(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel! Na anderhalve maand is Willie Wietman weer terug op CNNBS met een nieuwe kweekronde. De oogst van zijn laatste kweek was helaas niet helemaal gelukt, en zit vol met zaadjes door een mannelijke plant in de kweekkast. Hoogste tijd dus om een nieuwe voorraad aan te leggen, en een goede bestemming voor de zaadwiet te vinden…

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie van me hebben gehoord maar ik ben terug! Na een heerlijke maand rust is het tijd om mijn kweekkasten weer op te starten. Dat is natuurlijk mijn CNNBS G-Kit met verhogingsset en de G-Bars LED, en in de andere hoek heb ik de CNNBS G-Kit XL van 1M2 met daarin de 315 Watt CMH kweeklamp. Tijdens de afgelopen kweekrondes is echter de afzuiger van de kleinere kweekkast stuk gegaan, dus die moest eerst even vervangen worden.

Nieuwe afzuiger

Ik kreeg tijdens de laatste kweekronde ineens problemen met de luchtvochtigheid in de kast. Daar had ik in tijden geen last van gehad. Ik kwam erachter dat de afzuiger kapot was bij het schoonmaken van de kast. Na de schoonmaakbeurt stak ik de stekker weer in het stopcontact toen de afzuiger ineens een raar knarsend geluid maakte. Binnen twee seconden was het over met de afzuiger en is hij naar de eeuwige jachtvelden vertrokken. Dat is waarschijnlijk ook het probleem van de hoge luchtvochtigheid geweest. De afzuiger zat er alweer een jaar in en was toch wel aan vervanging toe.

Sneeze en Mohammed

Deze kweekronde ga ik weer aan de slag met twee oude vertrouwde wietsoorten: Sneeze en Mohammed. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik nog even moet bijkomen van de mannelijke indringer in de grote G-Kit XL vorige keer. Deze had toch iets meer van de oogst te grazen genomen dan ik had verwacht. De toppen waren daardoor ook niet meteen rookbaar omdat ik steeds eerst een paar minuten zaadjes eruit moest plukken.

De wiet zelf is gelukkig wel te roken en je wordt er ook nog stoned van. Ik ga er toch wat anders mee doen maar daar wil ik straks wat meer over vertellen.

Verwisseld?

Laten we het eerst eens hebben over de eerste blunder van deze nieuwe kweekronde. Ik maakte hem net voordat ik deze foto van de zaadjes en de daarbij horende zakjes maakte, en het ging mis bij het uitpakken. Ik was even niet aan het opletten, haalde de buisjes met zaadjes uit de zakjes en legde ze net als op de foto neer. Het was me echter nog niet opgevallen dat de buisjes verschillende kleuren hebben. Stom, want met mijn volgende handbeweging veegde ik alles van tafel.
Dus ja, ik hoop dat ik kan achterhalen welke zaadjes in welk buisje zat. Benieuwd wat voor gevolgen dat gaat hebben tijdens de kweek. Maakt het wel meteen weer spannend… 😅

Ik heb de inhoud van de buisjes in twee koffiefilters gedaan, en deze weer in individuele IKEA gripzakken gedaan. Het zakje met het kruis erop zijn de zaadjes uit het blauwe buisje. Mocht ik er in de loop van de week toch nog achter komen of dat Mohammed of Sneeze is, dan kan ik ze in ieder geval nog uit elkaar houden.

Kostenbesparing

Deze kweekronde wilde ik volledig voor Plagron gaan. Maar naast de boodschappen zijn kweekbenodigdheden ook aardig in prijs gestegen. Daarom heb ik besloten om iets te bezuinigen op de aarde. De merkloze All-Mix was zo’n 5 euro goedkoper. Daarbij heb ik als extra aanvulling Mega Worm van Plagron. Het was de bedoeling om dit te mengen met All-Mix van Plagron maar nu doe ik dat met de merkloze All-Mix. Ik had willen vergelijken of de extra toevoeging iets uit zou maken tijdens de kweek, maar wie weet zien we nu ook wel iets bijzonders.

THC-gummies!

In de kleine kweekkast liggen vier vershoudbakjes gevuld met de toppen met zaadjes. Wat kunnen we daar nou eens mee doen? Ik had eerst het idee om er THC-olie van te maken maar als je dat op zak hebt en je wordt aangehouden, dan schijnt oom agent daar niet vrolijk van te worden. Een spacecake was ook geen optie; die komt me ook mijn keel uit na de derde dag, en dan moet je nog een halve cake.

Een echt goed idee kwam maar niet …echter…

…toen ik later door het winkelcentrum liep schoot het me midden in een winkel te binnen. Er kwam langzaam een grijns op mijn mond en ik riep zachtjes, yes! Mijn ogen waren gericht op de Jamin. Ineens had ik het, ik maak er THC-gummies van. Met die gedachte in mijn hoofd liep ik de dichtstbijzijnde eettent binnen en bestelde een bakkie koffie. Toen heb ik meteen m’n mobiel erbij gepakt om deze mooie mallen te bestellen. Daarna heb ik de rest van de spullen in de supermarkt gekocht …uiteraard heb ik wel eerst mijn koffie opgedronken.

Eenmaal thuisgekomen ben ik meteen aan de slag gegaan om een eerste testlading te maken. Dit was geen succes maar dat had ik ook niet verwacht. De snoepjes waren wat smakeloos en de structuur was veel te zacht. Vandaag heb ik toevallig de tweede test gedaan en deze zit nog in de koelkast. Ik heb er net even stiekem één gepakt en die heeft al veel meer smaak dan de eerste lading. Helaas kan ik nog niets vertellen over de structuur; ze moeten nog een goed uur staan voor ik ze uit de koelkast mag halen.

Ben je nou ook benieuwd hoe ik straks de THC in mijn snoepjes ga verwerken, dan ben je over 14 dagen vast  weer van de partij voor mijn volgende verslag. Dan zijn de zaadjes als het goed is uitgekomen en heb ik ook weer een nieuw kweekavontuur te vertellen …mét een kweekvideo zoals je van me gewend bent.

Willie Wietman

(advertentie)