(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Willie heeft het mooi voor elkaar want zowel in zijn grote als in zijn kleine kweekkast staat alles in bloei. De Sneeze toppen worden al lekker dik en plakkerig. Ze worden op de voet gevolgd door de Mohammed dames die nu ook steeds meer toppen laten zien. De kou zorgde alleen wel even voor lichte paniek bij onze Wietman… 

Welkom bij weer een nieuw kweekavontuur. Er zitten weer veertien dagen op sinds mijn laatste kweekavontuur en mijn G-Kit XL is bijna helemaal gevuld! Er is de afgelopen dagen dan ook een hoop gebeurd. De luchtvochtigheid liep bijna uit de hand, en de druppels biggelden over de ramen. Ik heb met andere woorden weer een hoop te vertellen dus laten we starten.

De Mohammeds groeien op het moment bijna de kast uit. Zelfs met de verhogingsset is de G-Kit XL nauwelijks hoog genoeg om deze dames te bedwingen. De Mohammed rechts vooraan heb ik een week geleden zelfs al iets in moeten korten, omdat de dame de lamp voorbij groeide. Ik had bij nader inzien iets eerder over moeten gaan op het bloeischema, dan waren de dames misschien wat minder gestrekt. Gelukkig heb ik wel het vermoeden dat ik het nét zal redden met de maximale hoogte van de lamp.

Ergens in het Mohammed bos staat ook nog steeds de autoflower Mohammed. Deze is niet zo gekocht maar dat heeft het plantje zelf besloten. De ontwikkeling van de dame lijkt iets voor te lopen op de andere wietplanten. Ze is wel een stuk kleiner maar heeft drie mooie lange toppen. De hoogste plant is 1 meter en 51 centimeter hoog. De 315 Watt CMH kan nog een kleine 15 centimeter hoger dus veel speling heb ik niet. Hopelijk steken ze al hun energie nu in de toppen, en stoppen ze met in de hoogte te groeien.

Twee weken in cijfers

Het waterverbruik loopt langzaam steeds verder op, naarmate de dames groter worden. De Mohammeds krijgen dagelijks 950 milliliter water met voeding (Plagron). De Sneeze dames waarover ik je zo meer zal vertellen, krijgen 850 milliliter voedingswater.

De gemiddelde temperatuur was de afgelopen twee weken 21,05 graden Celsius. De temperatuur is de laatste dagen erg aan het dalen, en ook daar kom ik straks op terug. Je ziet misschien ook een duidelijke stijging in temperatuur rond de 7e van december. De gemiddelde luchtvochtigheid was 57,94 procent. Deze is gelukkig weer aan het dalen.

Sneeze

In mijn kleinere CNNBS kweekkast staan de twee Sneeze planten nu drie weken in bloei. De dames zijn gestopt met strekken en sinds afgelopen week worden de toppen langzaam maar zeker dikker.

De linkerplant is inmiddels iets hoger geworden dan haar zuster, nadat ze bij de start juist iets achter liep. De beide dames hebben afgelopen twee weken langzamerhand wat gele puntjes gekregen op hun bladeren. Het lijkt een reactie te zijn op de wisseling in temperatuur.

Op de foto’s hierboven zie je de grootste toppen van beide planten. Ze hebben een gemiddelde diameter van 2,4 centimeter en er zijn al redelijk wat trichomen te zien. De toppen zijn ook al een beetje kleverig als je er per ongeluk tegenaan stoot. De planten hebben een gemiddelde hoogte van 78 centimeter en staan 25 centimeter onder mijn oude vertrouwde 150 Watt G-Bars.

Zoals ik de dames de vorige keer had beloofd, heb ik ze een knipbeurt gegeven en dat was hard nodig. Al dat blad zat het water geven erg in de weg. Het kwam de luchtstroom ook niet echt ten goede.

Kou en dauw…

In de grafieken zien we dat de temperatuur in de kleine kweekkast al enige tijd aan het dalen is. In de andere grafiek zien we tegelijk dat de luchtvochtigheid stijgt.
Vorige keer had ik verteld dat ook bij mij de verwarming een stand je lager moest, alleen liep ik tegen het de volgende probleem aan. De luchtvochtigheid in mijn gehele huis was langzaam aan het stijgen. Zeker als het buiten regende steeg langzaam maar zeker ook de luchtvochtigheid in mijn huis. Dat is natuurlijk gebruikelijk en is normaal gesproken zo weg te ventileren. Maar als je plantjes heb staan komt er toch iets meer bij kijken. Nou ja, het is meer goed opletten.

Het eerste teken dat ik toch de verwarming wat hoger moest zetten, was dat ik op een frisse morgen even bij de dames keek en het wel erg koud was (17,1 graden). Ik deed het gordijn open en er liepen zowaar druppels over het raam, en shit dat wil je natuurlijk niet hebben. Eén dag valt niet zo op maar als dat een week zo is kan het op gaan vallen, en daar zit ik niet op te wachten.

Zo heb ik besloten de verwarming waar de kast staat toch maar een beetje open te draaien. Met een uitermate goed effect. De G-Kit staat met zijn luchtinlaat gaten bijna tegen de verwarming aan precies onder de ventilatiesleuven van mijn raam. Hierdoor verwarmt de ingezogen lucht goed en en kan het beter het vocht uit de G-Kit transporteren. Hierdoor is de luchtvochtigheid in de kast gedaald, terwijl ik het waterverbruik heb verhoogd.

Kweekvideo

In de video zien we de Mohammeds goed doorgroeien. Een van de dames groeit zelfs tegen het armatuur aan, en de eerste bloemen worden ook al zichtbaar. Veel kijkplezier, en alvast hele fijne feestdagen gewenst!

Willie Wietman

(advertentie)