(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zelf was Willie de afgelopen twee weken niet helemaal lekker, en misschien is dat wel overgeslagen naar zijn wietzaadjes. Die wilden namelijk niet allemaal even goed ontkiemen deze keer. De zaadjes die wel uitkwamen staan inmiddels in een mengsel van light mix, Mega Worm en voor de zekerheid wat roofmijten. 

We tellen twee weken sinds mijn laatste update hier op CNNBS, en ik ben inmiddels aan een nieuw kweekavontuur begonnen. Die verloopt echter niet helemaal zoals ik had verwacht en gehoopt. Zelf ben ik de afgelopen 14 dagen een beetje ziekjes geweest. Hierdoor heb ik niet veel tijd en liefde aan de plantjes kunnen geven, en dat is helaas ook meteen te zien en te merken. Gelukkig zijn er ondertussen wel plantjes, alleen niet zo veel als verwacht. Laten we maar eens een kijkje gaan nemen in de CNNBS G-Kit XL.

Mohammed onderkoeld?

Twee weken geleden maakte ik een kleine blunder, waardoor ik niet meer wist welke zaadjes de Sneeze en welke de Mohammed waren. Aan de kleur van de buisjes kon ik dat later gelukkig wel weer achterhalen, en heb ik het zakje met de Sneeze zaden gemarkeerd met een kruisje. Ik adviseer je om dat altijd meteen te doen, zodat je niet net als mij in verwarring komt.

Na de eerste week waren de Sneeze zaadjes klaar om in potjes met aarde gezet te worden.Toen ik echter bij de Mohammed zaadjes ging kijken, zag het er een stuk minder rooskleurig uit. De zaadjes leken wel gestopt met groeien. Dit is vreemd. Ik had eerst één filter met drie zaadjes gevuld, en twee dagen later ieder in een eigen filterzakje gedaan. De zaadjes had ik niet tegelijk gekocht dus daar kon het niet aan liggen.

Het was me wel opgevallen dat het ineens een stuk kouder was in de kamer waar de kweekkast staat. Ik had het ventilatierooster bij het raam open laten staan en de deur dicht gedaan. Hierdoor was de temperatuur van 23 graden naar 16 graden gezakt, en nu heb ik het vermoeden dat de zaadjes dat niet zo fijn hebben gevonden.

De ontkiemde Sneeze zaden…

…en de onderkoelde Mohammeds.

De aarde in

Ik heb nieuwe Mohammed zaadjes besteld voor de herkansing, maar heb nog wel twee van de drie zaadjes in de aarde gedaan, die nog wat leven in zich leken te hebben. We zullen zien of die nog boven de grond gaan komen met wat meer warmte.

Voordat ik de potjes kon vullen was het eerst tijd om de aarde te gaan mengen. Dit heb ik een dag van tevoren gedaan, zodat de aarde een gelijke vochtigheid zou krijgen. De merkloze All-Mix was een stuk lichter van kleur dan de Mega Worm van Plagron. Ik heb voor de zekerheid ook maar wat zakjes met roofmijt door het geheel gemixt. Toen ik de volgende dag bij de aarde ging kijken waren die al lekker op ontdekkingstocht en kropen ze rustig over de verpakking heen.

Van de drie Sneeze kiemplantjes zijn er inmiddels al twee die goed boven de grond uit komen. Het andere plantje doet het iets rustiger aan maar volgens mij gaat dat ook wel goed komen. De Sneeze plantjes gaan straks natuurlijk weer verhuizen naar de kleine kweekkast (de CNNBS G-Kit met verhogingsset) met de G-Bars binnenzon. Voorlopig mogen ze echter nog even in de G-Kit XL logeren, met de lekkere warme 315 Watt CMH binnenzon, die nu 18 uur aan staat en dan 6 uur uit (18/6 lichtschema).

THC-gummies & time lapse

Ook hier was de voortgang niet bijster groot. Na het uurtje in de koelkast waarop ik de vorige keer nog moest wachten, was de structuur nog niet naar wens. Na 24 uur wachten was het weer tijd om te proeven. Yes, de structuur is nu naar mijn wens, en ze smaken deze ronde ook nog eens lekker! To be continued…

In de video van deze week zien we de start van de nieuwe kweekronde maar het kiemen is niet heel duidelijk te zien. Ik wens je toch veel kijkplezier, en abonneer je meteen even op mijn kanaal als je er toch bent. Ik beloof je dat de video’s die nog gaan komen een stuk spectaculairder zullen zijn.

Willie Wietman

(advertentie)