(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Niet alleen buiten is het ondertussen oogsttijd, ook bij Willie Wietman moesten de dames eraan geloven. Deze keer zonder ook maar één rot topje, dus het watermanagement heeft duidelijk geholpen. Over dus naar een geslaagde oogst, met alvast een uitstekend oogstgewicht voor de twee Sneeze planten. Kom d’r maar in Willie!

Jullie hebben het vast door: er zijn weer 14 dagen verstreken en het is weer tijd voor een nieuw kweekavontuur. Nou, zoals je kunt zien staan de Runtz x Layer Cake dames er wat verdord bij maar het valt reuze mee. Beide kasten zijn inmiddels leeg, dus laten we maar eens gaan kijken hoe dat verlopen is.

Oogsttijd voor Runtz x Layer Cake

Afgelopen zaterdag was het zover, en tikten de laatste uren voor de Runtz x Layer Cake planten af. De dames zouden nog een week door kunnen maar dan heb ik helaas al plannen, dus moeten ze er aan geloven. De drie hoofdtoppen van de dames zijn goed ontwikkeld, en op de verbrande top na lijkt de kweekronde goed te zijn doorlopen. De langste plant was op 1 centimeter na bijna tegen de afzuiger motorbehuizing aangegroeid. De dame in kwestie was wel 1 meter en 63 centimeter lang.

Het was de bedoeling om drie hoofdtoppen te laten zien, maar de foto van de top met brandwonden is helaas mislukt. Het was het laatste wat ik moest knippen en fotograferen, maar ik trilde nogal. Maar goed, terug naar de toppen.

‘Zo de slabak in’

Ze waren lekker compact. Tijdens mijn controle op beestjes en schimmels pluis ik de hele top uit en dat was niet zo makkelijk bij de Runtz x Layer Cake doordat de top zo compact was. Terugkomen op de beestjes en schimmels: die heb ik gelukkig niet kunnen vinden. Tijdens het knippen rook de hele kamer naar vruchtenthee of iets wat daarop lijkt. Hierdoor ben ik wel super nieuwsgierig geworden naar de smaak van de Runtz x Layer Cake. Het knippen zelf ging ook lekker snel. De kleine toppen hadden niet veel blad meer, en konden zo de slabak in. Dat is de naam die ik de knipmachine heb gegeven.

Sinds ik dit mooie apparaat heb kijk ik niet meer zo op tegen het oogsten van de wietplanten. Ik ben echt dol op het kweken van wietplanten. Maar het knippen? Pfff wat zag ik daar altijd tegenop. Ik ben niet de snelste knipper en was met een plant uit de CNNBS G-Kit XL al snel zo’n anderhalf uur bezig. Het ging dus niet snel maar nu is dat teruggebracht naar een kleine 3 uur voor de hele kast. Ik heb zelfs nog een kleine pauze gehad om er één te roken 😁 Het is wel een grote investering voor de kleine thuiskweker maar maakt het knippen wel een stuk makkelijker en sneller.

Watermanagement

Het experiment met een vaste hoeveelheid water tegen lijkt geen invloed te hebben gehad op de ontwikkeling van de wortels van de planten. De wortels zijn in de aarde door de gehele pot terug te vinden. De foto is 26 uur nadat ze water hebben gehad genomen. De donkere plek was nog licht vochtig maar zeker niet nat. De rest van de aarde was droog en dat geldt ook voor de andere twee bloempotten.

Natuurlijk kijken we ook weer even naar de grafiek van het waterverbruik. Hier zien we dat er al een week geleden een daling in de grafiek was. Dat verraadt stiekem al een beetje dat ik de Sneeze al een week eerder heb geoogst, maar straks meer daarover. Deze kweekronde is er een kleine 318 liter water doorheen gegaan. Ik blijf me erover verbazen dat dat bijna anderhalve badkuip is, om je maar een idee te geven.

De klimaatgegevens slaan we dit keer over, en zal ik volgende keer behandelen bij het resumé van deze kweekronde.

Ook Sneeze is om

De Sneeze, iets te vroeg geoogst of niet, wie zal het zeggen? Twee weken terug (op de dag na het live gaan van mijn laatste kweekavontuur) was het noodgedwongen tijd voor de Sneeze. Het zag er naar uit dat de Sneeze in het weekend klaar zou zijn maar dat kwam mij niet zo goed uit. En dus heb ik de dames wat eerder van het leven moeten beroven. Poehee, wat klinkt dat bruut. Maar ja, zo is het wel, en daar kwam nog bij dat mijn wietvoorraad ook al bijna op was.

Als we de twee hoofdtoppen zo eens bekijken is het een mooi herfstboeket. De verkleurde bladeren zitten allen nog goed vast aan de top, wat een goed teken isvoor wat betreft toprot. Als ze er namelijk zo uit getrokken kunnen worden is dat vaak een slecht teken en wijst dat op rot in de top.

De twee hoofd toppen zagen er goed uit en er lijkt bijna geen verschil met de vorige kweekronde. Dit ondanks dat ze nu een vastgestelde hoeveelheid water hebben gekregen. Vooral in deze CNNBS G-Kit (met verhogingsset) was ik bang voor schimmels in verband met de hoge luchtvochtigheid. Ik heb de gegevens erbij gezocht en het is wel vaker misgegaan met deze hoge luchtvochtigheid. Dat ligt niet aan de CNNBS G-Kit, laat ik dat voorop stellen, maar meer aan de luchtvochtigheid van de ruimte waar hij staat. Tja, en daar is niet altijd wat aan te doen.

Bijna een gram per Watt

Het knippen van de Sneeze ging ook lekker snel. Het voordeel dat ik de Sneeze twee weken terug al heb geknipt, is dat ze nu al droog is en ik het heb gewogen. Je hoeft dus niet meer 14 dagen te wachten op het oogstgewicht van deze twee planten.

De twee Sneeze dames hebben mij beloond voor de goede zorgen, en wel met 145 gram lekkere wiet. Dus was het nou te vroeg of juist niet? Zeg jij het maar. Ik weet dat ik er heerlijk high van word, en het was weer een geweldige leuke trip van zaadjes naar oogst. De dames zijn gekweekt onder de G-Bars van 150 watt (het oude model). Er zitten dus al aardig wat branduren op voor deze lamp. Willie is een blij man!

Keek op de kweek

Ook deze keer hebben we natuurlijk een kweekvideo voor je. Hierin zien we de laatste dagen van de Runtz x Layer Cake in de G-Kit XL. De bladeren verkleuren van geel naar bruin en paars en zwart en verschrompelen langzaam.

 

Dit was het was weer voor deze keer. Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden naar de opbrengst en het stroomverbruik van de G-Kit XL? Zorg dan dat je er over twee weken ook weer bij bent voor een nieuw kweekavontuur met Willie Wietman, oftewel uw kweekverslaggever.

Willie Wietman

(advertentie)