(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Willies nieuwe avontuur begon twee weken geleden met een haperende start maar komt nu toch mooi op gang. De eerste echte wietplantjes onder de kunstzon zijn Sneeze, en worden deze keer gevolgd door Mohammeds in de herkansing. Tussen het ontkiemen en een verhuizing door, decarboxyleert onze Wietman zijn knipresten in de schuur voor medicinale THC gummies.

Het wachten zit er weer op en hier is weer een nieuw kweekavontuur! De afgelopen 14 dagen zijn redelijk rustig verlopen. De eerste week voelde ik me nog steeds niet zo top door de griep. Toen heb ik maar besloten om de nieuwe zaadjes nog even in de verpakking te laten zitten. Zo kon ik m’n volledige aandacht aan de Sneeze dames gegeven. Zullen we van start?

Nog twee Sneeze over

Van de drie Sneeze zaailingen hebben het er twee overleeft. De derde had ik eerst te veel water gegeven. De dag erna dacht ik, ‘we slaan een dagje over’ maar ik had niet gevoeld hoe droog de aarde was. Het zag er nat uit dus ik dacht dat het wel goed zat. Maar niets was minder waar. Binnen 24 uur was het over voor het kleine plantje en was het uitgedroogd.

De andere twee Sneeze planten hebben zich goed ontwikkeld in de G-Kit XL met 315 Watt CMH. Het was weer een klein gevecht om ze uit de kleine potjes te halen maar het is gelukt om het zonder schade te doen. Nu ze zijn overgezet naar de grote bloempotten mogen ze nog een paar dagen bijkomen in de G-Kit XL, voordat ik ze ga overzetten naar de kleinere kweekkast (G-Kit met verhogingsset).

Mohammed ontkiemen

Afgelopen week was het dan toch tijd om de nieuwe Mohammed zaadjes te laten kiemen. Dit keer heb ik voor de hangende methode gekozen. Het is wat makkelijker met filmen en het overtollige water kan mooi naar de onderkant van het zakje zakken. Daarnaast heb ik ze nu naast een thermometer hangen en daardoor is dat ook beter in de gaten te houden.

Als ik het goed heb zitten de zaadjes nu drie dagen in de zakjes. Op het eerste gezicht leek het erop dat ze nog niet gekiemd waren maar toen ik de foto inzoomde zag ik toch iets meer. Zowel het zakje links als rechts hebben kiemende zaadjes. Nou, daar ga ik morgen dan mee aan de slag om deze in potjes met aarde te planten.

Verhuizing

Voor ik de Mohammed zaadjes kon ophangen moet eerst de Sneeze plantjes verhuizen. Deze twee dames staan nu in de mijn kleine kweekkast. Deze kast is net voorzien van een nieuwe koolstoffilter en een nieuwe afzuiger, en ik heb hem nu ook anders in de kamer geplaatst. Hij stond eerst tegen een zijmuur in de kamer maar heb hem nu met zijn achterkant naar het raam gezet.

Zo kan hij meteen frisse lucht aanzuigen wat uit het ventilatierooster boven het raam komt. Het nadeel is dan wel dat de zon zo meer invloed heeft op de temperatuur. Maar we zitten in het najaar dus maak ik me daar voor deze kweekronde nog niet zo druk over. De Sneeze plantjes staan hier onder een G-Bars van 150 Watt (het oude model) met een lichtschema van 18 uur aan en 6 uur uit. Oftewel het 18/6 lichtschema. De plantjes hebben een gemiddelde hoogte van 12 centimeter en krijgen momenteel 100 milliliter water per dag. Ik gebruik nu nog geen voeding maar daar ga ik morgen mee van start.

THC gummies

Het was van de week eindelijk even goed weer om de wiet te gaan activeren (decarboxyleren). Dit doe ik gemakkelijk in de oven tussen 105 en de 120 graden voor 30-45 minuten. Doe dit echter niet zonder toestemming van de vrouw des huizes, want je hele huis ruikt daarna naar wiet.

Na een vriendelijk verzoek van mijn vrouw om dit nooit, maar dan ook nooit meer binnen te doen, heb ik besloten een eigen oven te kopen. Het is geen super luxe ding maar lekker goedkoop van de Big Bazaar. Bij de oven zat ook een klein ovenschaaltje waar ik 20 gram knipafval en kleine topjes in heb uitgespreid. Let ook nu op; het gaat de eerste 15 minuten erg ruiken, en ik ben er toen ook naast gaan zitten met een joint. De tuin ruikt nu toch al naar coffeeshop. Nadat de wiet was afgekoeld was het tijd voor de volgende stap, maar daar ga ik de volgende keer meer over vertellen.

Data- en videologgen

Vanaf deze week ben ik ook weer gestart met het bijhouden van de cijfers. Deze kweekronde wil ik me weer gaan verdiepen in het waterverbruik van beide kweekkasten en het stroomverbruik van de CNNBS G-Kit XL. Bij het loggen hoort natuurlijk ook een wekelijkse groeivideo, zodat ik goed kan terugzien wat de planten allemaal doen. In de video van deze week zien we de kleine Sneeze plantjes dan ook in een rap tempo opgroeien. Ook zie je het vervroegde einde van de ene plant die ik te weinig water gaf.

Dat was het alweer voor deze keer. Over twee weken krijg je in mijn kweekavontuur antwoorden op de volgende prangende vragen. Staan de nieuw zaadjes al in de aarde? Wat wordt de volgende stap in het THC gummies project? Zijn de dames al aan de voeding?

Willie Wietman

(advertentie)