(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Willie’s kweekronde met Jack Herer en Sneeze zit er weer op. Hij knipte de wiet deze keer razendsnel met een kleine knipmachine, en na het drogen was het tijd om de oogst te wegen. Wat de opbrengst is dat hoor je natuurlijk van Willie Wietman zelf, die zijn groene vingers lekker een maandje aan de wilgen hangt.

De twee meest relaxte weken van deze kweekronde zitten er op. En ik moet je eerlijk zeggen, er is niets ontspannender dan te kijken hoe je wiet droogt terwijl je het af en toe omdraait …the good life!

Knippen met een Tumble Trimmer

Je bent vast erg benieuwd naar de opbrengst en dat zal ik uiteraard onthullen vandaag. Waar ik het eerst even over wil hebben is mijn nieuwe Tumble Trimmer, een kleine knipmachine. Ik heb het hier al kort over gehad in mijn vorige kweekavontuur. Maar wat een top ding is dat! Het is een aardige investering voor een amateur kweker, en vooral als je oogst niet mega veel is. Maar door de tijdwinst die de machine oplevert, kan ik hem toch aan iedereen aanbevelen. Met de twee CNNBS G-Kit kweekkasten heb ik nooit last van ongewenste geurtjes maar tijdens het oogsten ruikt de hele kamer wel naar wiet. Hoe sneller de geur dan weer de kamer uit is, hoe beter.

Het apparaat bestaat uit drie hoofddelen. De deksel is gemaakt van plexiglas met daarin armen met rubber vingers die de toppen door de bak heen draaien. De vingers zitten dan weer vast aan de as, die je bevestigt met dopsleutel 14 met daarin een schroef. Een beetje apart maar ja; die dopsleutel sluit weer aan op de versnellingsbak die het mes aan de onderzijde van het rooster aanstuurt.

Voor het gebruik moet je eerst de toppen losknippen van de stam, en die op het metalen rooster plaatsen. Daarna doe je het deksel erop, draai je tien keer rechtsom en nog eens tien keer linksom en je bent klaar. Het resultaat zie je in de schaal en was van een paar knipbeurten. Het is helaas geen vermenigvuldigingsmachine…

De knipmachine is ideaal, al heeft hij wat moeite met hele grote hoofdtoppen. Maar als je die vooraf wat kleiner knipt, dan is dat geen enkel probleem voor de trimmer. En na het drogen zien de toppen er prachtig uit, zoals je ziet.

225 gram Jack Herer

Dan zijn we aangekomen bij de oogst, en die was deze ronde helaas niet enorm. Dat komt natuurlijk door de mannelijke plant die er tussen stond. Deze had de dame achter zich goed te grazen genomen, die daardoor vol met zaad zat. De planten aan de linkerkant van de kweekkast hebben er gelukkig wel veel minder onder geleden. De totale opbrengst uit de G-Kit XL is uiteindelijk 225 gram, waarvan 42 gram waarschijnlijk niet rookbaar is. Ik heb het wel eens beter gehad maar we mogen niet klagen. Zeg Willie, hoe ziet die wiet er uit dan?

Ik heb even een klein topje erbij gepakt om te laten zien. Op deze zijn de zaadjes heel goed zichtbaar, en dat ziet er ook best wel space uit eerlijk gezegd. Of dat komt omdat ik de oogst aan het roken ben en alles gewoon mooier is dat mag je zelf beoordelen…

…82 gram Sneeze

De opbrengst uit de kleinere CNNBS G-Kit viel ook iets lager uit dan ik had gehoopt. De Sneeze planten hadden ook nog wel een paar weken doorgekund maar ik had de kast nodig om de wiet in te drogen.

Zoals je weet had ik in deze kast twee Sneeze planten, en testte ik het verschil tussen BioTabs voedingstabletten en de vloeibare voeding van Plagron. De BioTabs zijn mooi spul maar de opbrengst valt wel een beetje tegen: 28 gram luchtige wiet van deze plant. Ik moet er wel bijzeggen dat de wiet erg droog is en zo tussen de vingers verkruimelt. De tweede Sneeze kreeg gewoon voeding net als de rest van de planten. Deze had een veel betere opbrengst van 54 gram. Deze wiet is wel lekker compact en smaakt ook erg lekker. De trip is lekker mellow, en deze ben ik nu ook aan het roken. Hij is héérlijk!

…en 340,8 liter water

Deze kweekronde heb ik ook voor het eerst het waterverbruik eens bijgehouden. Ik had totaal geen idee van hoeveel water het nou kost om een kweekronde te draaien, maar de cijfers zijn binnen. Het totaal aantal liters water was 340,8 liter met 5 planten. Dit had natuurlijk nog hoger uitgevallen als de mannelijke plant een vrouw was geweest, want die heb ik halverwege de kweek weg moeten doen.

Video van de complete kweek

Deze week zien we weer de complete time lapse video van de hele kweekronde. Genieten dus van de Jack Herers van zaadjes tot aan de (zaaddragende) oogst. De video is deze keer ook via theweedtube te bekijken, het cannabisvriendelijke alternatief voor YouTube.

Dit was hem voorlopig. Ik neem namelijk even een maandje vakantie en ben er in september weer. Of mijn CNNBS G-Kits dan alweer gevuld zijn dat blijft nog even een verrassing. Tot dan, en geniet van de zomer!

Willie Wietman

(advertentie)