heb ik de folies van de aarde afgehaald en de plantjes weer wat te drinken gegeven. Ik geef ze gewoon kraanwater. Wat voor ons goed genoeg is, is ook prima voor mijn planten. Bovendien heeft het kraanwater hier een pH waarde van 5.8 en hoef ik er dus ook niets aan af te zuren.

De aarde die ik gebruik is al voorbemest, dus voeding geef ik ook niet. Het enige wat ik aan het water toevoeg is een beetje wortelstimulator van Canna. Dit doe ik om een nog beter wortelstelsel te creëren.

ss19 002

Jonge zaadplanten hebben, in tegenstelling tot jonge stekken, niet zo’n gek hoge luchtvochtigheid nodig. Maar af en toe een douche, dat vinden ze heerlijk! Eén keer per week, krijgen ze daarom een lekkere douche, gewoon met een gietertje. Ik doe dit wekelijks, totdat de bloei zichtbaar is. Ze hebben het nu heerlijk naar hun zin en groeien goed door. Over een week, wanneer ik wederom een update aan het tikken ben, zullen ze twee keer zo groot zijn als nu, en dan schieten ze de lucht in.

Waarneembare bloei is bij zaadplanten meestal pas na de vierde bloeiweek, dit is bij stekken eerder, maar evengoed zullen deze dames na een week of 8 vanaf nu klaar zijn voor de oogst.

Volgende week hoop ik dat ze net zo hoog zijn als een ananas. Tot dan, keep it organic!

Master Kroblo

(advertentie)