(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het was even twijfelachtig maar bij nader inzien kweekt Willie deze keer toch gewoon 100% vrouwelijke wietplanten. De dubieuze Mohammed staat echter wel als eerste van de vier zussen in bloei, dus die wordt scherp in de gaten gehouden. De twee Sneeze dames staan ook in bloei maar dat is volgens de planning. Welke ontwikkelingen er nog meer gaande zijn hoor je van Willie zelf, in dit verse kweekavontuur.

Het wachten zit er weer op want hier is weer een nieuw kweekavontuur. Als eerste kan ik je laten weten dat het geslacht van de Mohammed waarover ik twijfelde inmiddels duidelijk is. Daarover straks meer maar laten we eerst maar eens kijken hoe de planten ervoor staan.

Een Mohammed autoflower?

In de eerste week na mijn laatste update waren de Mohammeds in de G-Kit XL hoog genoeg geworden, zodat ik het scrogrek erin kon plaatsen. In de dagen daarna was het zaak om de dames door de gaten heen te helpen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de planten de gehele oppervlakte benutten. De laatste week ondervond ik wat problemen met het water geven. De Mohammed wietplanten waren aan de onderzijde van het hekwerk namelijk erg breed geworden. Ik heb het wat druk gehad waardoor ik de dames nu pas een knipbeurt heb gegeven. Daarbij heb ik me even alleen gefocust op de onderzijde van de wietplanten tot aan het hekwerk. Nu kan ik er weer fatsoenlijk bij met mijn maatbeker.

Als we de Mohammeds van bovenaf bekijken zijn ze mooi groen en zien ze er goed uit, alleen zijn ze absoluut niet op een gelijke hoogte. Gemiddelde zijn ze nu 94 centimeter hoog. Ze staan nog niet in bloei …of toch wel? Laten we eerst maar even naar onze aparte Mohammed wietplant gaan kijken, want die was twee weken geleden een beetje twijfelachtig en ik vroeg me toen af of het niet stiekem een mannetje was.

Nou, het blijkt gelukkig toch een dame! Het was vorige week nog erg lastig voor mij om te zien maar zoals je nu zelf ook kunt zien zitten er bloemen aan. Het blijft natuurlijk wel vreemd dat ze al in bloei staat. Tot aan vorige week maandag stonden de Mohammeds namelijk nog 18 uur uur onder hun 315 Watt CMH binnenzon en kregen ze nog geen bloeivoeding.

De plant in kwestie ziet er ook niet zo mooi uit als haar zusters. Na de knipbeurt van twee weken terug tellen de bladeren nog maar drie vingers per blad en ze is ook wat aan de dunne kant. Ik heb het vermoeden dat deze Mohammed dacht; ik word een autoflower. Of dit later problemen gaat opleveren (dat ze al in bloei staat en haar zusters niet) zullen we moeten afwachten. De Mohammed lijkt ook niet meer zo snel te groeien als twee weken geleden. Ik zal haar voorlopig dus nog even extra in de gaten moeten houden. De 315 Watt CMH kweeklamp heb ik nu 25 centimeter boven de dames hangen maar dat is wat aan de lage kant. Ik ga hem dus weer verhogen naar 35 centimeter.

De cijfers

De Mohammeds lopen inmiddels gelijk met de Sneezes planten als we kijken naar het dagelijkse waterverbruik. Zowel de Sneeze als de Mohammed dames krijgen dagelijks 750 milliliter water met voeding van Plagron per plant. Ik ben vanaf vorige week gestart met het geven van de bloeivoeding van Plagron.

De temperatuur is wat lager dan wat jullie gewend zijn. Ook Willie heeft de thermostaat namelijk iets terug moeten schroeven. Hierdoor is de temperatuur in de G-Kits de laatste tijd aan het dalen. Zowel de Sneeze als de Mohammed planten lijken daar nog geen hinder van te ondervinden. De gemiddelde temperatuur van de afgelopen twee weken was 24,32 graden Celsius.

De gemiddelde luchtvochtigheid was daarbij 52,85 procent. Deze zien we in de grafiek ook erg snel stijgen. De komende dagen ga ik in de gaten gaan houden of het wel onder de 70 procent blijft. Ik wil namelijk geen schimmel, zoals je zal begrijpen.

THC-Gummies

De gummies waren erg lekker en er was niet veel van de smaak van cannabis terug te proeven. Heb ik er ook wat van gemerkt? Niet echt helaas. Ik weet dat de mal die ik gebruik wat aan de kleine kant is maar na een stuk of vijf gummies voelde ik nog niets. Helaas is mijn plan nog niet geslaagd dus we gaan het de komende tijd weer opnieuw proberen. Dan zullen we stapje voor stapje het recept blijven aanpassen tot het naar wens is.

Sneeze in volle bloei

Over dan van de gummies naar mijn kleine kweekkastje met de Sneeze planten. Deze staan nog steeds onder de G-Bars van 150 Watt (het oude model van de huidige dimbare 170 Watt G-Bars), en lijken de lagere temperaturen wel te waarderen. De dames groeien goed door en maken erg veel blad aan. Door het vernieuwen van de defecte afzuiger lijkt het vochtprobleem van mijn vorige kweekronde gelukkig opgelost.

De twee Sneeze planten staan nu vol in bloei en dat is te ruiken ook als je de kast open doet. Wat een heerlijk aroma komt er toch van de Sneeze af als deze in bloei staat. Zoals je kunt zien bedekken deze twee de gehele oppervlakte en zijn de topjes door de hele kast verspreid. De onderzijde van deze dames komt hopelijk vanavond aan de knipbeurt. Want ook hier is het water geven wat lastiger geworden door de wildgroei aan bladeren.

Kweekvideo van week 9 en 10

Deze keer houden we één zijtak van de afwijkende Mohammed plant extra goed in de gaten. De planten groeien lekker snel en schieten de camera’s voorbij.

Dat was het weer voor deze keer. Over twee weken gaan we het onder meer hebben over de bloei van de Mohammeds, en zullen we zien of ze dan allemaal in bloei staan. Ook zal ik natuurlijk de ontwikkelingen van de Sneeze toppen laten zien, en misschien maak ik ondertussen ook wel wat nieuwe THC-gummies. Tot dan!

Willie Wietman

(advertentie)