(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, lijstjesmaand december is weer aangebroken. We trappen hem met alle liefde af met het leukste lijstje van heel Nederwietland, namelijk de CNNBS oogstepunten van het afgelopen jaar. Oftewel de lijst der lijsten want: de mooiste oogsten van 2023 bij elkaar. Smullen geblazen, met de heerlijkste toppen van de CNNBS kweekverslaggevers!

Pieken. Dat is wat wietplanten aan het einde van hun leven letterlijk doen, en wat we allemaal prachtig vinden om te zien! In de jaarlijkse CNNBS oogstepunten zetten we die piekmomenten van het afgelopen jaar allemaal voor je op een rij. Ook dit jaar valt weer veel lekkers te zien want de CNNBS kweekverslaggevers hebben in 2023 geweldig gepiekt. Geniet ervan!

10 januari: Willie Wietman oogst Sneeze

Jawel! Het allereerste CNNBS oogstepunt van 2023 staat op naam van de Willie Wortel onder de thuiskwekers, oftewel Willie Wietman. Hij had het genoegen om de mega dikke Sneeze toppen hieronder te oogsten, en één Mohammed plant die stiekem een autoflower bleek te zijn. De oogst was jammer genoeg wel iets te vroeg, en dat kwam door een stroomstoring en een kapotte bulb. Maar goed, we kunnen er allemaal wel vanuit gaan dat Willie met zulke raketten niets over zijn opbrengst te klagen had.

31 januari: Willie Wietman oogst Mohammed

Tja, met twee kweekkasten kun je natuurlijk ook twee keer oogsten. En zo schrijft Willie niet alleen het eerste maar ook het tweede oogstepunt van het afgelopen jaar op zijn naam. Dit keer waren het de Mohammed toppen die met de schaar kennis mochten maken, en ook die hadden een paar joekels van toppen zoals je ziet. Ook deze oogst was vervroegd, dus kun je nagaan hoe dik de toppen nog hadden kunnen worden! Waarom Willie zijn Mohammeds te vroeg moest oogsten, en hoeveel de Sneeze uit zijn eerste oogstepunt opleverde, lees je in zijn oogstverslag van 31 januari.

1 februari: Dokter Groen oogst Sneeze

Het is niet zo dat de oogstepunten van 2023 alleen maar Sneeze en Mohammed wiet hebben opgeleverd maar toevallig gaat oogstepunt #3 wederom naar Sneeze. Dit keer hydrologisch gekweekt door Dokter Groen in zijn gelijknamige kweekkast die jij ook kunt hebben als je wil. Zoals je van de kweekdokter gewend bent hoefde er maar één wietplant geoogst te worden. Alle mooie toppen die je hieronder ziet groeiden dus aan een en dezelfde Sneeze. Afgezien van een klein rot plekje was er niets op af te dingen; met recht een oogstepunt!

6 maart: CannaTommy oogst Blue Amnesia Haze

We vervolgen onze oogstepunten van 2023 met de Blue Amnesia Haze van CannaTommy. Deze plant had de nodige roestplekken en Tommy noemde het dan ook zijn roestige chick. Op het moment van oogsten zat CannaTommy nogal op zwart zaad, dus de 144 gram heerlijke Blue Amnesia Haze was meer dan welkom en Tommy kon dan ook niet wachten om de wiet te roken. Gelukkig smaakte de kakelverse en ongecurede toppen meteen voortreffelijk! Een heerlijk vierde oogstepunt dus!

17 april: CannaTommy oogst NL#5 x Haze en Blue Amnesia Haze

Na het vorige oogstepunt had CannaTommy nog één Blue Amnesia Haze en twee NL#5 x Haze planten over, die de oogst daarvan vormt dan ook ons volgende oogstepunt. Het was geen kweek volgens het boekje maar damn, die wiet ziet er toch wel lekker uit Tommy!

10 mei: Dokter Groen oogst Runtz x Layer Cake

Op 10 mei was het weer de beurt aan onze kweekdokter voor een nieuw oogstepunt. Dit keer kweekte hij Runtz x Layer Cake in zijn Dokter Groen Special, een wietplant die in totaal drie oogstepunten voor 2023 zou leveren. Huh? Dat kan toch helemaal niet? Jazeker wel maar dat lees je bij het volgende oogstepunt van Dokter Groen. Vooral verder kijken dus, in deze likkebaardend lekkere lijst met oogstepunten. We zitten namelijk pas in mei… 😋

23 mei: Willie oogst Sneeze

Ja, wat kunnen we zeggen? Willie is nu eenmaal een grote fan van onze Sneeze. Maar geef hem eens ongelijk, deze wietsoort levert gewoon altijd dikke plakkerige wiet en een grote opbrengst bovendien. Op 23 mei kwam Willie Wietman dan ook met zijn volgende oogstepunt met Sneeze. Ook deze keer oogstte hij weer iets te vroeg, omdat hij wat toprot ontdekte. Dat hoort er helaas ook bij maar je hoort die Willie toch niet klagen met zo’n lekkere opbrengst.

30 mei: CannaTommy oogst Mokum’s Tulip

Het zaadje voor deze Mokum’s Tulip kreeg CannaTommy gratis, dus die roestige plekjes nam hij maar even voor lief. Niet dat dat zaadje er iets mee te maken had hoor, het was hetzelfde probleem dat hij met de Blue Amnesia Haze had. Je proeft en ziet er toch niets meer van als al die gele blaadjes in medicinale wietboter zijn omgetoverd. Wederom een mooi oogstepunt van CannaTommy!

12 juni: CannaTommy oogst Sneeze

Als medicinale cannabisgebruiker met een bindweefselziekte heeft CannaTommy wat meer wiet nodig dan de gemiddelde liefhebber. En dus was het op 12 juni alweer tijd voor zijn volgende oogstepunt. Dit keer oogstte hij Sneeze, die daarmee voor 144 gram wiet uit zijn DGS kweekkast zorgde. Dat bleek echter pas twee weken later toen hij zijn opbrengst op de weegschaal legde.

4 juli: Gweedo oogst Spliff Cheese Automatic

Op 4 juli konden we genieten van het eerste buitenwiet oogstepunt van het jaar. En zoals vaker staat dat ook dit jaar weer op naam van Gweedo. Door autoflowers te gebruiken en te verduisteren heeft hij zomer na zomer altijd snel wat moois te oogsten. Dit jaar was dat dus Spliff Cheese Automatic, met recht een ‘jong belegen’ wietsoort dus!

13 juli: Bio Bertje oogst vurige genetica

Op 13 juli was het eindelijk tijd voor het eerste oogstepunt van onze Bio Bertje. Dit oogstepunt kwam niet van een wietsoort maar van verschillende prachtige strains die hij liefkozend zijn ‘vurige genetica’ noemde. Onder deze vurige wietsoorten zaten soorten als Grapefruit Barb, Tangie Ghost Train, Tiramisu en een nieuwe wietsoort van Serious Seeds genaamd Seriosa. Alle planten hadden een prachtige fade achter de rug en waren er hard aan toe om geoogst te worden.

2 augustus: Dokter Groen oogst Runtz x Layer Cake

Op 2 augustus was het tijd voor de tweede oogst van Runtz x Layer Cake. Dokter Groen had de plant na de eerste oogst ervan laten reveggen en daarna weer opnieuw in bloei gezet. Hoewel de oogst op 2 augustus plaatsvond moeten we voor de mooie plaatjes een week eerder kijken want in het oogstverslag zien we alleen het restant van de plant. Wordt vervolgt…

2 oktober: CannaTommy oogst Tropical Tangie

Alweer een oogstepunt voor CannaTommy, want op 2 oktober moest een van zijn Tropical Tangies eraan geloven. De oogst kwam iets te vroeg voor het goede, maar de Tropical Tangies begonnen banaantjes aan te maken. Dat zijn mannelijke stampers die ook stuifmeel kunnen produceren en zo voor zaden in de vrouwelijke toppen kunnen zorgen. Als je daar meer over wil leren, lees dan dit artikel maar. Gaan wij ondertussen gewoon verder genieten van de CNNBS oogstepunten.

3 oktober: Gweedo oogst Buitenwiet Testplanten

Als je al deze oogstepunten ziet zou je bijna vergeten dat we nog een hele Buitenwiet Test organiseerden dit jaar. Daarin vind je natuurlijk ook de nodige oogsten maar niet zoals deze van Gweedo. Hij deed namelijk ook mee met de test en kweekte de geselecteerde SeedStockers buitenwietsoorten dus ook. Het werden enorme planten zoals je in dit oogstepunt kunt zien.

3 oktober: Willie Wietman oogst Sneeze en Runtz x Layer Cake

Willie ook al aan de Runtz x Layer Cake? Jazeker, hij had wat zaadjes van Dokter Groen gekregen en de wietsoort smaakt subliem, dus kun je het hem kwalijk nemen? In dit oogstepunt oogstte hij verder ook weer de Sneeze, die inmiddels een vaste plek op Willies menukaart veroverd lijkt te hebben. Zoals we inmiddels van Willie gewend zijn, zien we weer een paar knuppels van toppen in zijn oogstverslag.

16 oktober: CannaTommy oogst de rest

Van deze kweek van CannaTommy zagen we al wat kleine oogstepunten maar de klapper bewaarde hij tot croptober. Toen was eindelijk het moment waar hij (en wij trouwens ook) vol verwachting naar uitkeken. Het was het wachten meer dan waard want zijn oogstverslag staat bol van de prachtige toppen, het water loopt je gewoon uit je mond. Kijken dus naar de oogst van een heleboel lekkers, al is het voor Tommy zelf natuurlijk ook gewoon een medicijn.

18 oktober: Claude Pouche oogst Frisian Duck

Jawel! We zijn aangekomen bij het eerste oogstepunt van Claude Pouche. Het was de ontknoping van een prachtige reeks buitenwietverslagen genaamd Undercover in Nederwietland met Frisian Duck. Het was trouwens nog spannend en de vraag of deze twee heerlijke paarse wietplanten de oogst wel zouden gaan halen, omdat er vlak voor dit oogstepunt een grote boom op de dames was gevallen.

25 oktober: Dokter Groen oogst Runtz x Layer Cake

Op 25 oktober was het tijd voor de derde oogst van de Runtz x Layer Cake van Dokter Groen. Zelf noemde hij het trouwens pas oogst 3.1 want in dit oogstepunt ging slechts de helft van de toppen de droogtent in. Het tweede deel van de oogst kwam pas twee weken later, en in de tussentijd konden de lager groeiende toppen nog wat aanzwellen. Uiteindelijk leverde het onze kweekdokter 150 gram heerlijke wiet op.

Heb je genoten van onze oogstepunten dit jaar. Wij ook, en dat hebben we natuurlijk vooral aan onze kweekverslaggevers te danken. Mocht je nog niet genoeg toppen gezien hebben, check dan nog even de oosgtepunten van vorig jaar, want die logen er ook niet om.

(advertentie)