(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Willie is een weekje later dan verwacht maar dan wel met een fijn oogstverslag én het eindgewicht van zijn Sneeze en Mohammed planten. De Sneeze verraste met een opbrengst boven verwachting. De Mohammeds werden iets te vroeg geoogst, maar dat bleek achteraf geen verkeerde beslissing van onze Wietman.

De oogst is binnen en je hebt er een weekje langer op moeten wachten. Vorige week lag ik namelijk ziek op bed met een goede griep. Maar ik ben er weer en heb een hoop te vertellen, dus let’s go!

We gaan van start met de oogst van de Sneeze planten. Zoals je vorige keer hebt kunnen zien, stonden deze dames er goed bij. Na het drogen gaf de weegschaal 177,3 gram aan. Ik kreeg daarop even een wtf momentje maar dan op een positieve manier. Ik heb voor de zekerheid zelfs nog maar even een andere weegschaal erbij gepakt om het te controleren. En jawel, die gaf 176,4 gram aan. Dat is dus helemaal niet verkeerd onder een G-Bars LED van slechts 150 Watt het (oude model). Dat komt namelijk uit op 1,18 gram wiet per Watt!

Mohammeds ook om

Een week ging voorbij en alles liep goed, tot ik vrijdagmiddag in de CNNBS G-Kit XL ging kijken. Ik deed de schuifdeur open en zag dat de dames ineens hard achteruit gingen. Op de bodem lagen losgelaten bladeren en de bladeren die nog aan de planten zaten waren erg aan het vergelen. Shit, wat nu te doen? Knippen of nog even doorgaan om het uiterste uit die grote toppen te halen? Ik heb voor het eerste gekozen. Er stonden een paar mooie toppen tussen, en ik was benieuwd of ze er van dichtbij ook zo goed uitzagen.

Ik heb niet alle toppen gefotografeerd omdat ze over het algemeen hetzelfde waren. De toppen waren lang en bij nader inzien toch nog wel redelijk slank. De buds waren wat los van elkaar gaan groeien waardoor de toppen wat luchtiger waren in vergelijking met die van de Sneeze. Zo’n beetje op de de helft van het knipwerk rook ik ineens de bekende en gevreesde lucht van toprot. Shit nee, het zal toch niet? Maar het viel voor het eerst ook echt mee. Ik had een klein topje waar wat toprot in zat. Pfff, wat een geluk dat ik de oogst niet heb uitgesteld. Dat zou echt super zonde zijn geweest.

De aarde van de Mohammed planten is goed doorgeworteld. Op de wortels in de kluit van de spontaan ontstane autoflower-Mohammed na dan. Deze waren niet tot onderaan doorgegroeid, en zaten ook niet voldoende door de kluit heen.

Dat we nu een week verder zijn doordat ik ziek was, heeft dan wel weer een voordeel. De Mohammed oogst is daardoor namelijk al droog, zodat ik je nu al kan laten weten wat de opbrengst is. Ik heb het dus even op de weegschaal gelegd en kwam toen uit op 236.08 gram lekkere wiet. Ik had wel meer verwacht, maar ja die lamp die er nu inzit heb ik natuurlijk niet voor niets vervangen. Het komt uit op 0.75 gram per Watt.

Het klimaat in cijfers

De diagnostische gegevens van deze kweekronde zijn ook binnen. In totaal is er 312,06 liter water verbruikt. Dat heeft ook 12 liter afvalwater opgeleverd. Dat is voedingswater dat verkeerd gemengd is of restjes na het spoelen van de maatbekers. Dit water gooi ik niet door het riool want dat is zonde en niet zo goed voor het milieu. Het is ook nog best goed te gebruiken in mijn volkstuin. Ik heb een halve fles grow-voeding gebruikt van Plagron, en een liter bloeivoeding. De gemiddelde temperatuur was de afgelopen periode 21,25 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 56,40 procent.

Stroomstoring

Als je mijn laatste kweekverslag gelezen hebt, dan weet je dat ik last had van stroomuitval. Na flink wat zoekwerk heb ik de oorzaak van de stroomstoringen kunnen achterhalen. Het bleek een stopcontact in de tuin te zijn. Deze was volledig gevuld met kleine kevers, spinnen en lieveheersbeestjes. De beestjes waren met zo veel dat ze tussen de polen kwamen, wat bij vochtig weer kortsluiting veroorzaakte. Dit stopcontact is vervangen dus nu zouden de problemen opgelost moeten zijn.

Tot slot heb ik natuurlijk weer een time lapse video gemaakt. Daarin zien we dat de toppen van de Mohammed hun gevecht met de zwaartekracht aan het verliezen zijn. De dames worden ineens geel, en ja toen was het tijd voor de oogst…

Dit was het voor nu. Zijn jullie er over 14 dagen weer bij voor het opstarten van een nieuwe kweekronde?

Willie Wietman

(advertentie)