(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Willie Wietman heeft weer veel te vertellen in zijn kweekavontuur. Eén van zijn Mohammed planten gedraagt zich nogal verdacht, en is wellicht een mannelijk exemplaar. De Sneeze dames maken het goed en worden alvast op 12/12 gezet, en tussen de bedrijven door is Willie ook weer met zijn THC-gummies in de weer. 

Wat gaat de tijd toch snel! Voor je het weet zijn er weer twee weken voorbij en zit ik weer achter mijn computer om een nieuw kweekverslag te schrijven. Dat is ook wel nodig want er is de afgelopen 14 dagen weer veel gebeurd. Ik heb een onder meer een THC-gummie update en de Sneeze dames staan op een nieuw lichtschema. En een van de Mohammeds groeit wel erg snel en ziet er verdacht uit. Je hoort het al, er is veel te bespreken dus let’s go!

Mohammeds in de G-Kit XL

Laat ik beginnen met de Mohammeds in de G-Kit XL. Daar vinden we aan de linkerkant twee mooie wietplanten. Deze dames hebben een gemiddelde hoogte van 37 centimeter, en zien eruit als verwacht. Op de rechterfoto hieronder, zien we een deel van de rechterkant van de G-Kit XL. Ook deze dame staat er netjes bij, en heeft een hoogte van 45 centimeter. De Mohammed die daar achter staat is echter een apart figuur. Deze is met 60 centimeter namelijk aanzienlijk hoger, en ziet er verdacht uit.

De verdachte plant is zelfs zo groot dat ze al tegen het armatuur aan groeide. Als ik de vier Mohammeds met elkaar vergelijk ziet deze er extreem dun en lang uit. De plant lijkt wel twee keer zo snel te groeien als de andere wietplanten, en het lijkt er zelfs al op dat ze al in bloei staat.

Mannelijk?

Ik heb de plant in kwestie een koppie kleiner gemaakt en de hoofdtak even goed bekeken. Als ik me niet vergis lijken dat wel bloemknoppen. Dat zou alleen wel apart zijn aangezien deze planten nog steeds op het 18/6 lichtschema staan. Ik heb ze ook geen bloeivoeding gegeven, en bovendien zouden de andere planten er dan ook last van moeten hebben.

Vervolgens ben ik mijn digitale archief ingedoken, op zoek naar de time lapse video van de vorige kweekronde waarin ik ook al een mannelijke indringer had. Ook die plant groeide erg snel en was ook erg mager. Na de beelden meerdere malen bekeken te hebben, heb ik het vermoeden dat ook dit een mannetjeswietplant is. Het is alleen nog iets te vroeg om het met zekerheid te zeggen. Ik heb op het internet ook nog wat rondgekeken maar denk dat ik nog een week te vroeg ben om het met 100 procent zekerheid te zeggen.

Twee weken in cijfers

Uiteraard heb ik de cijfers ook weer goed bijgehouden de afgelopen twee weken. Het waterverbruik is net als de dames flink omhoog geschoten. De planten krijgen op het moment nog steeds groeivoeding. Vanaf aankomende week is dat voorbij en ga ik over op bloeivoeding van Plagron. De Sneeze planten in mijn kleine kweekkast drinken momenteel 550 milliliter water met voeding per dag, en de Mohammeds drinken op het moment 450 milliliter water met voeding per dag. De Mohammeds zijn echter druk bezig met een inhaalslag.

Met de sensor in de CNNBS G-Kit XL is wat aan de hand. Deze gaf ineens een flat line. Nou zou ik eigenlijk volgende week de batterijen vervangen, met als gevolg dat ik de data van de afgelopen weken dan kwijt ben. Daarna ga ik echter aan de bloeiperiode starten, en dat zijn de gegevens waar we op zitten te wachten. De gemiddelde temperatuur van de afgelopen twee weken was 25,75 graden Celsius en de gemiddelde luchtvochtigheid was 50,14 procent. “Maar Willie je zegt net dat je sensor corrupt is?” Dat klopt, maar ik heb in de G-Kit XL in totaal drie sensoren hangen voor het geval er één mee stopt.

THC-gummies maken

Voordat ik verder ga met de kweek van de Sneeze planten in mijn kleinere kweekkast, wil ik het eerst even hebben over de THC-gummies. Ik had afgelopen week namelijk weer wat tijd over zodat ik weer even verder kon kokkerellen. Een paar weken eerder was ik al met de gummies begonnen. Mocht je dat gemist hebben dan kun je dat hier teruglezen.

Na het activeren (decarboxyleren) van de wiet is het tijd om de THC uit de wiet te halen. Dat doen we met alcohol van Navimer van Drank.nl. Dit is alcohol voor consumptie zodat er geen chemische spullen achterblijven nadat de alcohol verdampt is. Ik ga aan de slag met de Cannolator van Stichtingmediwiet. Deze gebruik ik niet geheel volgens de gebruiksaanwijzingen want ik geef nou eenmaal graag mijn eigen draai aan de dingen.

De glazen buis vul ik met 18,95 gram geactiveerde cannabis, want na het activeren was het laatste vocht uit de wiet verdwenen, en woog het net geen 20 gram meer. Hierbij heb ik 250 milliliter pure alcohol gedaan en dit rustig laten doorlopen. Na de eerste keer vond ik het nog wat licht van kleur. Het was een beetje goudgroen, dus heb ik de alcohol er nog eens doorheen laten lopen. Na in totaal drie keer spoelen was de inhoud van de maatbeker mooi ‘grachtengroen’. “Was het ook nodig?” Ik heb werkelijk waar geen idee. Volgens de website van Stichting Mediwiet in ieder geval niet maar ik heb niet het idee dat het kwaad kan.

Daarna was het tijd om de alcohol te verdampen. Dit doe ik au bain-marie in een goed geventileerde ruimte, of zelfs buiten. Voor het verdampen maak ik gebruik van een inductiekookplaat. Ik vind dit wat makkelijker dan een babyfles verwarmer. De temperatuur is wat makkelijker instelbaar en door wat meer water te gebruiken blijft de temperatuur constanter. Over de pan zit aluminiumfolie. Dit heb ik gedaan zodat de maatbeker stabiel blijft staan als de alcohol aan het verdampen is. Dan wordt de maatbeker namelijk lichter en kan die gaan drijven, en we willen natuurlijk niet dat de beker omvalt en dan volloopt met water. Na een paar minuten is de alcohol aan het koken en is het wachten tot de het verdampt is.

Na het verdampen bleef er 4,98 gram dikke stroperige vloeistof over. Dit leek mij wat veel en ik had het vermoeden dat er nog wat alcohol in zat, of dat er condensvocht in was gekomen tijdens het verdampen. Ik heb de beker drie dagen laten rusten voor ik weer verder ging. Nu was het dikke goedje een massieve pasta geworden. De pasta was lastig uit de beker te krijgen maar daar heb ik een oplossing voor: kokosolie! Vervolgens kon ik eindelijk aan de THC-gummies zelf beginnen. Maar hoe ik dat gedaan heb en hoe de gummies smaken, bewaar ik even voor mijn volgende kweekavontuur.

Sneeze op standje bloei

Dan over naar de Sneeze planten. In de eerste week was het tijd voor een knipbeurt voor deze dames. De twee zaten vol in het blad en het werd zelfs lastig water geven. Nu de stam van onder kaal was kon ik ook goed zien of er wat aan de hand was met de dame aan de linkerkant. Dat was gelukkig niet het geval. Ze was alleen omgevallen en groeit nu scheef verder, waardoor ze wat meer op een struikje lijkt.

Een week later gaat het erg hard met de Sneeze in de CNNBS G-Kit met verhogingsset. De dames kunnen wel weer een knipbeurt gebruiken. De planten hebben een hoogte van 37 centimeter. Ze zijn ook erg dorstig en drinken per dag 550 milliliter water weg met voeding van Plagron. Ze krijgen op het moment nog groeivoeding maar deze is vanavond na het bewateren op, en dan ga ik over op bloeivoeding. De 150 Watt G-Bars LED kweeklamp heb ik 25 centimeter boven de planten hangen. Ik heb vorige week ook het lichtschema aangepast in deze kweekkast, en ben overgegaan van 18/6 naar 12/12. Dat wil zeggen 12 uur aan en 12 uur uit. Ik verwacht over 14 dagen zeker de eerste bloemen te kunnen spotten.

Kweekvideo

Tot slot heb ik natuurlijk weer de kweekvideo van de laatste twee weken voor je. Hierin zien we de Mohammeds dansen onder hun kunstmatige zon. Je ziet ook duidelijk de verdachte Mohammed die extra snel de hoogte in schiet. Deze moeten we in de gaten houden.

Dat was hem alweer voor deze keer. Over twee weken kom je erachter of de Mohammed plant nou een vrouw is of toch een man? Ook laat ik je weten of de gummies een beetje smaken, en zullen we zien of Sneeze al wat bloemetjes heeft. Tot dan!

Willie Wietman

(advertentie)